Marzoli: İplik İşletmelerinde Endüstri 4.0’a Doğru

Marzoli, Endüstri 4.0 avantajlarını iplik işletmelerine taşımaya devam ediyor.

  07 Eylül 2017 01:00 Perşembe
Marzoli: İplik İşletmelerinde Endüstri 4.0’a Doğru

İnovasyona yönelik sürekli eğilimler, IoT (nesnelerin interneti) ve en son teknolojilerle (Bulut Bilişim, Akıllı Sensörler, Endüstriyel Ethernet, Makine Öğrenme gibi) Camozzi Grubu ile paylaşılan sinerji, iplik teknolojisinde Avrupa lideri olan Marzoli’nin Endüstri 4.0’ın paradigmalarını yorumlaması ve tesislerinin performans ve esnekliğini daha da artırmasını sağladı.

Marzoli iplik üretiminde kolay ve hızlı yönetim ile birlikte, tüm iplik eğirme sürecinin ciddi oranda optimize edilmesine olanak tanıyan iki yenilikçi yazılım platformu geliştirdi. Bu iki platform, 2014 yılında Türkiye ve İtalya’daki pilot fabrikalara kuruldu, Kasım 2015’teki ITMA Milano Fuarı’nda ise pazara sunuldu.

YarNet, Makinelerin Tüm Üretim Verilerini Kaydediyor

Marzoli ’nin üretim yönetim yazılımı YarNet, makinelerin tüm üretim verilerini, çalışma koşullarını ve teknolojik parametrelerini gerçek zamanlı olarak basit, sezgisel ve iyi yapılandırılmış bir ara birimde kaydetmeyi ve detaylandırmayı mümkün kılıyor. Kullanıcıların herhangi bir üretim yöntemini (formülünü) indirip, düzenleyip yükleyerek, iplik tesisinde her bir makinesiyle doğrudan etkileşime girmesine izin veriyor. Üretim, verimlilik seviyeleri, enerji tüketimi, alarmlar vb. ile ilgili tüm bilgilerin merkezileştirilmesi, müşterinin her an kontrol altında olmasını ve ofisten üretimi yönetmesini ve optimize etmesini sağlıyor.

MRM, Makinelerin Verimliliğini İzliyor

Marzoli tarafından geliştirilen tahmini bakım amaçlı yenilikçi yazılım platformu MRM, makinelerin verimliliğini kesintisiz izlemek için, makinelerin kritik bölümlerine yerleştirilen işlemciler ve sensörler tarafından toplanan semptomatik verileri sürekli analiz etmeyi sağlıyor. Sıcaklıklar, güç tüketimi, basınçlar, hızlar ve titreşimlerle ilgili veriler toplanıyor ve bir ağ geçidi vasıtasıyla Microsoft tarafından sağlanan Azure Cloud’a gönderiliyor. Veriler daha sonra, Marzoli tarafından geliştirilen ve makine çalışma koşullarına bağlı olarak izlenen parametrelerin sürekli olarak doğrulandığı özel algoritmalar aracılığıyla analiz ediliyor. Eğer birisi tolerans aralığının dışındaysa, müşterinin sisteme kayıtlı adreslerine otomatik bir e-posta uyarısı gönderiliyor. Müşteri, makinelerin öngörülen bakım ve tesisin toplam verimliliğine ilişkin bilgileri görmek için her zaman özel SW platformuna erişebiliyor. Ayrıca, Marzoli’nin müşteri hizmetleri, gerekirse müşterinin makinesine girerek problemi teşhis eder ve çözmek için gerekli adımları iletebilir. MRM, şu faydaları sağlıyor; makine arızalarının önlenmesi, makine parçalarının uzun ömürlü olması ve işletmenin daha etkin bakımının yapılabilmesi.

YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.