Kaynağında Şekillenen Sürdürülebilir Çözümler

Atık ve kirliliği önleyen daha çevre dostu alternatiflere uygun olarak Naia™ Renew kesikli elyaf, yatak takımlarından havlulara kadar çevreye duyarlı ev tekstilleri için idealdir.

  29 Şubat 2024 09:36 Perşembe
Kaynağında Şekillenen Sürdürülebilir Çözümler

Eastman'ın yenilikçi çabalarından Naia™ sayesinde, Naia™ Renew ile yapılan yatak takımları ve dolgular, nevresimleri, yastıkları ve yorganları içten dışa sürdürülebilir hale getirdiğinden, çevreye duyarlı tüketiciler yataklarında giderek daha huzur dolu bir uyku deneyimi yaşayabilecekler. Naia™ Renew ile yapılmış son derece yumuşak havlularla güne başlarsanız uyanmak o kadar da zor değildir: çabuk kurur ve daha uzun süre taze kalır, kaliteden ödün vermeden sürdürülebilirdir.

Birlikte Döngüselliği Gerçeğe Dönüştürüyoruz

Eastman'ın Naia™ Renew ekibi inovasyonun gücüne inanıyor. Bu nedenle işbirlikçileri ev tekstili endüstrisi için sürdürülebilir, döngüsel çözümleri mümkün kılmak açısından çok önemlidir. WestPoint Home®, North Home, Huafang, Alkaram ve Ozanteks Tekstil San. ve Tic. A.Ş Heimtextil 2024'te Naia™ Renew kesikli elyaf ve bunun arkasındaki patentli moleküler geri dönüşüm teknolojisi sayesinde yumuşak, çabuk kuruyan havlular ve yine ipeksi ve cilt dostu sürdürülebilir yatak takımlarını sergileyen dünya çapındaki ortaklardan sadece birkaçı.

Atıktan Değer Yaratmak

%60 sürdürülebilir kaynaklı odun hamurundan ve %40 sertifikalı atık malzemelerden* üretilen Naia™ Renew kesikli elyaf, çeşitli ölçeklerde mevcuttur ve diğer sürdürülebilir elyaflarla harmanlanabilir. Eastman, geri dönüştürülmesi zor olan -aksi takdirde kullanım ömrü sonu seçeneği olmayacak- atık malzemeleri, patentli karbon yenileme teknolojisiyle biyolojik olarak parçalanabilen elyaflara dönüştürüyor. Bu, malzemeleri temel moleküler yapı bloklarına ayıran, son malzemelerin kalite, performans veya görünüm açısından geleneksel kaynaklardan yapılanlardan ayırt edilemez olmasını sağlayan Eastman'ın moleküler geri dönüşüm teknolojilerinden biridir. Geri dönüşüm süreci döngüsel bir ekonomiyi destekler —atıkların azaltılması, yeniden kullanılması ve malzemelerin geri dönüştürülmesi amacıyla atıklara yönelik kullanım ömrü sonu çözümleri yaratarak doğal kaynaklardan en iyi şekilde yararlanılır. Bu, karbon ayak izini azaltırken ve doğal kaynakları korurken atıkları atık depolarından ve yakma tesislerinden uzak tutar; Naia™ Renew elyafın karbon ayak izi, yaşam döngüsü boyunca ölçülebilir şekilde azaltılır** ve - elyaflar geri dönüşümü zor malzemelerden yapılmış olsa bile — Naia™ Renew biyolojik olarak parçalanabilir ve kompostlanabilir olarak sertifikalıdır.

Sürdürülebilirlik Herkesin Sorumluluğudur

Ayrıca Eastman'ın süreci, kimyasalların güvenli ve çevreye duyarlı kullanımına ve sürdürülebilir odun hamuru tedarikine öncelik veriyor. Naia™ ortaklarına ağaçtan elyafa kadar tam şeffaflık ve sorumluluk sağlıyor, FSC ve PEFC sertifikalı, Brezilya'da SOS Mata Atlantica ile yeniden ağaçlandırma projelerini destekliyor ve yakın zamanda 30 düğmeyle Canopy Hot Button 2023 uyarınca bir kez daha Canopy Koyu Yeşil Gömlek ödülüne layık görüldü.

Naia™ Renew her zaman güçlü bir sürdürülebilirlik ve döngüsellik öyküsüne sahip olmuştur ve Eastman'ın cesur sürdürülebilirlik hedefleri arasında 2025 yılına kadar tüm ürünlerinin yüzde 50'sinin Naia™ Renew ile üretilmesi yer almaktadır. Şirket aynı zamanda mevcut Naia™ portföyü’ne ait sera gazı (GHG) ayak izini de 2030 yılına kadar yüzde 40 oranında azaltmayı amaçlamaktadır. Döngüsellik bu misyonun temel taşıdır. Eastman Gündelik Giyim & Ev Giyimden Sorumlu Küresel Segment Pazar Müdürü Chad Doub şunları söyledi; "Eastman'ın moleküler geri dönüşüm teknolojisiyle atıklar, plastikler ve mekanik olarak geri dönüştürülemeyen ve aksi takdirde atık depolarına ve yakma tesislerine salınacak olan atıklarla ilgili bir sorunu çözüyoruz."

*Naia™ Renew geri dönüştürülmüş içeriği, geri dönüştürülmüş atık malzemenin GRS sertifikalı kütle dengeleme işlemi kullanılarak tahsis edilmesiyle elde edilir.

** Geleneksel Naia™ ürünleriyle karşılaştırıldığında. Quantis tarafından incelenen LCA üçüncü- parti. Naia™ Renew için mevcut REC stokları rüzgardır.

Eastman Hakkında

1920 yılında kurulan Eastman, insanların her gün kullandığı eşyalarda bulunan geniş çeşitlilikte bir ürün yelpazesi üreten küresel bir özelleştirilmiş malzeme şirketidir. Yaşam kalitesini maddi bir şekilde artırmak amacıyla Eastman, güvenlik ve sürdürülebilirlik taahhüdünü sürdürürken yenilikçi ürünler ve çözümler sunmak için müşterilerle birlikte çalışır. Şirketin inovasyon odaklı büyüme modeli, birinci sınıf teknoloji platformlarından, derin müşteri etkileşiminden ve farklılaştırılmış uygulama geliştirmeden yararlanarak ulaşım, inşaat, yapı ve sarf malzemeleri gibi cazip son pazarlarda lider konumunu büyütüyor. Küresel çapta kapsayıcı ve çeşitliliğe sahip bir şirket olan Eastman, dünya çapında yaklaşık 14.500 kişiye istihdam sağlamakta ve 100'den fazla ülkede müşterilere hizmet vermektedir. Şirketin 2022 yılı geliri yaklaşık 10,6 milyar dolardır ve genel merkezi ABD'nin Tennessee eyaletindeki Kingsport şehrinde bulunmaktadır.

YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.