DOMOTEX Middle East’in Yeni Adresi; İstanbul

6 yıldır Dubai’de düzenlenen Domotex Middle East fuarı Hannover Messe Fuarcılık ve İHİB işbirliği ile Kasım ayından itibaren İstanbul’da düzenlenmeye başlanacak.

  16 Haziran 2012 00:33 Cumartesi
DOMOTEX Middle East’in Yeni Adresi; İstanbul

Fuar Türk Halı Sektörüne Katkı Sağlayacak

İstanbul Halı İhracatçıları Birliği (İHİB) Başkanı İbrahim Yılmaz yaptığı konuşmada, fuarın İHİB ve Hannover Messe işbirliği ile organize edildiğini ifade etti. Bu fuar için çok uzun süredir yoğun bir çalışma sergilediklerini dile getiren Yılmaz, bu topraklar üzerinde İstanbul’un halı ticaretinde en önemli merkez olduğunu söyledi.

İstanbul’un tarihi ve kültürel zenginliğine ve çeşitliğine de değinen Yılmaz, İstanbul’un Türkiye’nin en önemli ekonomik gücü olduğunu da kaydetti. Anadolu’da birçok bölgede halı üretiminin gerçekleşmesine karşın esas bu işin ticaretinin İstanbul’da gerçekleştiğini vurgulayan Yılmaz sözlerini şöyle sürdürdü; “Yan sanayisi ile birlikte 700’e yakın halı firmasının ticaret merkezi İstanbul’da bulunuyor. Özellikle Avrupa Birliği ülkeleri, Bağımsız Devletler Topluluğu Cumhuriyetleri, Ortadoğu ülkeleri gibi halı sektörünün ana pazarı olma özelliği taşıyan ülkelerin İstanbul’a erişimi her açıdan çok kolaydır. Böylesine doğal bir avantajı kullanmak hem sektörümüz adına hem de ülkemiz ekonomisi adına çok önemli neticeler doğuracaktır”.

Türk halı sektörünün 2011 yılında yüzde 28’lik artışla 1.630 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirdiğini açıklayan Yılmaz, 2012 yılsonu itibariyle 2 milyar dolarlık ihracatın gerçekleştirileceğini savundu. Halı sektörünün 2023 vizyonunun 5 milyar dolar ihracat olduğunu söyleyen Yılmaz; “13.3 milyar Dolarlık dünya halı ihracatında Türkiye, yüzde 9.4’lik payla 4. Büyük ihracatçı konumunda bulunuyor Bu fuarın bir başka özelliği de bu sene 6.sını yapacağımız Halı Tasarım Yarışmamızın finalini fuarın gala gecesinde yapacak olmamızdır” dedi. Yılmaz, fuar alanının yarısının Türk firmaları tarafından kullanılacağını da sözlerine ekledi.

 

Saray Halı, Tiffany Markasıyla Fuara Katılacak

Saray Halı Genel Müdürü Ayberk Menevşe de, fuarın İstanbul’da düzenlenmesinin kendileri için başka bir anlam taşıdığını belirtti. Almanya’da düzenlenen Domotex fuarına vize sorunu nedeniyle birçok Ortadoğu ve Afrika ülkesinden müşterilerinin gelemediğini hatırlatan Menevşe, bu nedenle potansiyel müşterileri ile orada bir araya gelemediklerini söyledi. 20 yıldır aralıksız olarak Domotex fuarına katıldıklarını hatırlatan Menevşe, ilk başladıkları dönemde fuara sadece 6-7 firmanın katıldığını, günümüzde bu sayının 150’yi geçtiğini vurguladı.

Menevşe sözlerini şöyle sürdürdü; “Ama artık böyle bir durum söz konusu değil. İstanbul’daki Domotex fuarı, Ortadoğu ve Afrika’dan gelen müşterilerimize sanat değerindeki tüm ürünlerimizi sunmak için açılan bir kapı, ürünlerimizin daha çok ülkede tanınır, bilinir olması için de tarihi bir fırsattır. Çünkü biliyoruz ki Türk halıları bütün dünyanın ilgisini çekecek kadar değerlidir.” Menevşe, Saray Halı olarak fuara lansmanını 8 ay önce yaptıkları yeni markaları, “Tiffany Halı” ile katılacaklarını açıkladı.

“Yerin Tüm Dokularını Hissedin”

DOMOTEX Middle East, ”yerin tüm dokularını hissedin-get the spirit of flooring” sloganı ile ziyaretçi ve katılımcılarına sektördeki en yeni trendleri sunacağı, sergilenen ürünlerin kokusunu, kalitelerini karşılaştırabilecekleri, dokunabilecekleri ve mistik atmosferi hissedebilecekleri canlı bir platform sunmayı amaçlıyor.

Fuar, temel olarak; iç mimarlar, mimarlar, endüstriyel tasarımcılar, mobilya ve boya üreticileri, planlamacılar, yatırımcılar, gayrimenkul geliştiricileri, oteller için satın alma yöneticileri, alışveriş merkezleri ve kamu kuruluşlarının yanı sıra, gemi ve yat satın alma şirketlerinden de oluşan geniş bir ziyaretçi profiline sahip bulunuyor.

 

Okunma : 2877


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.