Savio, Mesdan S.P.A’yı Devraldı

İtalya merkezli üretim yapan, iplik teknolojilerinin önemli oyuncusu Savio, Mesdan S.P.A’nın hisselerini satın aldı.

  12 Nisan 2013 00:08 Cuma
Savio, Mesdan S.P.A’yı Devraldı

İplik makinelerinin güçlü üreticisi Savio, Mesdan S.P.A’yı bünyesine kattı. Özel sermaye fonu Alpha’nın (Savio Grubu’nun büyük hissedarı) desteği ile birlikte yapılan alım sözleşmesi firmayı, Mesdan S.P.A.’nın en büyük hissedarı konumuna yükseltti. 20 Milyon Euro’dan fazla bir ticari ilişkiyi tanımlayan alım süreci ile Savio, tekstil laboratuvarları için iplik birleştirme ve test enstrümanları alanında kendi grubundaki firmalar içinde lider konuma yükseldi. 1911 yılından bu yana tekstil sektöründe faaliyet gösteren firma, 1469 çalışanı ile küresel alandaki en büyük oyuncular arasında yer alıyor. 2011 yılındaki 460 milyon Euro’luk cirosu ile özellikle Asya bölgesindeki hakimiyetini güçlendiren firma, iplik terbiyesi ve iplik kalite kontrol sistemleri için tekstil makineleri üretimi alanında faaliyet gösteriyor. Savio grubun firmaları İtalya’nın dışında İsviçre, Belçika, Almanya, Büyük Britanya, ABD, Çin ve Hindistan’daki fabrikalarıyla sektöre çözüm sunuyor. Firma tarafından yapılan açıklamada kalkınma adına atılmış bir adım olarak ifade edilen satın alma işlemi, aynı zamanda krize rağmen atılan güçlü bir adım olarak nitelendiriliyor.

Savio Asya Pazarına Hakim

Her geçen dönem piyasadaki yerini güçlendiren Savio, 2011 yılı verilerine göre, Shandong Bölgesi’ndeki üretim tesisinden dünyadaki toplam sarım makinelerinin yüzde 38’lik kısmını ihraç etti. Sevk hacmi ile birçok firmanın dikkatini çeken Savio, özellikle Çin’de yer almasının sağladığı avantajı başarılı bir şekilde kullanıyor. Cirosunun yüzde 90’lık kısmını Çin pazarı başta olmak üzere Asya Bölgesi’nden sağlayan İtalyan iplik makine üreticisi Savio ürün gamında bulunan makinelerinden bazıları ise; otomatik sarım modeli Orion Super M, Polar /I DLS bağlantı tipi, ve yeni Sirius çift büküm makineleri,  Poler-e, Flexirotors 3000 olarak sıralanıyor. Ring eğirme tesisini sarım makinelerine bağlayan POLAR/I Direk Link sistemi sarım çözümü, Savio’nun en seçkin ürünü olarak öne çıkıyor. Büyüyen pazarlar artık bu tip otomatik çözümlere yatırım yapmayı tercih ediyor.

Esasen, Polar I DLS 2000 iğe kadar büyük makina imalatçılarının ihtiyaçlarına karşılayacak, yüksek sayıda sarım kafalarının imalat olasılığını ortaya çıkaran modüler tipte hizmet sunuyor. Bu modüler çözüm, talepler doğrultusunda N° 3 uç bulma istasyonları ile benzer donanımlara sahip Polar/I DLS’nin, ring gövde bobinlerinin sarım kafaları ve sonraki işlemler için hazırlanabilmesine imkan sunuyor.

Sirius, Operatör Müdahalesini En Aza İndiriyor

Yeni jenerasyon çift büküm makinesi olan Sirius, ilk olarak ITMA ASIA 2010 fuarında tanıtılmıştı. Bu makina, işçi ve enerji gereksiniminde önemli ölçüde azalma sağlayarak Uzak Doğu pazarı ihtiyaçlarına çözümler sunuyor. Düşük yatırım maliyetleri ve düşük enerji gereksinimlerinin yanı sıra, müşteriler bakım süresi ve maliyetlerinde de azalma olmasını bekliyor. Bu model, yük yapısal standardizasyonu, çeşitli iplik tip ve numaralarına uygun iğ boyutları ve besleme tipleri, operatör müdahalesi için basitleştirilmiş elektronik çözümleri ve daha az bakım personeline ihtiyaç duyuyor. Sirius EDS modeli, tüm işlem parametrelerinin bilgisayar tarafından yapılabilmesine olanak tanıyor. Bu yeniliklerin çıkış noktası ise, Savio’nun diğer kompleks ürünlerinde edindiği elektronik know how bilgisi olarak tanımlanıyor.

Yakın Plan Mesdan S.P.A

2011 rakamlarına göre 40 milyon Euro cirosu ve 84 çalışanı olan Mesdan S.P.A, 1952 yılında İtalya merkezli olarak kuruldu. İplik teknolojileri konusunda birçok yenilik ile sektörde yer alan firma, aynı zamanda lif, iplik ve kumaşların kalite kontrolünü karşılamak için tekstil laboratuvar aletleri üretimiyle faaliyet alanlarını da çeşitlendirdi. Satın almadan sonra Mesdan firmasının özerk yapısının devam edeceğini açıklayan firma yetkilileri, Çin'deki ve Hindistan’daki faaliyetlerin süreceğini vurguladı.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.