Sun Tekstil ‘Coldblack’ ile Kumaşı Farklılaştırdı

Dikey entegrasyon ile tekstil ve hazırgiyim süreçlerinin tümünü bünyesine katan Sun Holding; Sun Tekstil, Ekoten Tekstil ve Jimmy Key markaları ile sektörde güçlü bir konumda bulunuyor.

  15 Nisan 2012 19:46 Pazar
Sun Tekstil ‘Coldblack’ ile Kumaşı Farklılaştırdı


Ekoden Kumaşa Yenilik Getiriyor

Ekoten Tekstil’in inovatif kumaşlar üretiminde birçok projeye imza attığının söyleyen Ünlütürk, bu yenilikleri şöyle sıraladı; “Nanokapsül yolu ile yapılan, aleovera kremli, lavanta-limon kokulu kumaşlar, sinek ve böcek kovucu kumaşlar, okul ve çocuklar için yağ, kir itici apre verilmiş kumaşlar (teflon), medikal ve spor giyimde kullanılan antibakteriyel kumaşlar, itfaiye, polis kıyafetleri gibi spesiyal iş giysisi olarak kullanılabilen yanmaz kumaşlar (FR), spor ve outdoor  sporlar için nefes alıp veren, çabuk kuruyan coolmax kumaşlar, moda olan termokromatik ısı etkisi ile renk değiştiren) kumaşlar, iplik ve örgü yapısından gelen özelliklerle ısıyı insan vücudunda tutan termal kumaşlar, doğadan toplanarak geri dönüştürülmüş ipliklerle üretilen geri dönüştürülmüş kumaşlar, güneşin zararlı ışınlarından (UV) koruyan kumaşlar, siyah renk olmasına rağmen güneşten etkilenmeyen - serin tutan Coldblack kumaşlar.

Firmanın en son yeniliği konumundaki Coldblack kumaşları hakkında bilgi veren Ünlütürk, burada özel bir boyama teknolojisinin söz konusu olduğunu belirtti. Ünlütürk; “Coldblack, tekstil ürünlerinde bir işlem ile ‘Güneş ışığını yansıtma ve UV Koruma’ olarak iki fonksiyonu bir arada sağlar. Coldblack, özellikle koyu renklerde ve her türlü tekstil malzemesinde ısıyı absorbe etmeyi azaltır. Coldblack için çok ciddi bir AR-GE çalışması yürüttük. Bu arada üretimde kullanılacak kumaşlar İsviçre’ye Schoeller Technologies AG laboratuvarlarına gönderilerek, UV koruma onayı alındıktan sonra ürünlerde kullanılıyor” diye konuştu.

Ünlütürk, Coldblack teknolojisinin kıyafetten ev tekstillerine kadar her türlü tekstil ürününde, açık havada çalışmayı zorunlu kılan işlerde, iş kıyafetlerinde veya Arap ülkelerinde olduğu gibi aşırı sıcak iklimli yerlerde dış giyimde kullanılabildiğini söyledi. Jimmy Key markası ile ürettikleri t-shirtlerde Coldblack teknolojisini kullandıklarını açıklayan Ünlütürk, önümüzdeki dönemde t-shirt dışında da farklı ürünlerde bu teknolojiyi kullanmayı planladıklarına değindi.

Komşu Ülkelerde Büyümek İstiyoruz

2012 yılında tüm şirketlerde minimum yüzde 25 büyüme öngördüklerini ifade eden Ünlütürk, en yüksek büyüme oranını Jimmy Key ile gerçekleştirmeyi beklediklerini vurguladı. Ünlütürk, 2012 yılındaki büyüme süreçlerini etkileyecek dış unsurları şöyle belirtti; “Eğer, krizden önce olduğu gibi, ülke ekonomisine zarar verdiğine, yatırımları engellediğine, üretim ve istihdamı baltaladığına inandığımız, değerli TL/düşük kur uygulamasına geri dönülmezse, 2012 yılının da gerek ülke ihracatımız gerekse şirketlerimiz için olumlu ve başarılı bir yıl olacağını düşünüyoruz.” Komşu ülkelerle son yıllarda ticari ilişkilerin geliştiğini ve bunun ihracata olumlu yansıdığını dile getiren Ünlütürk,  Türk markalarının bu pazarlarda ciddi ve başarılı adımlar atacağını inandığını kaydetti. Ünlütürk, Avrupa’da yaşanan kriz nedeniyle Avrupa ülkelerine olan ihracatta biraz düşme yaşanabileceğini de sözlerine ekledi.

2012 yılında 10 yeni mağaza açmayı planladıklarını dile getiren Şükrü Ünlütürk, öncelikle AVM’lerde ve Anadolu’ya yaygınlaşmayı planladıklarını aktardı. Ünlütürk sözlerini şöyle tamamladı; “Öncelikli olarak Ankara, Konya, Eskişehir, Trabzon, Bursa ve Ordu’da franchise vermek istiyoruz. Ayrıca Ukrayna’da da 4-5 mağaza daha açmayı hedefliyoruz. Yurt dışında da başta Rusya, İran, Azerbaycan olmak üzere tüm komşu ülkelerimizde mağaza açmayı, franchise vermeyi istiyoruz. Bilindiği gibi komşu ülkelerde hem ciddi ve doymuş bir pazar var hem de bir kriz riski görünmüyor. Bu nedenle ilişkilerimizin sürekli geliştiği komşu ülkelere öncelikle açılmak istiyoruz.”

Okunma : 3340


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.