Curt Bauer’in Tercihi Monforts Oldu

Curt Bauer, MonforClean ısı geri kazanımı ve egzoz havası arındırma sistemi ile takımlandırılmış, 3,2 metre çalışma en genişliğine sahip yeni Montex 8500 hattını tercih etti.

  15 Ocak 2024 08:35 Pazartesi
Curt Bauer’in Tercihi Monforts Oldu

Buna karşın, Curt Bauer'in Almanya Aue'deki fabrikasında yakın zamanda kurulumu sağlanan yeni Montex 8500 ramöz hattının kompleks ve alışılmadık spesifikasyonlarını karşılamak için makine üreticisinin tüm donanımı ve mühendislik bilgi birikimine ihtiyaç duyuldu.

Gelenek

Curt Bauer, 1882 yılında Saksonya'nın Ore Dağları bölgesindeki Aue'de bir dokuma fabrikası olarak başlayarak 150 yılı aşkın bir süredir sürekli faaliyettedir. Bugün 120 çalışanıyla şirket 2,2 milyon metre yıllık kumaş üretimine sahiptir ve üç temel alanda uzmanlaşmıştır– ev tekstili, Batı Afrika giysileri için özel damask kumaşlar ve teknik tekstiller.

Curt Bauer Ortak Genel Müdürü Gert Bauer, yeğeni Claudia Bauer ile birlikte şunları ifade etti, "Yatak takımları için, jakar makineleri tarafından oluşturulabilen desen çeşitliliği, birçok inceliğe sahip çok çekici tasarımların yaratılmasına olanak tanıyor ve yüksek kaliteli damask yatak çarşaflarında uyumaya karşılık gelen bir his yok" dedi. “Ev tekstili sektörü için, çeşitli bireysel ürünlerin yüksek kaliteli, çağdaş tarzlarda birleştirilmesine olanak tanıyan temalı koleksiyonlar geliştiriyoruz.”

İşlevsel Kumaşlar

Şirketin teknik tekstil işletmesi, içine metal desteklerin yerleştirilebildiği dokuma kanallı kumaşlar gibi daha sonraki montaj işlemlerine olan ihtiyacı en aza indirebilen veya tamamen ortadan kaldırabilen işlevsel kumaşlar üretiyor. Bunlar, kamp vanlarının çatılarının kumaş dış kaplaması veya arabalardaki kargo kaplama alanları için geniş yelpazede otomotiv markalarına tedarik edilmektedir. Bir diğer temel uygulama ise süpermarketlerdeki buzdolabı tezgâhlarının silindir perdeleri için çok katmanlı yalıtım kumaşlarıdır.

Bitirme

Curt Bauer'in terbiye departmanı öncelikle Batı Afrika giysilerine yönelik özel damasko kumaşlara odaklanıyor ve artık bu pazarın gereksinimlerini karşılama konusunda benzersiz bir konuma sahip. Yakma, kasarlama, merserize etme, parça boyama, terbiye ve kalenderleme –tümü 3,2 metreye kadar olan en genişliklerinde mümkün bu özel dokumaların başarısının merkezinde yer alıyor. Buna ek olarak şirket, gerekli olan herhangi bir üst düzey terbiye işlemini gerçekleştirmeden önce polyesteri boyayabilir ve fikse edebilir. İlk Montex ramözü Monforts tarafından Aue fabrikasına 2003 yılında kuruldu ve üçüncü parti bir tedarikçinin eski bir makinesi de en son yükseltmeden önce hâlâ çalışır vaziyette idi. Gert Bauer, "1985 yılında kurulan mevcut eski ramözün değiştirilmesinin zamanı çoktan geçmişti" diye açıkladı ve ekledi, "Maksimum 2,2 metre çalışma genişliğine sahipti ve biz hem üretkenliği artırmanın hem de enerji gereksinimlerini azaltmanın peşindeydik."

Sonuç olarak şirket, MonforClean ısı geri kazanımı ve egzoz havası arındırma sistemi ile takımlandırılmış, 3,2 metre çalışma en genişliğine sahip yeni Montex 8500 hattını tercih etti. Montex ramöz, sağlamlığı ve uzun hizmet ömrü açısından rakipsiz olmayı sürdürüyor ve MonforClean teknolojisi ile kurutma işleminden kaynaklanan atık ısı, kurutma havasını önceden ısıtmak için kullanılıyor. Bu, tam gaz ve termal yağla ısıtmayla karşılaştırıldığında, gereken geleneksel ısı tedariğinde radikal bir azalmaya neden olur. Geleneksel ramöz makinelerine kıyasla artık %40'a varan genel enerji tasarrufu sağlanabiliyor.

Çok-Seviyeli

Aue fabrikasındaki ilk zorluk, yanaşma operasyonları için gereken alanı kısıtlamadan, çok daha büyük olan bir makinenin mevcut alana nasıl yerleştirileceğiydi.

Monforts tasarımcıları ve Curt Bauer ekibinin bu gereksinimleri karşılamak için uyarladığı özel çok seviyeli konfigürasyon, altlarında tam olarak kullanılmaya devam etmek amacıyla zemin kat alanı sağlamak için hattın tüm kurutma bölgelerinin –birleşik uzunluğu 28 metrenin üzerinde– geçici koruyucu platformları üzerinde yükseltilmesini içeriyordu. Bir sonraki zorluk, MonforClean sistemini çatı yapısında herhangi bir maliyetli değişiklik yapmaya gerek kalmadan yüklemekti. Gert Bauer bunun "milimetrik hassasiyet" gerektirdiğini gözlemliyor.

“Üretim devam ederken eski ramöz sökülüp hurdaya çıkarıldı, ardından hemen temellerin kurulumu ve kurutma bölümü için geçici koruyucu platform yüklemesi yapıldı” diyen Bauer, şunları ekledi, “Zorlu bir montaj operasyonuydu ama birlikte başardık.”

Monforts Teknik Proje Müdürü Frank Breuer, "Çok sınırlı alanlara sığacak şekilde özelleştirilmiş makine yerleşimlerinin tasarımına ayakkabı çekeceği yöntemi diyoruz" diye ekledi. “Neredeyse Tetris oynamak gibi.”

Yeni hattın artık tamamen çalışır durumda olması nedeniyle sağladığı tasarruf henüz tam olarak hesaplanmadı.

Gert Bauer, "Beklendiği gibi büyük yüklemenin genel olarak hem değiştirdiği ramözden hem de 2003 yılında yüklediğimiz Montex hattından daha düşük olduğunu söyleyebilirim, özellikle gaz tüketiminde" diyen Gert Bauer, sözlerini şöyle tamamladı, "Daha iyi drenaj sağlayan polyester kumaşların emiş yoluyla kullanılmasını içeren yeni konfigürasyonlar da enerji tasarrufuna yardımcı olur. Sonuç olarak yeni hattan çok memnunuz ve iyi iş birliği için Monforts'a çok teşekkür etmek istiyoruz."


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.