Oerlikon Markaları Tam Kadro İstanbul’a Geliyor

Oerlikon Textile bünyesinde bulunan; Barmag, Schlafhorst, Neumag, Saurer ve Textile Components markaları ve yeni ürün grupları ile İstanbul’da gerçekleştirilecek olan ITM fuarında güçlü bir şekilde katılıyor

  19 Mart 2013 02:07 Salı
Oerlikon Markaları Tam Kadro İstanbul’a Geliyor

Tekstil makinalarının güçlü üreticilerinden Oerlikon Textile, ITM Fuarı’na ‘yarının iplikhaneleri için en yüksek teknolojileri’  sloganı ile katılıyor. Yaklaşık 400 metrekarelik stand alanı ile gücünü sergileyecek olan firma özellikle; Autocoro 8 rotor iplik eğirme makinesi, Polyamid 6 için WINGS POY bobin sarma makinesi, BCF’nin en iyi satan ekipmanı S+ veya enerji tasarruflu Volkmann CT çift büküm iplik makinesi ile ziyaretçilerine seslenecek. B2010 standında ekipmanlarını sergileyecek olan Oerlikon, ayrıca karmaşık tesisleri ve proses akışlarını 3 boyutlu olarak izlenebileceği ‘Sanal Showroom’ da oluşturuyor.

2012 yılı başında Oerlikon Textile CEO’su olarak göreve başlayan Clement Woon, şirketler grubu olarak ‘inovasyonun bir adı var’ sloganıyla ve Türkiye ve Ortadoğu’daki tekstil piyasalarını etkilemek için ITM 2012 fuarına katıldıklarını belirtti. Woon, grubun 5 lider markası ve sundukları ürünlerle katıldığının altını çizdi.

Oerlikon grup bünyesinde; tekstil makineleri, tahrik sistemleri, vakum, ince tabakalı kaplama ve ileri nano teknoloji alanında yenilikçi endüstriyel çözümler ve üst düzey teknolojiler üretiliyor. 100 yıldan uzun bir geçmişe sahip olan İsviçre kökenli firma, 38 ülkede 150’den fazla bölgede yaklaşık 17 bin çalışan ile sektöre hizmet üretiyor. 2010 yılında 3,6 milyar CHF ciro elde eden bu küresel firma, yine aynı yıl 1.200’den fazla uzmanı AR-GE bünyesinde barındırarak, bu çalışmalar için 239 milyon CHF tutarında yatırım gerçekleştirdi.

Barmag’dan WINGS ve eFK

Filament tesislerinin piyasa lideri Polyamid 6 için 12 iplikli WINGS makinasını ilk kez görücüye çıkaracak olan Oerlikon Barmag, hig-end filamentlerin tekstürize edilmesi ve eğrilmesi çözümleriyle fuarda iplik üreticilerine seslenecek. WINGS’ın işlenmesi zor polimerin iyi kalite ipliğe dönüştürülmesinde yeni standartlar koyduğu belirtiliyor. Çin ve Hindistan’daki güçlü rakipleri karşısında avantaj elde etmek isteyen Türkiye’deki filament iplik üreticilerinin, özellikle halı ve otomotiv sektörlerine dönük yüksek kaliteli ipliklere daha fazla yatırım yapması nedeniyle firma bu yeniliğiyle dikkat çekiyor.

Geleneksel olarak güçlü olan Türk tekstürize iplik piyasasına yönelik bilgilendirmenin ağırlık merkezini ITMA fuarında tanıtılan eAFK otomatik tekstüre makinesi ile onun manüel modeli olan eFK makinesi oluşturacak. Suni çim filament tesisleri alanındaki piyasa lideri ayrıca spor tesisi çimleri için geliştirdiği en yeni ürününü tanıtacak. Hidrofil mono filamentlerin üretimine yönelik bu ekipmanın adı MoisTurf olarak duyuruldu. Suni çim olarak kullanılan bu türden iplikler kontak sporlarında tercih ediliyor ve suyun iplik yüzeyi üzerinde eşit olarak ve doğala yakın bir şekilde yayılmasını sağlıyor.

Oerlikon Schlafhorst’dan İplik Eğirme ve Bobin Sarmada Yenilikler

Ring ve rotor iplikçilik ile bobin sarma alanında piyasanın güçlü oyuncusu Oerlikon Schlafhorst, küresel çapta iplikhanelere en üst düzeyde kalite, güvenilirlik ve ekonomik fayda ile yeniliklerini sunmayı sürdürüyor. Markanın en son yeniliği; dakikada 200 bin rotor devriyle iplik eğirmeyi başaran ilk ve tek rotor iplik eğirme makinası Autocoro oldu. Bu yeni teknoloji ile verimlilik yüzde 25 kadar artış gösteriyor. Makine kalkışının saatler değil sadece dakikalar alması, üstün çoklu parti özelliği ve azalan iplik eğirme maliyetleri bu süreçte önemli rol oynuyor.

