Karsu Tekstil’den Alternatif Lif Karışımları ile Yenilikçi Ürünler

Karsu Tekstil, yeni nesil selülozik liflerin yanı sıra pamuk, keten, yün, ipek ve kaşmir gibi doğal lifleri kullanarak, birçok farklı özellikte kumaşa hayat veren yüksek kalitede iplikler üretiyor.

  11 Nisan 2016 09:00 Pazartesi
Karsu Tekstil’den Alternatif Lif Karışımları ile Yenilikçi Ürünler

Günümüzde sürdürülebilir yeniliklere imza atan tekstil sektörü, kullandığı yeni nesil lifler ile son ürüne, onu farklılaştıracak işlevsel özellikler katıyor.  Türkiye’nin önemli iplik ve kumaş üreticilerinden Karsu Tekstil, rejenere selülozik esaslı Modal, TENCEL ®, Viskon elyafından, üstün özellikli polyester elyafları COOLMAX ve THERMOLİTE ®’ten, antibakteriyel ve anti mantar özellikli gümüş elyaftan, sertifikalı olarak organik pamuk ve Supima’dan, ayrıca diğer yöre pamuklarından iplik üretimi yapıyor.

Karsu Tekstil Pazarlama ve Satış Koordinatörü Dr. Bilgehan Ülger, birçok karışımda ve yüksek kalitede iplik üretimi yaptıklarını belirterek müşteri ihtiyaçlarına uygun geniş ürün yelpazesi hakkında bilgi verdi.

Karsu Tekstil’in ürün çeşitliliği anlamında Türkiye’de lider, dünyada ise çok az sayıdaki özel firmalardan biri olduğunu vurgulayan Ülger, “Firmamız; Modal, TENCEL, Viskon, Bambu gibi rejenere selülozik liflerin yanı sıra, pamuk, keten, yün, ipek, kaşmir gibi doğal liflerden ve farklı teknolojiler kullanılarak üretilen teknik ve fonksiyonel birçok liften iplik üretimi yapıyor. Güç tutuşur özellikli Aramid, Viscose FR, Karbon ve antistatik liflerden farklı inceliklerde iplikler üretiyor. İplikleri 6 farklı üretim tekniğiyle üreterek müşterilerinin beğenisine sunuyor.”

TENCEL ® ile Yenilikçi İplik Çeşitleri

Kullandıkları özel elyaf karışımları ile yenilikçi iplik türleri oluşturduklarını kaydeden Ülger, “Kullandığımız özel TENCEL ® tipiyle cilt bakımına ve yenilenmesine yardımcı olan iplikler üretiyoruz. Bunun yanında en son geliştirdiğimiz ipliklerle vücut sıcaklığını hissederek, sıcaklık yüksekse düşürme, düşükse vücudu ısıtma yönünde katkı sağlayan ürünler geliştirdik.” sözlerine yer verdi.

Yüksek kalitede iplik üretimi yapan Karsu Tekstil’in, ürün gamı ile müşterilerine pazara yenilikçi ürünler sunma fırsatı sağladığına değinen Ülger, “Müşterilerimizin ilkleri bizimle yakalamalarını sağlamaya çalışıyoruz. Tekstili seviyoruz ve sevilen tekstil ürünlerini ilk sunmaya devam edeceğiz.” dedi.

Karsu Tekstil, dünyanın en ünlü selüloz elyaf üreticilerinden Lenzing AG’nin sunduğu selülozik elyaf tipleri ve bu elyafları harmanlayarak ürettiği ürün gamı ile örme sektöründe kullanılan birçok yeni iplik türünü portföyüne katıyor.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.