Cinte Katılımcıları Fuardan Mutlu Ayrıldı

Küresel pazarın lider nonwoven ve teknik tekstil tedarikçileri Çin’de buluştu. Yerinde takip ettiğimiz fuarda konuştuğumuz katılımcı ve ziyaretçiler etkinlikten memnun ayrıldıklarını ifade etti.

  20 Mart 2013 23:27 Çarşamba
Cinte Katılımcıları Fuardan Mutlu Ayrıldı

Çin’de düzenlenen teknik tekstiller ve nonwoven organizasyonu olan Cinte Techtextil Shanghai, 436 tedarikçi ile edisyonunu tamamladı. Asya ve Avrupa ülkelerinden oluşan pavilyonlar katılımın kalitesini artırmaya yetti. Shanghai Fuar Merkezi’nde yapılan organizasyonu yerinde takip eden Textil Dünyası Dergisi olarak biz de fuarın başarısını yakından takip etme fırsatı bulduk. Etkinliğe katılan birçok firmayla yakından iletişim kurmamız aynı zamanda gelecekte yapılacak olan yenilikler ve firmaların beklentileri hakkında fikir sahibi olmamızı sağladı. 22-24 Ekim tarihleri arasında yapılan fuar 2010 yılına göre yüzde 37.5 oranında bir artış sağladı. Özellikle Avrupalı firmaların yakından takip ettiği Cinte Techtextil, firmaların Asya pazarına yakın olması adına önem taşıyor.

2010 yılına göre tam iki kat daha fazla sergi alanına sahip olan fuar, 25.000 metrekarelik alanda sunuldu. Fuarda teknolojik ürünlerini sergileyen firmalar arasında Andirtz Kuesters (Almanya), Verdol (Fransa), Textest AG (İsviçre), Truetzschler Nonwovens (Almanya) ve Shanghai Yin Sicence &Technology (Çin) öne çıktı. Kumaş (dokuma ve örme), ağ yapılar (laid webs) ve kordon üreticileri arasında ise; Belçika’dan Concordia Tewtiles, Kanada7dan Intertape Polymer Group ve Çin’den Shanghaitex Holding yer aldı.

Nonwoven segmentinde ise İsrail’den Avgol Nonwovens ve Çin’den U.S. Pacific Nonwovens & Technical Textile Technology sıralandı. Kaplama tekstiller alanında; Çin’den Beijing Textile Holding, Belçika’dan Sioen Coated Fabrics ve İtalya’dan Trelleborg firması, kompozit başlığında ise; Çin’den Foshan Nanhai Wonderful ve Fransa’dan Prochimir boy gösterdi. Fuarın bağlama teknolojileri ve kimya tedarikçileri arasında şu markalar yer aldı; ABD’den H.B. Fuller, İtalya’dan Bozzetto ve Almanya’dan Synthomer Chemicals. Cinte Techtextil’in elyaf ve iplik alanında yer alan Invista (ABD), Kordsa Global (Türkiye) ve Avusturya’dan Lenzing en dikkati çeken katılımcılar olarak belirtildi. Bu küresel ve önemli markaların yanı sıra, Belçika, Almanya, Hindistan, İtalya ve Tayvan ülke ve bölge pavilyonları ile ziyaretçilerini ağırladı.

Özel Sunumlar Katılımcıları Bilgilendirdi

Özellikle Avrupa Bölgesi'nden artışın yaşandığı fuara katılan ülke pavilyonlarının sunumları oldukça dikkat çekti. Fuar içinde organize edilen sempozyum programında ise en son piyasa haberleri ve sektör trendlerine yer verildi. Fuarın sempozyum konularının başında Çin'de hızlı bir büyüme yaşayan teknik tekstiller iş segmenti anlatıldı. Bu konuda önemli bilgilerin verildiği sunumların yanı sıra, Otomotiv, İnşaat ve Jeoteknik, Filtrasyon ve Ayırım, Tıbbi Gereçler, Güvenlik ve Korunma, Yüksek Mukavemetli Kumaşlar konusunda özel çalışmalar sunuldu. Sunumlarda ele alınan konuların başında ise şunlar yer aldı;; Tamater 3D kumaşları, endüstriyel polyester iplik ve koruma alanında yüksek performanslı polyester elyaf uygulamaları, Esnek kaplanmış kumaşlar, organik silikon ve spun-bond elyaf makinelerinde bağlama ve kaplama teknolojileri, Tek kullanımlık medikal tekstiller, Nonwoven ve endüstriyel tekstil pazarındaki gelişmeler,  Geotech, needle punching ve dokumada yeni teknolojiler, filtrasyon, Araba lastiklerinde yeni Naylon 66 Lastik kordon kumaş uygulamaları, microporous filtreli terbiye teknolojileri ve çevre dostu filtrasyon malzemeleri.

Cinte Techtextil China Messe Frankfurt, Çin Tekstil Sanayi Alt Konseyi (CCPIT) ve Çin Nonwoven ve Endüstriyel Tekstil Ürünleri Birliği (CNITA) tarafından organize edilirken bu fuar ile eş zamanlı olarak yapılan Uluslararası Örgü Fuarı’da başarılı bir edisyon gerçekleştirdi.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.