Marka, BD 448 ile dünyanın en uzun yarı otomatik rotor iplik eğirme makinesini de sunuluyor. Zinser 351 ve 451 ring iplik eğirme makineleri, Impact FX kompakt iplik eğirme teknolojisi ve CoWeMat takım değiştirici ile birlikte eşsiz bir proses güvenliği avantajlarına sahip. Ayrıca, Autoconer X5’in kaliteli çapraz bobini maksimum üretimde bireysel ve esnek olarak adapte edilebilir bobin kalitesiyle çıtayı yukarıya taşıyor.

Oerlikon Neumag: BCF halı iplikleri için lider güç

BCF halı ipliği makinaları pazarında yüzde 70’lık Pazar payıyla lider konumda bulunan Oerlikon Neumag, fuarın diğer önemli bir markası. 2011 yılının en iyi satan üç iplikli S+ makinesi, üretimdeki maliyet verimliliğiyle bükümlü polyester ipliğin yerini alan gözde halı materyali polyester BCF üretimi de yapıyor. Polyester kesik elyaf üretim tesisleri günlük 300 tona kadar en yüksek düzeyde kapasite imkanı sağlarken, aynı zamanda işletme maliyetlerini de düşürüyor. Geotekstil gibi nonwoven kumaş üreticileri için küçük üretim miktarlarına elverişli ve personel gereksinimi az olan, günlük 80 ton kapasiteli inline tesisler öne çıkıyor.

Menüde spunbond ve meltblown’dan airlaid’e kadar nonwoven üretimi için makineler ya da anahtar teslim tesisler de bulunuyor. Fuar ziyaretçileri ayrıca 3 boyutlu sanal tesis gezisiyle yenilikler hakkında bilgi edinebilecek.

Oerlikon Saurer’den Yeni Enerjik Konsept

Örme ve büküm sektörüne dönük teknolojiler geliştiren Oerlikon Saurer, yeni Volkmann CT ile enerjik bir fark yarattığını duyurdu. Makinada  eco tahrik konsepti ve eco iğler e-save iğ ailesini üstün bir şekilde tamamlıyorlar ve en ince iplik numaralarında bile enerji maliyetlerinden yüzde 40’a kadar tasarruf edilmesine yardımcı oluyor.

Saurer’in diğer yeniliği Volkmann Heat-SET ise, kablolaştırmayı, termofiksajı ve iplik sarmayı bir tek proses adımında birleştiriyor, böylece proses maliyetlerini azaltıyor ve siparişlerin çalışılmasını hızlandırıyor. Yeni Allma TC2 çift büküm iplik makinesi 235 ile 60.000 dtex titre aralığında akla gelebilecek tüm materyallerin işlenmesine olanak sağlıyor ve teknik bükümlü iplikler için piyasadaki en yüksek kalite, uygulama çeşitliliği ve üretim esnekliği taleplerini karşılıyor. Allma CC4 ise, yüzde 50’ye varan enerji tasarrufuyla lastik kordonu kablolaştırma piyasasında fark yaratıyor. Saurer’in diğer teknolojisi Epoca 6 da, yeni tahrik sistemiyle, en iyi ayarlama olanaklarıyla ve mükemmel iplik kesimiyle, en yüksek düzeyde güvenilirlik ve örme kalitesiyle yüzde 30’a kadar daha hızlı üretim yapıyor.

Kalitenin Adresi: Oerlikon Textile Components

Piyasa lideri olarak filament ve kesik elyaf iplikhanelerine yönelik birinci sınıf komponent üretiminde kalitesi ve know-how ile piyasa lideri konumundaki Oerlikon Textile Components, ITMA Barselona’da tanıttığı yenilikleri ITM İstanbul’a taşıyor.

Tüm dünyada kesik elyaf iplikhanelerinde çok yönlü Texparts® PK 2630 SE Weighting Arms ürünleri Rieter ve LMW makinelerinde de kullanılabiliyor. Texparts® Zero Underwinding System donanımlı iğler ise, dip sargı ipliklerini önlüyor, kullanımda en yüksek düzeyde güvenlik ve verimlilik sağlıyor ve kullanı dostu olark değerlendiriliyor.

Daytex® Shrinkage Belt’in yeni kıvrık kenarında hiçbir keskin kenar bulunmuyor, dolayısıyla kesik oluşmasını engelliyor ve kayışın kullanım ömrünü uzatıyor. Kendilerini kanıtlamış ürün serileri Accotex, Fibrevision, Heberlein ve Temco bu seçeneklerin tamamlayıcı ürünleri olarak sektörde önemli bir yere sahip bulunuyor.

 

 


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.