Oerlikon Neumag’den Sürdürülebilir Çözümler

Oerlikon Neumag, halı ipliklerinin sürdürülebilir imalatına yönelik son teknoloji çözümleri ile FloorTek Expo’da yer alacak.

  31 Ağustos 2016 09:03 Çarşamba
Oerlikon Neumag’den Sürdürülebilir Çözümler

İplik makinelerine getirdiği yenilikçi teknolojileriyle global pazarda güçlü bir konuma sahip olan Oerlikon Neumag, Amerika Zemin Kaplama Birliği tarafından 18 – 20 Ekim tarihlerinde düzenlenen FloorTek Expo’da son yeniliklerini sergileyecek.

Odak noktasında halı ipliklerinin sürdürülebilir imalatına yönelik çözümler bulunan Oerlikon Neumag, sürdürülebilirliğin BCF iplik üretiminde önemli bir trend olduğunu vurgulayarak yeniliklerine bu doğrultuda yön veriyor. Bu alanda Oerlikon Neumag tarafından geliştirilen e-tasarruf çözümleri, enerji tüketimini önemli ölçüde azaltan RoTac karıştırma ünitesinin başarısıyla ortaya çıkıyor.

Oerlikon Neumag, sistemler dizisiyle halı ipliği üreticilerinin neredeyse tüm gereksinimlerini karşılıyor. BCF S+ ve Sytec One sistemlerine gelen yüksek talep de bu durumu doğruluyor. S+, konut ve ticari ürün uygulamaları için tatmin edici bir çözüm sunarken; Sytec One ise tek uç teknolojisi sayesinde uzmanlık gerektiren ürünler ve zorlu üretim süreçleri için çözüm üretiyor.

BCF Satış Müdürü Michael Rübenhagen, konuyla ilgili değerlendirmesinde “S+ ve Sytec One ile dünya çapındaki BCF piyasası içinde son derece iyi bir konumdayız. Bu iki sistemle uygulamada tüm müşteri gereksinimlerini karşılayabiliyoruz.” açıklamalarına yer verdi. Dünya çapında yüzde 80, ABD’de ise daha da fazla bir pazar payına sahip olan Oerlikon Neumag, BCF piyasasını yönlendiriyor.

RoTac³ İplik İmalatçılarına Avantaj Sağlıyor

Halıların ilmeklerinin atıldığı ve dokunduğu zaman, karıştırılan ilmekler sayesinde düğüm oluşumları önleyen RoTac³  Döner Karıştırma Ünitesi, aynı zamanda üç renkli ipliklerin renk karışımlarını da tanımlayarak, üç renkli olarak adlandırılan halının homojen görünümünü sağlayabiliyor. “RoTac³’ın BCF S+ sistemi için piyasa sunulmasından bu yana satışların yaklaşık yüzde 90’ı Döner Karıştırma Ünitesi ile birlikte gerçekleştirildi.” diyen Michael Rübenhagen sözlerini şöyle sürdürdü; “Bizim için bu, enerji maliyetlerinin BCF üretiminde gittikçe artan bir öneme sahip olduğunun işaretidir. RoTac, 2012’den beri tek uçlu Sytec One sisteminde karıştırma birimi olarak kullanılmıştır. Bu arada neredeyse tüm Sytec One sistemleri RoTac karıştırma birimiyle satılmaktadır. Bu düşünceyle üç uçlu bir sistem yaratmak için birimin daha fazla geliştirilmesi mantıklı bir sonuç olmuştur.”

 


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.