Total Testing Center İle En Üst Düzey Düzgünlük Testi

Yeni USTER® TESTER 6,Bangladeş’te büyük etki yarattı. Bangladeşli iplikçilerden gelen geri dönüşler, USTER® TESTER 6’nın kullanım avantajlarını açıklıyor.

  07 Şubat 2018 01:00 Çarşamba
Total Testing Center İle En Üst Düzey Düzgünlük Testi

USTER uzmanları, 8-11 Şubat tarihleri arasında Bangabandhu Uluslararası Konferans Merkezinde düzenlenecek olan 15. Dhaka Uluslararası Tekstil ve Konfeksiyon Makine Fuarı’nda USTER® TESTER 6 hakkında ziyaretçilere bilgi verecek. Fuarın yanı sıra, Bangladeş iplik sektöründen müşteriler, yakın geçmişteki deneyimleri ile ilgili görüşlerini aktardılar.

Test Konusunda En İyisi

Divine Spinning Mills Ltd Genel Müdür Vekili Abdul Latif konuya ilişkingörüşlerini, “Kaliteden ödün vermeyen USTER® TESTER 6’nın hızı, tüm iplikçiler tarafından takdir edilmektedir. Yeni kapasitif ve optik sensörleri sayesinde 800m/dakikalık test hızı aynı zamanda oldukça güvenilir ve hassas sonuçlar sağlıyor. 800 m/dakika hızlarında tüylülük testi, göreceli olarak çok daha az zaman gerektiriyor” sözleriyle paylaştı.

Ürünün uzun vadeli perspektifi analiz edildiğinde ve önceden belirlenmiş bir zaman dilimi içerisindeki kalite verisi incelendiğinde, firmalar kalite yönetiminde de artan bir verimlilikten bahsetmektedir.

Pahartali Textile & Hosiery Mills’de Üst Düzey Kalite Kontrol Müdürü Khorshed Ali ise “Tek bir bakışta ürünü analiz edebiliyoruz” açıklamalarına yer verdi.

Kabul gören bir başka kalite analizi de gösteriyor ki önceden tanımlanmış kusur sınıflarının toplamı (ince ve kalın yerler) standart ve daha hassas seviyelerde değerlendirilir ve bu da değerli bir kalite yönetim aracı haline getirir.

USTER® TESTER 6, iplik görünümü için gerekli olan bütün parametreler için gerekli verileri sağlarken- yüzden fazla farklı faktörü göz önünde tutarak- içindeki tüm iplik test özelliklerini kullanarak- ayrıca diğer USTER ® test ve izleme sistemlerine bağlanır.  Bu tamamen entegre olmuş sistem, bilginin değerini artırır ve iplik üretim aşamalarında  ve ilerideki prosesler için pratik bilgiler sağlar.

Bu yüksek miktardaki veri topluluğunu, iplikçi için hızlı ve takibi kolay bir rehbere dönüştürecek dahili bir zeka gerektirmektedir. Kalite alarmları, oluşabilecek potansiyel sıkıntılar için erkenden uyarı yapar. ikinci kalite üretime neden olabilecek her türlü hatayı iplikçinin tespit edip çözüm bulmasını sağlar.

Amaç kılavuzu, bir yandan bir ipliğin sonraki aşamalarda performansı ile ilgili kritik soruları, kumaş görünümünü, boncuklanma direncini ve genel ‘dokunabilirliği’ni akıllı tahminleriyle cevaplandırırken, iplikçilerin ‘yarn grades’ leri kullanarak  kalite seviyelerini sınıflandırmalarına yardımcı olur.

Bir iplik makinesinde kalite problemi olması durumunda kullanıcılar için anında yardım, Bilgi Tabanlı Sistem (KBS) tarafından sağlanır. Sektogram ekranında, ilave ayar ya da makine tedarikçisinin yapacağı ilave girdi olmaksızın tek tık ile hatalı aksam ekrana yansır.

Genişletilmiş Destek İmkanları

Assistant Q, USTER® TESTER 6 ile fabrikaya gelen ilave bir “çalışandır”. 7/24 çalışır ve USTER’in 65 yıllık uygulama deneyimini yaşatır. İster laboratuvardan, ister çevrimiçi cihazlardan gelmiş olsun her ölçümü kontrol eder. Kalite sorunları ortaya çıktığında Assistant Q, sorunu çözmek için yapılabilecek eylemlerin kontrol listesini sunar. Pahartali Textile & Hosiery Mills’ten Khorshed Ali, “Assistant Q, her türlü problemi çözmek için bize birçok fikir veriyor” dedi.

USTER® TESTER 6, Total Testing Center’a ulaşmanın anahtarıdır. Her bir ilave Uster ölçüm sistemi Total Testing Sistemine bağlandığından, Asistant Q tarafından tutulan bilginin ve uzmanlığın derinliği artar. Bobin makinelerindeki üretimin %100’ünü takip eden USTER® QUANTUM 3’ten elde edilen dahili süreç bilgisinin entegrasyonundan hali hazırda faydalanmaktadır. Total Testing Center, daha sonra, spesifik iyileştirmeler için pratik tavsiyeler ve seçenekler vermek üzere, tüm verileri ayrıntılı bir şekilde analiz ederek iplik fabrikalarını bir sonraki aşamaya götürür. Bu, kalite ve verimlilik kriterlerinin dengelenmesini sağlar, böylece fabrikalar iplik üretim sürecinin her alanında bilinçli ve risksiz kararlar verebilir.

Bangladeş’teki iplik fabrikaları, bu avantajların sunduğu kapsamlı imkanların oldukça farkında. Akij Textile Mills Ltd.’nin Kalite Kontrol Müdürü Shafiqul Islam, “USTER® TESTER 6, bizim için şu ana kadar gördüğümüz en iyi düzgünlük test cihazı ve gelecekte bizim Total Testing Center’ımız olmasını istiyoruz” dedi. Diğer Bangladeşli iplikçiler de gelecekte elyaf test sistemlerini ve iplik temizleyicilerini bağlamayı düşündüklerini ifade etti.

İplikçiler gelecekte kurmayı düşündükleri Total Testing Center için seçeneklerini DTG 2018 Fuarında bulunan USTER standında değerlendirebilir ya da en basit haliyle dünyanın en iyi düzgünlük test cihazını deneyebilirler.

USTER’in laboratuvar sistemleri ve iplik temizleyicileri konusunda temsilciliğini yürüten New Asia Ltd’nin Müdürü AFM Zubair, “Kaliteyi göz önünde bulundurarak eğirme tesisini yönetme olanağı, bir iplik test sistemi olarak tüm işlevlerin eşsiz güvenilirliği ve doğruluğu üzerine yeni ve özgün özellikler sunması, tüm müşterilerimize USTER® TESTER 6 değerini kanıtlayacaktır.” açıklamalarına yer verdi.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.