Güney Tekstil, Küresel Pazara Ayak Uydurdu

İç piyasaya dönük üretimle iplik sektörüne giren Güney Tekstil, 1996 yılından bu yana, şönil ve fantazi iplik üretimiyle ihracat pazarlarını genişletiyor.

  19 Mart 2013 02:04 Salı
Güney Tekstil, Küresel Pazara Ayak Uydurdu

Gaziantep’te yer alan Güney Tekstil, 1996 yılında iç piyasaya, başta halı ve iplik çeşitleri olmak üzere çeşitli tekstil ürünleri tedariğiyle sektörel yolculuğuna başladı. 2007 itibariyle, 12.000 metre kapalı alanda faaliyet gösteren firma, 300 ton şönil üretim kapasitesine sahip bulunuyor.

Kısa sürede geniş bir müşteri portföyü edinen firma, ilerleyen yıllar içerisinde ithalat ve ihracata ağırlık verdiği için, bu faaliyetlerini Güney Dış Ticaret A.Ş. adı altında yürütmeye başladı. Firma halen Bangladeş, Hindistan, Romanya, Ukrayna ve Orta Asya Türk Cumhuriyetleri gibi çok geniş bir coğrafya ile ticari ilişkiler içinde yer alırken jüt, halı, iplik ve tekstil ürünlerini ithal ve ihraç etmeye devam ediyor.

Üretim kalitesine önem veren firma ürünlerini kalite belgeleri ile de destekliyor. EKOTEKS ve ISO 9001 kalite standartlarına uygunluk belgesi bulunan firmanın ürettiği iplik çeşitleri arasında ise; akrilik, viskon, pamuk, polyester olarak Chenille, akrilik naylon karışımı olarak Buklet, Brumer, Geçişli, Regatta yer alıyor. İpliklerin boyama işlemi ise her renkten en az 250 kg olmak üzere çile halinde yapılıyor.

200 kişiyi istihdam eden firma aynı zamanda teknolojik yapısı ile de hatayı sıfıra indirmeyi hedefliyor. İnsan hatasını sıfıra indirmek için otomatik şönil makineleri kullanan Güney Tekstil, üretilen iplik olası hatalara karşı tam otomasyonlu optik gözler ile kontrol edilmesini sağlıyor. Ayrıca, üretilen ve kontrolü yapılan iplikler bükümü sabitleştirmek amacı ile elektronik vakumlu fikse makinalarında işleme tabi tutuluyor. Boyahane ve laboratuvar da yürütülen çalışmalara da önem veren Günay Tekstil, elektronik cihazlar ile üretimin en başından sonuna kadar takip ederek kaliteyi garanti ediyor.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.