Spunlace Nonwovenlar İçin Kalite Önemli

USTER® JOSSI VISION SHIELD, kirlenmeyi ortadan kaldırırken atığı minimize ediyor.

  19 Aralık 2017 00:01 Salı
Spunlace Nonwovenlar İçin Kalite Önemli

Tekstil ürünleri, kritik son kullanım için tasarlandığında kaliteden asla ödün verilemez. Nonwoven üreticileri, örneğin, medikal, kişisel bakım ve hijyen uygulamaları için kumaş tedariği yaptıklarında en yüksek kalite seviyesini sunmalıdır. Bu ürünler, hem görünüm hem de hissiyat anlamında mükemmel olmalıdır ve özellikle de insan teni ile etkileşime girdiğinde temizlik ve konfor için beklenen standartları karşılamalıdır. Bu nedenle, bu kumaşlardaki herhangi bir kirlenme potansiyel olarak iadelere ve davalara neden olabilecek talihsiz bir kalite riskidir. 1mm’den daha büyük hatalar için sıfır tolerans değeri standarttır. Elyaftaki incecik yabancı madde parçaları, belli belirsiz lekeler gibi görünür kalabilmesinin yanı sıra kullanıcının cildini tahriş edebilir ya da aşındırabilir.

Tipik olarak, bu hassas uygulamalarda kullanılan kumaşlar gevşek stok formundaki elyaf hammaddesinden başlayan spunlacing prosesi ile elde edilir.  Bu aşama, üretim prosesine ulaşmadan önce her türlü yabancı maddenin ortadan kaldırmanın önemli olduğu aşamadır. Aynı zamanda, nonwoven üreticileri tesis verimliliğini ve karlılığını sürdürebilmek için atık durumunu en aza indirerek mümkün olduğunca değerli “iyi” elyafı korumalıdır.

Güçlü Teknoloji

USTER® JOSSI VISION SHIELD, elyaf temizleme sistemi, minimal atık ile maksimal yabancı madde tesbiti sağlar. Harman hallaç dairesinde ince açma gerçekleştikten sonra sistem, pamuktaki ya da insan yapısı elyaf ham maddesindeki en küçük parçacıkları dahi belirleyecek son teknoloji spektroskoplar kullanır ve bunlar en ideal konumda yerleştirilmiştir. Geleneksel kamera sistemlerinden çok daha geniş bir dalga boyunu kapsayan USTER® JOSSI VISION SHIELD insan saçı kadar ince parçaları tanımlayacak ve ortadan kaldıracak güce sahiptir. Elyaf hazırlama rutinindeki bu aşamada, içlerinde her türlü küçük kontamnasyonun saklanmasını engellemek için elyaf kümeleri en optimum açılmaya sahip olduğundan tespit gelişmiştir.

Bir kez tespit edildiğinde, yabancı madde parçaları otomatik olarak sistem tarafından atılarak spunlace kumaşın kirlenmesi önlenir. Bu noktada biraz atığın olması kaçınılmazdır ancak USTER® JOSSI VISION SHIELD elyafın geçiş hızını devamlı olarak ölçerek bunu kontrol eder. Ardından hassas vanaları her bir dışarı atımı mükemmel şekilde zamanlamak için kullanır ki yalnızca istenmeyen kirleticiler ortadan kaldırılsın. Böylelikle iyi elyafın çok azı kaybedilir. Üretici için maliyet tasarrufu ise dikkate değerdir.

Kalite İddialarına Karşı Güvenlik

Nonwoven üreticilerinin karşı karşıya kaldığı kalite talepleri bu anahtar uygulamalarda zorlayıcıdır. Örneğin, emici pamuk, alkol temizleme bezleri ya da cerrahi gazlı bezler gibi hastane ürünlerinde herhangi bir artık materyal kesinlikle kabul edilemezdir. İddialar ve şikayetler üreticinin itibarını ciddi şekilde etkilemektedir.

USTER® JOSSI VISION SHIELD spunlace nonwoven üreticilerine, bu talepkar pazarda kalite sorunlarını engellemek için üstün güven ve güvenlik sunuyor. Teknolojisi, hem IR hem de UV ışık aralıklarıyla başa çıkabilir ve birçok yabancı maddeyi tespit edebilir. Toplanması zor olan  her türlü sentetik ve hatta en ince beyaz polipropilen zerreleri USTER® JOSSI MAGIC EYE ve USTER® JOSSI VISION SHIELD birlikte kullanılarak ortadan kaldırılır.

Bu teknoloji kombinasyonu, nonwoven üreticilerinin en yüksek kalite ve verimlilik seviyesinde kirliliğini kontrol etmesine yardımcı olur ve bu sayede USTER® JOSSI VISION SHIELD’e yatırımı elyaf temizliği için mantıklı bir seçim olarak haklı çıkarır.

YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.