Rieter Standartları Yeniden Belirliyor

Yenilikçi teknolojilere imza atan iplik teknolojilerinin güçlü üreticisi Rieter, en yüksek esnek verimlilik ve ekonomik üretim sürecinin gerçekleştirilmesi için çalışmalarını sürdürüyor.

  12 Mayıs 2014 06:51 Pazartesi
Rieter Standartları Yeniden Belirliyor

İplik kalitesinde istenilen seviyenin elde edilmesinde en yüksek esnek verimlilik ve ekonomik üretim sürecinin gerçekleştirilmesi için çalışmalarını sürdüren Rieter, tam otomatik open end makinesi R 60, yeni iplik eğirme kutusu ve düşük enerji tüketimi ile standartları yeniden belirliyor. Piyasaya sunulduğu günden bugüne kadar 19 ülkede 350’den fazla satılan R 60, 540 eğirme pozisyonlu yeni konsepti, makinenin her iki tarafıyla bağımsız çalışma imkanı sağlaması ile öne çıkıyor. Rieter’in geliştirdiği yenilikçi eğirme teknolojisi sayesinde R 60, daha yumuşak, uniform ve daha iyi iplikler üretilmesine imkan sağlıyor.

Yüksek iplik kalitesi bir iplik işletmesindeki başarının en temel unsuru olduğunu göz önüne alan Rieter, geliştirilen S 60 eğirme kutusu, SC-R’deki tüm avantajlara sahip olmakla birlikte yeni özellikleri de bünyesinde barındırıyor. R 60’da çıkış borusu yerine bulunan TWISTTirit, TWISTstop ve rotor kapağını tek bir yapıda birleştiren bir yapı bulunuyor. Yapının kolayca değiştirilmesi sayesinde servis maliyetlerinde de tasarruf sağlanıyor. Ayrıca yeni geliştirilen yapı sayesinde lif kümelenmeleri önüne geçilerek, eğirme vakumunda görülen bozulmaların önüne geçiliyor.

Daha serin yüzeyler sağlayan teknoloji sayesinde ısı iletimini en aza indirgendiği R 60’ta sentetik lifler ve karışımlarının üretiminde daha yüksek verimlilik görülüyor. Bunların yanı sıra eğirme kutusu sayesinde daha yüksek iplik mukavemeti ve daha iyi pürüzsüzlük değerleri ortaya çıkıyor.

Rakip firmaların en son modelleriyle yapılan doğrudan bir karşılaştırmada, R 60 in yenilikçi eğirme teknolojisi 0,75 cN/tex’lik artış ve yüzde 20 daha yüksek “IPI” değerleri şeklinde öne çıkıyor. İstenen iplik mukavemeti sabit bir rotor hızında daha düşük büküm değerleriyle elde edilebiliyor. Buna ek olarak bir kilogram iplik için yüzde 9 daha düşük enerji tüketimi sağlıyor.

Open end iplik makinalarında en fazla enerji tüketiminin rotor, emiş ve açma silindirlerinin tahrikinde gerçekleştiğini için R60’ın modern yapısı ile enerji tüketimini optimize ediyor. En fazla enerji tüketiminin rotor, emiş ve açma silindirlerinin tahrikinde gerçekleştiği open end iplik makineleri arasında R60 rakip markalara göre yüzde 10 daha düşük enerji tüketiminin yakalıyor.

ECOrize

İplik üretim maliyetlerinin önemli bir bölümü, enerji tüketiminden kaynaklanıyor. Bu maliyetleri en aza indirmek için Rieter, ring iplik eğirme makineleri için ECOrize’ı geliştirdi. Böylelikle ECOrize enerjinin verimli kullanımı sonucu maliyetleri azaltırken, çevre korunmasına da yardımcı oluyor. G 32, G 33, G 35 ve G 36 ring iplik makinelerinde kullanılabilen ECOrize ile emiş gücünde yüzde 50 oranında enerji tasarrufu sağlıyor.

