Önal Elyaf Open-End İplik Üretecek

Uşak’ta rejenere elyaf üretimi gerçekleştiren Önal Elyaf, yeni tesisinde rejenere elyafın yanı sıra open-end iplik üretimi de gerçekleştirecek.

  20 Mart 2013 01:06 Çarşamba
Önal Elyaf Open-End İplik Üretecek

Rejenere elyaf üreticilerinden Önal Elyaf, yeni yatırımlarla faaliyetlerini ve ürün gamını genişletiyor. Çevre ve Orman Bakanlığı’nın Tehlikesiz Atık Geri Kazanım Belgesi’ne sahip olan firma, 2012 yılını üretim tesisini büyütme ve kapasite artırım yılı olarak belirledi. Önal Elyaf, açılacak olan 3. tesisinde rejenere elyafın yanı sıra open-end iplik üretimi gerçekleştirecek.

1996 yılında Çerkezköy’de ilk çalışmalarına başlayan Önal Elyaf, Trakya bölgesindeki güçlü konumunu daha sonra, 2010’da Uşak’ta açtığı ikinci tesisi ile Uşak’ta devam ettirdi. Firma burada ürettiği elyafları open-end iplik ve battaniye üreten firmalara tedarik ediyor. 81 çeşit renkte ve karışımda elyaf tedariği sağlayan firma, elyaftan sonra open-end iplik üretimi için 3. yatırıma girişti. Uşak Organize Sanayi Bölgesi’nde yer alan 50 bin metrekarelik bir alana sahip olan tesiste inşaat sürecinin bittiği ve makine hatlarının yerleştirilmesinin sürdüğü belirtildi.

25 bin metrekare kapalı alana sahip olan yeni tesiste, open-end iplik üretiminin yaz döneminde başlayacağı açıklandı. Firma bu yeni tesisle birlikte yıllık üretim kapasitesini 8 bin 500 tondan 24 bin tona çıkaracak. Ayrıca çalışan sayısının da 200-250 kişiye çıkacağı belirtiliyor. Rejenere elyaf üretiminin yanı sıra open-end iplik üretimi de gerçekleştirecek olan bu tesiste, NE13’den Ne 30’a kadar iplik üretileceği vurgulanıyor. Önal Elyaf’ın üreteceği ipliklerin özellikle konfeksiyon fabrikalarına tedarik edileceği de kaydedildi.

 


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.