ACG Kinna Heimtextil’de

ACG Kinna ile süregelen ve yakın iş birliğini de içeren en yenilikçi teknolojilere sürekli yatırım, aile şirketi Värnamo Sängkläder AB'nin yüksek kaliteli yatak üretiminde lider konumunu korumasını sağlamıştır.

  01 Mart 2024 08:41 Cuma
ACG Kinna Heimtextil’de

9-12 Ocak tarihleri arasında Almanya'nın Frankfurt kentinde düzenlenen son Heimtextil fuarında, 1951'deki kuruluşundan bu yana yüksek kaliteli İskandinav yataklarında uzmanlaşan Värnamo'nun üçüncü nesil CEO'su Martin Åhlander, şirketinin artık yastık, yatak koruyucu ve İsveç'te devam eden yorgan üretiminde tek tedarikçi olduğunu açıkladı. Martin Åhlander şunları ifade etti; "Yaklaşık on beş yıl önce, Asya'daki rekabetimiz çok çetin bir hale geldi, çünkü oradaki şirketler çok yüksek kalitedeki yatak ürünlerini, İsveç gibi yüksek maliyetli bir ülkede geleneksel olarak üretebileceğimizden çok daha düşük fiyatlarla ihraç etmeye başladılar" dedi ve ekledi, “Çözümümüz, hem esnek olmamızı sağlarken hem de ayrıca maliyetleri düşürürken müşterilerimizin ihtiyaçlarına çok hızlı yanıt vermemize olanak veren en yenilikçi otomasyon teknolojilerine yatırım yapmaktı. Bunun kazanan bir yaklaşım olduğu kanıtlandı.” Värnamo, ilk olarak 1980'lerde ACG Kinna ile iş birliğine başladı; ilk olarak yorgan üretimi için otomatik overlok dikiş ünitelerinin kurulumuyla, ardından Nowo dolum makineleriyle kendi fabrikasına tesis içi polyester yumaklı elyaf dolum teknolojisinin getirilmesi gibi başka hamlelerle devam etti.

Yüksek Hacimler ve Tedarik Avantajı

Daha yeni bir gelişmeyle Värnamo, ACG Kinna robotik yastık hattını kuran ilk şirketlerden biri oldu. Sekiz saatlik bir vardiyada yaklaşık 3.840 yastığı doldurma ve bitirme kabiliyetine sahip bu hat konfigürasyonu, yastıkların tamamen kesintisiz elyaf işlemesine, doldurulmasına, dikilmesine ve paketlenmesine olanak tanıyor. "Böyle bir yüklemeyi gerçekleştirmek için büyük hacimlere ihtiyacımız vardı ve bunlar da sıradaydı" diyen Åhlander şunları ekledi; "Şu anda kurulum öncesine göre sekiz kat daha fazla yastık üretip tedarik ediyoruz, dolayısıyla bu karardan oldukça memnunuz." Martin'in Annesi ve Värnamo'nun Satış Müdürü Berit Åhlander Nilsson da konuya ilişkin, "Kovid-19 salgınından bu yana, uluslararası nakliyenin lojistik ve maliyetiyle ilgili sorunlar da artıyor, bu da bazı durumlarda Asya'dan gelen ürünler için çok uzun teslimat sürelerine yol açıyor ancak bu da bizim lehimize de çalıştı” dedi.

Son Ürüne Özelleştirilmiş Çözümler

Elyaf dolum teknolojilerinde köklü yerleşik bir geçmişe sahip olan Nowo, 2021'in sonunda ACG Kinna'nın bir parçası oldu ve son olarak üretim, depo ve fabrika otomasyonuna yönelik yapay mercek çözümleri geliştiren İsveçli genç bir geliştirici olan EyeTech de şirkete katıldı. ACG Kinna Pazarlama ve Satış Müdürü Tomas Aspenskog şunları ifade etti; "EyeTech; kontrol, ölçüm ve robot rehberliği için 2D, 3D ve derin öğrenme tekniklerinden yararlanıyor ve 'tüm süreç- tek tedarikçi' sözümüzü yerine getirmemize daha da olanak sağlıyor" ve ekledi, ‘’Elyafın açılması ve tartılmasından son ürünlerin paketlenmesine kadar tüm üretim zinciri için komple özelleştirilmiş otomasyon sağlar. Tek ortakla, tek kurulum ve tek nakliye teslimatı ile her müşterinin ihtiyaçları ayrı ayrı karşılanır ve yeni bir yükleme sırasında birden fazla tedarikçiyi koordine etmeye çalışmaktan kaynaklanan baş ağrıları ortadan kaldırılır. Värnamo, otomasyon yeteneklerimizin amiral gemisi teşhirimizdir ve şirket bize çok yakın olduğundan, neyin mümkün olduğunu tam olarak göstermek amacıyla sık sık diğer potansiyel müşterilerimizi onları ziyarete götürüyoruz." Martin Åhlander özetle şunları paylaştı; "ACG Kinna ile ortaklığımız her iki şirket için de faydalı ve hem yeni süreç hem de teknoloji iyileştirmeleri konusunda sürekli fikir alışverişinde bulunuyoruz."

Sınırları Genişletecek Başarılı İş birliği

TMAS Genel Sekreteri Therese Premler-Andersson, “ACG Kinna, tam otomatik ve son derece entegre üretim hatlarına vurgu yaparak ev tekstili için daha ileri teknolojiler geliştiren diğer bir TMAS üyesi Automatex ile birlikte çok başarılı bir Heimtextil 2024 fuarı gerçekleştirdi” dedi ve ekledi; “Bu teknolojiler, çok önemli miktarda kaynak tasarrufu sağlanmasına olanak tanırken, bir zamanlar daha kârlı sınıfta yer alan yüksek maliyetli ülkelerdeki üretimi de sağlıyor. Müşteriye daha yakın, maliyet tasarruflu üretim aynı zamanda daha sürdürülebilirdir; bu da Värnamo gibi şirketlerin maliyet yapılarını değiştirmesine, aynı zamanda kapasitelerini ve esnekliklerini artırmasına olanak tanıyor."


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.