Rieter’in düzenlediği bir çekiliş ile, 2013’ün Mayıs ve Haziran ayı içinde Rieter ring eğirme hatlarını modernize etmek amacıyla teklif isteyen müşterileri arasında beş firma komple bir ring iplik makinesini ECOrized ile donatma şansını yakaladı. Winterthur’da yapılan çekilişte Arjantin’den Tipoiti SA, Endonezya’dan Mulia Spindo Mills, Hindistan’dan Eveready Spg Mills Pvt Ltd. Özbekistan’dan Uztex ve Türkiye’den Almer Tekstil kazandı.

Rieter ITMA Asia - CITME 2014’te

Rieter, 16- 20 Haziran’da düzenlenecek ITMA Asia - CITME 2014'de son yeniliklerini ziyaretçilerin ilgisine sunacak. Fuarda en büyük taraklama alanına sahip 1.5 metre genişliğindeki C 70 tarak makinesini ve 1.100 m/dakikaya kadar üretim hızı ve 1.000 mm'ye kadar maksimum verimliliği garanti eden SB-D 22 çift kafalı cer makinesi, G 32 Ring İplik Makinesi, ECOrized Emiş Borusu, R 60 Open End İplik Makinesini sergileyecek. Ayrıca eğirme ünitesi otomasyonu ve yeni bobinleme tasarımı ile 200 eğirme ünitesine uzatılmış J 20 hava jetli iplik makinesinin yeni bir jenerasyonu ile birlikte yeni retrofitler ve yüksek kaliteli yedek parçalar Rieter'in yedek parça uzmanları tarafından sunulacak.

C 70 Tarak Makinesi

C 70 yüksek performanslı tarak makinesi en yüksek üretim kapasitesinde mükemmel kalite değerlerini veriyor. Kendini kanıtlamış 1.5 m çalışma genişliği ve aktif tarama alanına dayanan C 70, odak noktası karde ve penye ring ipliklerinin ekonomik olarak üretilmesine dayanmaktadır. C 70, Hassas şapka kılavuzlama, ön ve son taraklama bölgesindeki yenilikler, seçici telef çıkarma, hammaddeden mükemmel bir şekilde yararlanma ve şerit kalitesinin elde edilmesini sağlıyor. Entegre bileme sistemi IGS ile şerit kalitesi en yüksek düzeyde tutularak, şeridin kovaya yerleştirilmesi yerine cer modülünün kullanılması, eğirme işleminin ideal bir şekilde yapılandırılmasına olanak veriyor.

SB-D 22 Çift Kafalı Cer Makinesi

SB-D 22 Çift Kafalı Regülesiz Cer Makinesi 1.000 mm’ye kadar kova değiştiricisi ile maksimum makina randımanını garanti ediyor. Rieter, SB-D 22’nin tasarımını işçilikten ve yerden tasarruf ilkeleri üzerine kurarak, 1.100 m/dakikaya varan üretim hızı ve iplik kalitesini garanti ediyor. Merkezi çekim sistemi ayarı ve üretim hızının gösterge panelinden kolayca ayarlanabilmesi SB-D 22’yi öne çıkaran diğer bir özellik.

G 32 Ring İplik Makinesi

Rieter’in ürettiği G 32 ring iplik makinesi standart uygulamalar için düşük maliyetli iplik üretimi için optimize edilmiştir.

J 20 Hava Jetli İplik Makinesi

Tam otomatik çift taraflı hava jetli iplik makinesinin tasarımı yüksek verimlilik sağlarken, 200 eğirme ünitesi ve 450 m/dakikaya varan üretim hızı ekonomik üretimi mümkün kılıyor. Ayrıca J 20 Hava Jetli İplik Makinesi Com4®jet ipliklerin yumuşaklık ve tüylülüğünün ayarlamasına olanak veriyor.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.