İplikte Talep Kalite ve Uygun Fiyattan Yana

Invista Lycra’nın Türkiye distribütörlüğünü yürüten, poliyamid ve gipe iplik ithalatı ile Türk tekstilcilere hizmet veren Koloni Ltd. Şti, uygun fiyatlı kaliteli iplik arayan tekstilcilerin çözüm ortağı oluyor.

  04 Mart 2017 10:05 Cumartesi
İplikte Talep Kalite ve Uygun Fiyattan Yana

Türkiye’nin lokomotif sektörlerinden tekstil ve hazır giyimin en önemli ayaklarından biri olan iplik, aynı zamanda ülkemizin en önemli ihracat kalemlerinden birini oluşturuyor.  Ancak poliyamid ve gipe iplik üretiminin ihtiyaçları karşılamada yetersiz kaldığını söyleyen Koloni Ltd. Şti Genel Müdürü Süleyman Batur, 2008 yılından bu yana yurt dışından poliyamid ve gipe iplik getirerek sektöre hizmet sunduklarını ifade etti. Firma faaliyetleri ve Türk tekstilcilerin iplik tercihleri hakkında sorularımızı yanıtlayan Süleyman Batur, ipliğin yanı sıra iki İtalyan markasının Türkiye mümessilliğini de alarak boya ve terbiye makineleri satışı konusunda da hizmet vermeye başladıklarını söyledi.

Batur, faaliyetleri hakkında şu bilgilere yer verdi; “Bildiğiniz üzere 2008 yılından beri Lycra Türkiye Distribütörü olarak sektöre hizmet vermekteyiz. Mevcut yerli üretim hem tüketimi karşılamıyor hem de fiyat olarak daha pahalı kalıyordu. Bu nedenle Uzak Doğu’dan ithalat gerçekleştirerek, müşterilerimize kapı teslimi satış hizmeti vermeye başladık. Ayrıca airjet textüre iplikler ve coolmax, thermolite tarzı teknik iplikler üreten İspanyol Ductel fimasının da temsilciliğini yapmaktayız.”

Tekstilciler Uygun Fiyat ve Kalite İstiyor

Türk tekstilcilerin ithal ipliklere olan ilgisinde, uygun fiyatın önemli bir etkisi olduğunu kaydeden Süleyman Batur, müşterilerin kalite konusunda da hassas davrandığının altını çizdi.  Batur, “Dünya çapındaki yoğun fiyat rekabeti nedeni ile müşterilerimiz hem ucuz hem de kaliteli iplikleri tercih etmekteler. Özellikle ihracat yapan müşterilerimiz aldıkları ürünlerin 1. kalite olması konusunda hassaslar.  Çünkü iplik kalitesi direkt olarak mamul kalitesine etki etmektedir. Biz ithal ettiğimiz ürünlerde; hem kalite, hem miktar hem de ödeme konusunda müşterilerimize önemli avantajlar sağlıyoruz.” sözlerine yer verdi.

2016 yılına ilişkin değerlendirmelerini ve 2017 yılı hedefleri konusunda da sorularımızı yanıtlayan Koloni Ltd. Şti Genel Müdürü Süleyman Batur, firma olarak 2016 yılını başarılı geçirdiklerini kaydetti. Batur, “2016 şirketimiz açısından son derece başarılı bir yıl oldu. Bütçe hedeflerimizin üzerinde bir satış cirosu elde ettik. 2017 yılında da değişik iplik çeşitleri ile Türk tekstilcilere verdiğimiz servisi arttırmak arzusundayız.” dedi.

Koloni Ltd. Şti olarak 2016 yılında 2 yeni mümessilliği bünyelerine kattıkları bilgisini de paylaşan Batur, “İtalyan Danitech ve Sintec mümessilliklerimiz ile makine sektöründe de boyahanelerimize hizmet vermeye başladık. Son jenerasyon kumaş boya makinesi Danitech’in yanı sıra, açık en sanfor ve tüp sanfor üretimi yapan Sintec’i müşterilerimiz ile buluşturuyoruz. Bu markamızın Türkiye pazarında kısa sürede ilgi göreceğine inanıyoruz.” sözlerine yer verdi.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.