Milano Unica, ‘Cesaret’ Temasıyla Ziyaretçilerini Artırdı

‘Cesaret’ (Be Bold) temasının öne çıktığı Milano Unica’nın 16. edisyonu, geçen yıla göre ziyaretçi sayısını yüzde 5.5 oranından artırdı.

  22 Mart 2013 22:00 Cuma
Milano Unica, ‘Cesaret’ Temasıyla Ziyaretçilerini Artırdı

İtalyan Tekstil Sektörü Ürün Satışı Yüzde 5,1 Geriledi

Fuara olan katılımcı ve ziyaretçi sayısını da değerlendiren Albini, etkinlikte ziyaretçi anlamında yaşanan artışın İtalyan tekstil sektörünün gelişimi ile yakından ilgili olduğunu ifade etti. Bu konunun Avrupa ve İtalya açısından çok önemli olduğunun altını çizen Albini; “İtalyan giyim üreticileri ve önemli ülkelerden uluslararası alıcıların varlığı, bizim geleceğe daha olumlu bakmamızı sağlıyor” dedi. İtalyan tekstil endüstrisinin gelişimine yönelik yorumlar yapan Albini konuşmasını şöyle sürdürdü; “Sistema Moda Italia Araştırma Merkezi’nin yaptığı değerlendirmeye göre 2012’de yapılan toplam İtalyan tekstil ürünleri satışı yaklaşık 8 milyar Euro civarında gerçekleşti. Bu veri, 2011 yılındaki toplam satış rakamı olan 8,365 milyar Euro ile karşılaştırıldığında yüzde 5.1’lik bir düşüş olduğu anlamına geliyor. Bu düşüş, bütün segmentlerin aynı anda gerilediği anlamına gelmiyor. Bazı ürünlerin satışı yükselirken, bazılarında gerilemeler oldu. Örneğin kumaş ve ipek satışlarında belli artışlar oldu. Özellikle pamuklu ve keten kumaşlarında yaşanan düşüş rakamları, yün kumaşlarda yüzde 2’den daha az miktarda gerçekleşti.”

Düşüşe Rağmen Pazar Payı Yüzde 11

İtalya’nın yaşadığı düşüşlere rağmen halen ihracat pazarında yüzde 11’lik pazar payı ile lider olduğunu kaydeden Albini, fuardan gelen olumlu sinyallerle bu sıkıntının aşılacağının altını çizdi. AB üyesi olmayan ülkelerden gelen olumlu havanın piyasalara destek olduğunu vurgulayan Albini, ihracat yapılan ülkeler arasında Fransa ve Tunus’ta önemli düşüşler yaşandığını ancak Portekiz ve İngiltere’den gelen olumlu haberlerin sektöre nefes aldırdığını açıkladı. İtalyan tekstil sektörü ile birlikte hareket ederek başarıyı yakalamak istediklerini ifade eden Albini; “Yaşanan gelişmelerin sektör açısından olumlu sinyaller verdiğini düşünüyorum. Dünyada yaşanan gelişmeleri yakından takip ederek gücümüzü daha da artırmalıyız. Küreselleşme anlamında atılan adımlar daha da sık olmalı, bu konuya gerek önem verilmeli” dedi. Çin ve Hong Kong piyasasının İtalyan üreticiler için çok önemli pazarlar olduğunun altını çizen Albini, bu pazarların yanında küresel alanda önemli noktalara da ulaşılması gerektiğini bildirdi.

İç piyasadaki tutarlılık ve dış ticaret anlamında atılan adımların, marka başarısında iki temel noktayı temsil ettiğine vurgu yapan Albini konuşmasını şöyle sürdürdü; “Girişimcilerin ara müşteriler ve nihai tüketiciler için değer yaratma fikrine daha fazla yoğunlaşması gerekiyor. Üreticiler markalarını istenilen talepler doğrultusunda şekillendirmeli ve ona göre strateji geliştirmelidir. Aksi takdirde her yaşanan sorun içinden çıkılmaz bir hal alır. Firmaların yeni pazar alanları bularak, başarılı satış stratejileriyle bu alanlara hitap etmesi gerekiyor. Bu firmanın her açıdan gelişimini kolaylaştıran bir etken olacaktır.”

Katılımcılarla Bağlantıda Kalmak Çok Önemli

Fuarın gelecek edisyonları hakkında bazı değerlendirmelerde bulunan Milano Unica Genel Müdürü Massimo Mosiello ise, küresel piyasadan birçok gazetecinin etkinliği takip ettiğini ifade etti.  Çin edisyonunun Mart ayında Pekin’de yapılacağını hatırlatan Mosiello şöyle konuştu; “Ülkeler arasında iletişimi sağlamak ve ticari ilişkileri geliştirmek çok önemli bir konu. Bu anlamda katılımcılarımızla yakın bağlantı kurarak, sürekli büyüme planları yapıyoruz. Pekin’de de bu çalışmaları hızlandırmak istiyoruz.”

Milano Unica’dan Sosyal Sorumluluk Çalışmalarına Katkı

Milano Unica küresel alanda özel çalışmaların yer aldığı bir etkinlik olmanın dışında, katılımcılarına sunduğu eğlence programlarıyla da dikkat çekiyor. Aynı zamanda sosyal sorumluluk programları olarak düzenlenen akşam etkinliklerinde, diğer ülkelerden seçilen yardım kurumlarına destek sağlanıyor. Etkinlikte, geliri “House of Smiles” adıyla bilinen yardım kuruluşlarına bağışlanan bir konser organize edildi. Brezilya, Haiti, Peru, Hindistan, Güney Afrika, Zimbabwe gibi ülkelerde yer alan yardım kuruluşlarına konserlerden elde edilen gelirler gönderildi. Milano Unica, geçmiş edisyonlarında da Haiti ve Somali’ye yaptığı yardımlarla dikkat çekmişti. Milano Unica’nın Çin’de yapacağı etkinlikte merakla bekleniyor. 27-29 Mart tarihleri arasında Pekin’de yapılacak olan etkinlikte, yüzde 35 artışla 128 katılımcının yer alacağı ifade ediliyor. Bunun dışında Milano Unica İtalya edisyonu 10-12 Eylül 2013 tarihinde Portello’da yapılacak.

 

 

 

Okunma : 2508


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.