Oerlikon Neumag, ‘S+’ Teknolojisiyle Domotex Asya’da

BCF polyester iplik hatlarının lider markası Oerlikon Neumag, 26-28 Mart 2013 tarihinde Çin’de yapılacak olan Domotex Asya Fuarı’nda S+ teknolojisini sunacak.

  22 Mart 2013 20:19 Cuma
Oerlikon Neumag, ‘S+’ Teknolojisiyle Domotex Asya’da

Oerlikon Group bünyesinde faaliyet gösteren Oerlikon Neumag, 26-28 Mart 2013 tarihleri arasında Çin’de gerçekleşecek Domotex Asya/Chinafloor fuarında teknolojilerini sunacak. Çin, dünyanın en büyük yapay elyaf kapasitesine sahip olmasına rağmen, gelişme potansiyeli olan küçük bir BCF pazarı olarak kabul ediliyor. Bu doğrultuda, Oerlikon Neumag için, Çin’deki talep öncelikle BCF iplik üzerine yoğunlaşıyor. Bu alanda, yüksek dayanıklılığı sebebiyle genellikle PA6 iplikleri kullanılırken, Oerlikon Group’un yapay elyaf uzmanları, kalite odaklı halı üreticileri için sistem çözümleri sunuyor. 3 noktalı BCF Makinası S+; S5, S3 ve SytecOne’ın avantajlarını birleştiriyor. İyi bilinen kompenentler olan godetler ve tekstüreler S5’ten alınıyor ve SytecOne düz iplik eğirmesi gibi süreç gelişmeleriyle birleştiriliyor. S+ ile yüzde 99 verim artışı ile beraber farkedilebilir bir hız yükselmesi elde ediliyor. S+ makinasının eşsiz tasarımı, son kalite materyal ve üretim kalitesi ile Oerlikon Neumag’ın cer makinalarına dayanıyor. Yüksek kapasiteye sahip hat, Oerlikon Neumag tarafından geliştirilmiş çekirdek komponentleri bünyesinde barındırıyor. 860 mm ene sahip Baltic 860 bükücü ve 1400 mm çaplı NMC 1400 kesici ile donatılan makinanın PSF üretim kapasitesini büyük ölçüde artırıyor. Çin’de yoğunlaşan talebe karşılık vermek için özellikle BCF iplik alanındaki çalışmalarını yoğunlaştıran firma, Çin’de S+ teknolojisini etkin olarak faaliyete geçirmeye hazırlanıyor.

 

Polyester İle Maliyette Tasarruf Sağlanıyor

 

Bunun yanından S+ artık polyester işlemi için de kullanılabiliyor. Polyester’in, BCF sürecinde polipropilen ve polyamid’e göre giderek global olarak daha önemli hale gelmesi firmalar için faydalı bir yenilik olarak görülüyor. BCF sistem inşaat segmentinde yüzde 70’i aşan bir pazar payıyla Oerlikon Neumag, Türkiye ve ABD’nin en önemli tedarikçileri arasında yer alıyor. Şirketin, yan markası olan Oerlikon Barmag ile birleşmesi, özellikle döşeme segmentinde önemli bir sinerji ortaya koyuyor.

 

Yeşil ürünler ve teknolojiler geliştiriyor

 

Oerlikon Grubu’nun güçlü şirketlerinden olan Oerlikon Barmag ise, düşük ağırlıklı ve aşırı stabil şartlardaki uygulamalarda kullanılan karbon elyafların (fiberlerin) üretimi için Win-Trax adında, özel olarak bir sarıcı geliştirdi. İki iplik sarım kafası, aynı anda üst kalitede karbon fiberlerin ekonomik üretimi ile kusursuz paket yapma ve özdeş çalışma süresini harmanlıyor. Bu sistemle, masrafta önemli ölçüde tasarruf sağlanıyor. Karbon elyafla güçlendirilmiş plastikler, havacılık ve uzay endüstrisi, rüzgar santralleri, otomotiv sanayi, güvenlik teknolojileri ve yarış bisikletleri, tenis raketleri, kayak malzemeleri ve botlar gibi yüksek kalite spor ekipmanları alanlarında kullanılıyor. Bunların yanı sıra Oerlikon Textile’in yapay elyaf bölümü, özellikle Çinli üreticiler başta olmak üzere, müşterilerinin ihtiyaçları doğrultusunda yüksek verimlilik, düşük enerji tüketimi ve düşük emisyon sunan yeşil ürünler (e-save) ve teknolojiler geliştiriyor.

