Freudenberg, Nonwovenı Geleceğe Taşıyor

Dünyanın önde gelen nonwoven üreticilerinden Freudenberg Nonwovens, tüm sektörlerin hizmetinde

  26 Ağustos 2014 09:12 Salı
Freudenberg, Nonwovenı Geleceğe Taşıyor

Dünyanın en büyük nonwoven üreticilerinden Freudenberg Nonwovens, 13 ülkede 21 üretim tesisi ile tekstil sektörüne hizmet veriyor. Enerji, otomotiv, medikal, tıp, jeo-tekstil, geo-tekstil alanlarında üretim yapan Freudenberg, yeni geliştirdiği ürünler ve her geçen yıl artan yatırımlarla üretimini üst noktalara taşıyor. Ar-Ge çalışmalarına önemli bütçeler ayıran Freudenberg, nonwoven alanında önemli işbirliklerine de imza atıyor.

Kitosan Lifler

Medikal teknolojiler alanında 30 yılı aşkın deneyimi ile faaliyet gösteren Freudenberg Nonwovens, geleneksel yara tedavisi için kapsamlı portföyünü ostomy uygulamalarında kullanılan çözümlerle bir araya getiriyor. Freudenberg Nonwovens, antibakteriyel bitimden gelişmiş yara tedavi ürünlerinde kitosan liflerinin kullanımına sistematik bir şekilde inovasyonlara odaklanıyor ve sadece medikal endüstrisi için değil pek çok konuda müşteriye özel çözümler sunuyor.

Freudenberg, kitosan lifleri alanında yaptığı çalışmalar sayesinde idroaktif nonwovenlar ile kombine bir şekilde kullanılan kitosan lifleri, biyopolimer iyileştirme işlemlerinde kullanılabiliyor. Konuyla ilgili olarak Freudenberg Nonwovens’ın Medikal Avrupa İş Birimi Yöneticisi Dr. Oliver Heneric, “şirket olarak, geniş bir malzeme know-how’ına sahibiz. Standart ürünlere ek olarak bireysel çözümler için çeşitli opsiyonlar sunuyor ve tüm lif tiplerini işleyebiliyoruz. Bu da bizi ostomy uygulamalarında pazar lideri yapıyor, ABD’de transdermal uygulamalardaki son gelişmeler ile işimizi başarılı bir şekilde devam ettiriyoruz” dedi. Transdermal çözümlerdeki araştırmaları Japon Vilene Şirketi ile beraber yürüttüklerini belirten Heneric, bu çalışmalar sonucunda yüksek emicilikteki lifleri kullanılarak üretilen medikal malzemelerin yara çevresine uyum sağlayarak, özellikle kronik yaralarda önemli sonuçlar edilmesini sağladığını belirtti.

Evolon®

Hijyen segmentinde, ultra hafif ve cilt dostu alezler ve bebek bezleri, kadın hijyenik bakım ürünleri, ve yetişkin bakım ürünleri sunan Freudenberg, 3D yapısında ultra hafif ürün varyantı Evolon®’u geliştirdi. Yumuşak bir tuşeye, büyük bir hacme ve mikroflaman kumaşların mevcut temizleme özelliğine sahip olan Evolon®, genel amaçlı mikroflamanlar sayesinde hem ıslak hem de kuru uygulamalarda kullanılabiliyor. 80 ultaviyole koruma faktörüne sahip olarak üretilen Evolon®, son UV standardı 801’e uygunluğu bağımsız denetim kuruluşları tarafından onaylandı.

SoundTex®

Freudenberg, geliştirip, ürettiği ultra hafif SoundTex® akustik nonwovenlar ile otomobil iç yüzeylerinde oluşan gürültüyü emerek konforu arttırmaya yardımcı oluyor. SoundTex® akustik nonwovenlar, akustik açıdan yüksek performansı sağlarken, kalınlık ve ağırlığı diğer malzemelerle karşılaştırıldığında az. Kesilmiş kenarların saçaklanmaması özelliğine sahip olan SoundTex®,  kolay form verilebilmesi ile optimum şekilde işlenebiliyor. Ayrıca ısı dayanımı yüksek olan SoundTex®, otomotiv endüstrisinden yoğun talep görüyor.

Bikomponent İnce Flamanlar

Freudenberg tarafından birçok sektörde çeşitli uygulamalar için geliştirilen bikomponent ince flamanlar ile üretim sırasında farklı polimerler bir flamanda kombine edilebiliyor. Monoliflerle karıştırılabilen bikomponent lifler, spunlaidler için değişik üretim formunda kullanılma özelliğine sahip. Lif kompozisyonlarını ve malzeme karakteristiklerini ayarlanabilen bikomponent ince flamanlar, paketleme, kaplama substratları, güçlendirme, kaplama gibi alanlarda, hijyen ve kozmetik ürünlerin üretilmesinde ve otomotiv uygulamalarında kullanılabiliyor.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.