MARZOLİ Yıldızını İstanbul’da Parlattı

Türkiye’nin en büyük tekstil firmalarından KİPAŞ’a ‘iki firma arasındaki yakın işbirliği’ adına bir ödül verdi. Textil Dünyası, bu töreni izleyen tek sektörel yayın oldu.

  19 Mart 2013 18:01 Salı
MARZOLİ Yıldızını İstanbul’da Parlattı

Harman hallaç dairesinden (blowroom) halkalı makinaya (ring frame) kadar iplik teknolojilerinde geniş bir segmente sahip olan İtalyan makine üreticisi Marzoli, 21-24 Nisan tarihleri arasında ITM 2012 fuarında yoğun ilgi ile karşılaştı. Türk tekstilcilerin son dönemde özellikle iplik yatırımlarını arttırmasının bir yansıması olarak yorumlanan ziyaretçi sayısındaki artışından memnun kalan Marzoli standında yeni Galileo Line’ını tanıttı. Hat ‘Daha fazla kalite, daha az atık’ sloganı ile harman hallaçtan iplik üretimine yeni nesil makinalara sahip bulunuyor. Türk, Ortadoğu ve Uzak Asya pazarından gelen ziyaretçiler standda ayrıca en son Mac1 teknolojisini ve makinaların güncellenmiş versiyonlarını yakından inceledi.

ITM boyunca yerel pazardan üreticilerle yakın bir diyalog geliştiren Marzoli, Türkiye’deki önemli çözüm ortaklarından KİPAŞ Holding’e bir ödül takdim etti. İki firma arasındaki güçlü bağlara ve yakın işbirliğine ithaf edilen ödülü KİPAŞ Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hanifi Öksüz aldı. Bu töreni takip eden tek yayın organı olan Textil Dünyası’na açıkla yapan yetkililer, iplik teknolojilerinde güçlü bir marka olan Marzoli ile, Türk tekstil sektörünün en önemli kurumlarından KİPAŞ arasındaki ilişkinin birçok noktada örnek teşkil ettiğini vurguladılar. KİPAŞ, üretim hatlarında Marzoli marka makinalara yer vererek kaliteli iplik üretim sürecinde fark yaratıyor.

160 yıllık bir tarihe sahip olan Marzoli özellikle Asya bölgesindeki pazarlarla birlikte Türkiye ve Latin Amerika ülkelerine ihracat gerçekleştiriyor. 1851 yılında Cristoforo Marzoli tarafından Palazzolo sull’Oglio’da kurulan firma, 1929 gibi erken bir tarihte dünya çapında tekstil makinaları üreten bir yapıya dönüştü. 1999 yılında Camozzi Group tarafından satın alınan Marzoli, modern ve teknolojik makinalar üretmeye devam ediyor. Dünyanın birçok bölgesinde mümessilleri bulunan Marzoli’nin Türkiye temsilciliğini Hidrel Hidrolik Elemanlar şirketi yürütüyor.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.