Oerlikon Geleceğin Materyalleri İçin Jec Fuarında

 

Oerlikon Group’un bünyesinde yer alan Oerlikon Textile, vakum ve kaplama segmentlerinde geniş ürün yelpazesinde teknoloji bileşenleri tedarik ediyor. Dünyanın en önemli kompozit etkinliğinde yer alacak olan firma, 12-14 Mart 2013 tarihleri arasında Paris’te yapılacak JEC fuarında S 75 standında ürünlerini sergileyecek.

Bunun yanında Oerlikon Group, fuarda Oerlikon Barmag ile ekstrüzyon sistemleri, monofilament ve multi-filament ile GM Control sistemini tanıtacak. Oerlikon Barmag tarafından geliştirilen GM Control ölçme birimi, doğrudan kullanıldığı gibi aynı zamanda mevcut kontrol sistemlerine de entegre edilebiliyor. Oerlikon Grubun diğer üyeleri Oerlikon Saurer ve Oerlikon Textile Components ise cam flament üretimi için teknolojilerini sunacak. Oerlikon ortak standında yer alacak olan Volkmann GT’nin, bu segmentteki üreticilerden yoğun ilgi görmesi bekleniyor. Oerlikon Saurer, Volkmann üretim hattıyla müşterilerine cam flament sektöründe yenilikçi çözümler sunarken, Oerlikon Textile Components’te cam elyaf sektörü için geliştirdiği işleme sürecinde kullanılan Accotex serisi yenilikçi apronları sunacak.

Ayrıca fuarda Oerlikon Balzers’ın yeni kaplama çözümleri ve Oerlikon Leybold tarafından sağlanan vakum teknolojileri sunulacak. Firmanın geniş kullanım alanına sahip Oerlikon Leybold Vakum pompa ve  sistemleri birçok uygulamada kullanılıyor. The Sogevac, Trivac&SP pompa serileri gazdan arındırma, laminasyon ve reçine transfer kalıplama uygulamalarında tercih ediliyor. Oerlikon Leybold Vakum 12 ile 300 m3/s arasında değişen, optimize vakum pompaları ve komple sistemler sunuyor. Oerlikon Balzers’ın Balinit markalı kaplamaları ise, ince ve sert yapısıyla biliniyor. Sürtünmeyi ve aşınmayı önemli ölçüde azaltan bu ürünlerin, alüminyum alaşımlar ve kompozit malzemeler için çözüm olduğu ifade ediliyor.

‘Gelecekteki Gelişim İçin Zorlukları Aşma ve Arayış’

Asya’daki faaliyetlerinde de hız kesmeden devam eden, Oerlikon Grup, bölgedeki etkinlikleri yakından takip ediyor. Çin’de gerçekleştirilen Tekstil ‘Round Table Forum’ 8. yıllık toplantısına, Oerlikon Grup başta olmak üzere birçok sektör profesyoneli katıldı. Çin’de yer alan tekstil ve hazır giyim derneklerinin katkısıyla yapılan etkinliğin konusu; ‘Gelecekteki gelişim için zorlukları aşma ve arayış’ olarak açıklandı.

Küresel alanda yaşanan ticari gerileme, profesyonelleri de gelecek adına planlama yapma zorunda bırakıyor. Özellikle Çin’in karşı karşıya kaldığı, küçülen uluslararası pazar, yurtiçi taleplerinin azalması, iş operasyon maliyetlerinin yükselmesi ve tekstil işletmelerinin endüstriyel dönüşüm ve yenilemelerle karşı karşıya olması gibi nedenler bu ülkenin de planlarını yeniden kurgulamasına neden oluyor. Düzenlenen forumun temel amacını da Çin’in yaşadığı bu sıkıntılı süreçte firmaların nasıl bir politika izlemesi, gerektiği konusu oluşturdu. Uzmanlar, yurtdışı ve yurtiçi piyasaların durumu ve alınması gereken önlemler, pamuk piyasası ve politikası ile çevre ve ekolojik yapı konularını ele aldı. Oerlikon Tekstil Grubu adına, Oerlikon Textile Kimyasal Elyaf Bölümü Başkanı Stefan Krob, ‘Çin Tekstil Sanayisinin Sürdürülebilir Kalkınması Nasıl Gerçekleşir” konulu bir konuşma yaptı. Çin’in yaşadığı birçok sıkıntıya rağmen hala dünyadaki tüm kimyasal elyaf üretim kapasitesinin yüzde 60’ını oluşturduğunu belirten Krob, bu sektörde Çin’in, yüksek kalite ve verimlilik doğrultusunda bir gelişim göstereceğini, bu trendlerin de Oerlikon Textile için temel oluşturup fırsatlar yaratacağını vurguladı.

 

 


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.