1TÇ, Bayileriyle Büyüyor

Tekstil ve hazır giyim başta olmak üzere birçok sektöre yönelik ticari yazılım uygulamaları geliştiren 1TÇ, bayilerine ve müşterilerine yönelik çalışmalarını, düzenlediği bayii toplantısı ile duyurdu.

  16 Temmuz 2012 01:27 Pazartesi
1TÇ, Bayileriyle Büyüyor


Bayilerde Uzmanlık Çok Önemli

Bayilerin müşteri talebine yönelik çalışmalar yapması gerektiğini ifade eden Uzunmehmetoğlu; “Uzmanlık her zaman başarıyı getiren sürecin başlangıcıdır. Uzmanlık müşterilerin taleplerine doğru yanıt vermeyi de beraberinde getiriyor” diye konuştu. Biz kendi çalışmalarımızda temel uygulamaları üretiyoruz diyen Uzunmehmetoğlu şunları dile getirdi; “Bayilerimiz çalışmalarını net alanlara yaymalıdır. Tek bir alanda çalışmak uzmanlığı, uzmanlıkta başarıyı beraberinde getirir. Biz de sürekli bu telkinde bulunuyoruz. Firmalara yönelik eğitimler gerçekleştiriyoruz. Bu şekilde ilerleyen bayiler yapılan işin kalitesini de arttırıyor. Aynı zamanda Beykoz Meslek Yüksekokulu ile ortaklaşa eğitim çalışmaları yapıyoruz. Eğitimlerini yakından takip ettiğimiz öğrenciler, mezun olduklarında bayilerimizde veya bizim bünyemizde çalışma imkanı buluyorlar. Yapılan tüm çalışmalar, hizmet kalitemize katkı sağlıyor.”

Önümüzdeki Beş Yılda Hedefimiz Yüzde 30 Pay

Bilgi ve tecrübeye dayanarak Türkiye’de yaşanan eksikliği gördüklerine değinen Uzunmehmetoğlu Şöyle devam etti; “2010 Cebit fuarı ile tanıtıma yoğun bir mesai harcadık.  İlk lansmanımızı yaptıktan sonra aldığımız olumlu tepkiler ile büyümeye devam ettik. Bugün hem bilişim sektöründe hem de diğer sektörlerde tanınma oranımız hızla yükseliyor. Uygulamaların yapısını bilen birçok kişi var ama 1TÇ şirketi olarak bizi tanıyan kişi sayısı da her geçen gün hızla artıyor. Önümüzdeki dönemlerde yazılım piyasasının büyük ortaklarından birisi olmayı hedefliyoruz. İlk beş yıllık dönemde hedefimiz yüzde 30 civarında piyasa payına hakim olmak.”

Alirıza Uzunmehmetoğlu, 1TÇ şirketinin ürettiği yazılımlarının hem küresel pazarda hem de Türkiye’deki birçok tekstil ve hazırgiyim işletmesinde kullanıldığını hatırlattı. Uzunmehmetoğlu, sistemin esnekliği sayesinde; üretim süreci, toptan-perakende satış, ithalat-ihracat ve mağazacılık alanlarının tümünü ya da bir kısmını tek firma çatısı altında yürüten işletmeler olduğunu söyleyerek, birbirine bağlı bu yapının koordineli bir şekilde çalışması gerektiğini ifade etti. Uzunmehmetoğlu; “Sistemimiz tüm bu süreçleri tek bir yapıda toplama kabiliyetine sahip. Firmaların hem üretimini hem de pazarlama faaliyetlerini daha kolay analiz edip doğru karar verebilmelerine katkı sağlıyoruz” diye konuştu.

Tekstil Sektöründe Bilinen Bir Marka Olduk

Hazırgiyim ve tekstil firmalarının perakende ayağı için çözümlerine yoğun ilgi gösterdiğini ifade eden Uzunmehmetoğlu, Colins markası ile yaptıkları çalışmayı şöyle açıkladı; “1C Perakende uygulaması, birçok firma tarafından biliniyor ve tercih ediliyor. Perakende hazır giyim mağazacılık alanında ulusal ve uluslararası yaygınlığa sahip Colin’s tüm mağaza otomasyonunu bu sisteme taşıdı. Artan mağaza sayılarının anlık izlenmesini ve üretime yönelik planlamaları bu veriler ışığında yapıyorlar. Sisteme duyulan güven yıllarca sektörde yer alan firmaların tercihlerini bu uygulamalara yönlendirdi. Kullandıkları bu uygulamalar üzerinde kendi IT uzmanları ile operasyon gerçekleştirebiliyorlar. Bu ise, karar alma ve uygulama aşamalarını oldukça hızlandırdı. Hızlı karar alma ve temin etme ise hazırgiyim -perakende ve moda dünyasının en önemli unsurlarından biridir.”

Bayii Toplantısında Colin’s’te Yer aldı

Organizasyonda bir konuşma gerçekleştiren Colin’s’in Teknoloji Direktörü Ergin Ersin yaptığı açıklamada; “Türkiye dahil 31 ülkede 600'ü aşkın mağazamız bulunuyor. 2015 yılına kadar 50 ülkede toplam 1200 mağaza sayısına ulaşmayı hedefliyoruz. Tüm bu mağazaları tek bir veri tabanı üzerinden yönetmek, ancak gücüne güvenilen bir yapı ile mümkün olabilirdi. Bu yüzden kaliteli yazılım hizmeti sunan 1 TÇ, firmasını tercih ettik” dedi. “1 TÇ’nin ihtiyaçlarımızı tamamıyla karşılayabileceğini gördük” diyen Ergin Ersin sözlerini şöyle tamamladı; “Yaklaşık 9 aylık bir proje ve geliştirme aşamasından sonra 4 aylık bir yayılım süreciyle, 180 Colin's ve Loft mağazasının kasa ve kasa arka ofis sistemlerini 1C:İşletme 8 sistemine taşıdık. Bu sistem sayesinde mağazalardaki mal kabul, mal transferi, satış, stok, promosyon, sadakat uygulamaları, sayım, el terminali uygulamaları gibi süreçlerin yönetimi sağlandı. Uygulamadan son derece memnunuz. Ortaklaşa yapılan çalışmalarla da, gereksinimlerimize göre, sistem sürekli değişiyor ve gelişiyor”

 

Okunma : 2984


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.