CCI Trendleri 2014 Baharını Renklendirecek

Cotton Incorporated 2014 İlkbahar Yaz trendlerini sektörden 150 uzmana tanıttı. 5 başlık altında toplanan temalarda hem kumaş seçimleri hem de renk ve baskı uygulamaları büyük beğeni topladı.

  21 Mart 2013 03:12 Perşembe
CCI Trendleri 2014 Baharını Renklendirecek

Türk Tekstil sektörünün hammadde tedarikçisi Amerika pamukçularının uluslararası temsilcisi Cotton Incorporated (CI) 2014 İlkbahar-Yaz trendlerini tanıttı. Ard arda 17 sezondur trend sunumlarını gerçekleştiren CI, Ekim ayının son haftasında 150’nin üzerinde Türk tekstil ve hazırgiyim sektör temsilcisine, alım ofisine, üst düzey yönetici ve tasarımcılara yeni sezon renk, kumaş vi silüet temalarını tanıttı. Cotton Incorporated’in yeni sezon trend başlıkları şu isimleri taşıyor; Limitsiz, Amaç, Katalist, Düş ve Kontrol Delisi.

 

Limitsiz temasında değişken kişiliklerde dolu güçlü bir palet hazırlanmış. Bütün olarak oldukça özgün ancak parçalara ayrıldığında geleneksel ve görkemli bir tecrübe ortaya çıkıyor. Havuz mavisi, güneşte ağırmış beyaz ve ten rengi, koyu kırmızı, canlı yeşiller bu renk paletinde öneçıkıyor. Kızgın kırmızının bu çok işlevli paletin taze yorumunu güçlendirdiği belirtiliyor. Temanın ana temasını limitleri zorlama ve ekstrem sporlar oluşturuyor. Hayvansal içgüdülerin bizi bir sonraki seviyeye yönlendirmesinin yanı sıra, bilimsel yeniliklerin sonsuz görünümü önümüze çıkıyor. Limitsiz de ele alınan kumaşlar genel olarak şöyle tanımlanıyor; vanize süpremde canlılık, en son teknolojilerle hareketlendirilmiş denimler, alt giyimlik kumaşlarda mikro ölçekte öptik çizgiler ve pamuklu jakar örgülerde çarpık çizgiler.

 

2014 Ilkbahar yaz sezonunun bir diğer tema başlığı ise ‘Amaç’. Pekçok son kullanım için çabucak yorumlanan anlam dolu renkler bu temada yer buluyor. Ruh dolu, aşınmış tonlar, köpüren mavi ve sarılar, naïf yeşiller, geleneksel navy, yıkanmış  şarap renkleri vurgulanıyor. Deri tonları klasik yaklaşıma doğru çekilirken, açık tonlar genel duyguyu çok ağırbaşlı olmaktan kurtarıyor. Her rengin tek başına kararlılığının yanı sıra, kolektif olarak da ayrı bir çekicilik sunuyor. Trenk olarak bağlantı kurma, birlikte olma ve yaratmanın anlamına odaklanılmış. Teknolojik ilerlemenın yanında günlük yaşamda görünen ‘insanlığın’ üzerine eğiliyor. Pratik işlevsel silüetlerde feminen detaylara sahip kumaşlara yer veren Amaç temasında ayrıca baskılı pamuk bezayağına folyo baskılar ve 3 iplik örgülere fisko dokular eklenmiş.

 

Katalist sezonun diğer bir önemli teması olarak seçilmiş. “Herşeyi kapsayan tazeleyen ve sarsıcı duygusal bir palet” olarak tanımlanan temada, çiçeksi, keskin açık renkler, buzlu şeker tonları, asphalt grisi ve pudra ponpon beyaz tonları dikkat çekiyor. Renkler evcilleştirilmiş bir bakışla yorumlansa da iç yoğunlukları oldukça saldırgan bir hava taşıyor. Katalist hislere seslenen bu trendde renk, koku ve görseller iç içe geçiyor. File katmanların altında çok renkli pamuklu baskıların göründüğü Katalist temasında, boyutsal nakışlı pamuk kumaşlarda modern çizgiler öne çıkıyor. Ayrıca pamuk dış giyimde kazınmış balmumu kaplamalar uygulanıyor.

 

Cotton Incorporated’in 2014 İlkbahar Yaz sezonu için hazırladığı diğer teması ise Düş. Renk olarak tuhaf, gösterişli ve güzel bir palet oluşturulmuş. Leylak, ağaç gövdesi ve ısıtılmış nötr renkleri biraraya gelirken, köpüklü yeşil ve şampanya karışımları hazırlanmış. Somon rengi, kadife çiceği ve yanık siena renkleri ana renkler arasında sıralanıyor. Temanın üst gerçeklik ve fantastic hikayeleri trend olarak saptadığı görülüyor. Rüyaların, dünya dışı gerçekliklerin hayata farklı bakış açıları katması yorumlanıyor. Düş temasında kırılgan dokuma gömleklikler hesaplanmış geometric desenlerle güncellenmiş. Pamuklu alt giyime köpüklü kaplamalar gizemli hissi veriyor. Arabesk tasarımlı kesimlerin ebatları büyütülmüş ve çentikler oluşturularak etkileyici bir görünüm elde edilmiş.

2014 İlkbahar yaz sezonunun son teması Kontrol Delisi başlığını taşıyor. Yoğun yaz mavisi ve derin yeşillerin yoğun kullanıldığı temada denim ve gökyüzü mavisi, beyaz ve günbatımı pembeleri de yer alıyor.  Trend olarak kontrol ve yaratıcılık iki farklı gerçeklik olarak kabul ediliyor. Bu iki kutup arasındaki itme ve çekme hayatı şekillendiriyor. Abartılı şevron kesmelerin yer aldığı Kontrol Delisi temasında pamuklu süpremlerde hassas yırtıklar dijital etkisi yaratıyor. Ayrıca, ince denim kumaşlarda gofre etkisi görülüyor.

 


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.