Türkiye Pazarı İçin Enerji Verimli Kimyasal Elyaf Tesisleri

Satış Direktörü Oliver Lemke, Türkiye pazarının önemine değinirken, polikondenzasyondan dijitalleşmeye kadar her şeyi içeren fabrika projelerine vurgu yaptı.

  08 Ağustos 2022 09:07 Pazartesi
Türkiye Pazarı İçin Enerji Verimli Kimyasal Elyaf Tesisleri

Makine ve tesis üreticilerinin odak noktasında, eriyikten ipliğe, elyaflara ve dokunmamış kumaşlara kadar eksiksiz çözümler bulunmaktadır. Satış Direktörü Oliver Lemke, ülkedeki mevcut ruh halini anlatıyor "Türkiye çok aktif bir pazar". “Müşterilerimiz, şirket içi polikondenzasyon tesisinden tekstüre ipliğe, beraberindeki otomasyona ve ilgili dijital çözümlere kadar her şeyi içeren fabrika projelerine büyük ilgi gösteriyor. Eriyikten ipliğe ve ötesine.” Bu tür konseptlerin rakipsiz avantajı: Tüm proses adımlarının tek bir elden teslim edilmesi, tasarımı üretilen ipliğin yüksek kalitesini garanti eden koordineli bir teknoloji sağlıyor.

Diğer bir bilgi odak noktası da sürdürülebilirlik konusudur. Burada, özellikle suni elyaf ipliklerin üretiminde çok hareket oluyor: Şişelerin geri dönüştürülmesi için mekanik ve kimyasal teknolojiler, ayrıca tekstiller, biyopolimerler, döngüsel ekonomi – tüm bunlar artık uzak geleceğe dair hayaller değil. Oerlikon Barmag Huitong Engineering (OB-HE) ve Barmag Brückner Engineering (BBE) gibi ortaklar ve yan kuruluşlarla Oerlikon Polymer Processing Solutions burada somut kavramlar sunuyor.

BCF Teknolojisi: 6800 dtex'i RoTac³ ile Birbirine Dolamak

Yüksek havlı halılar veya dış mekan kullanımına yönelik halılar şu anda modada ve bu yüksek marjlı ipliklere olan talep gözle görülür şekilde artıyor. Bunun için gerekli olan PP, PET veya PA6'dan yapılmış kalın BCF iplikleri artık RoTac³ ile dolaştırılabilir. Eğirirken, her üç iplik de RoTac³'teki bir dolaşma açıklığından birlikte yönlendirilir ve birbirine dolanır. BCF Satış Direktörü Arnd Luppold RoTac³ ile eğirmenin avantajlarını “BCF iplik üreticileri artık RoTac³'ü 6800 dtex'e kadar olan iplikler için de kullanabilirler.

Sadece basınçlı hava tüketimindeki enerji tasarrufundan ve önemli ölçüde daha düzgün düğümlerden faydalanmakla kalmaz, üreticiler de piyasa taleplerine daha esnek tepki verebilir ve böylece ürün portföylerini genişletebilirler," diye açıklıyor.

RoTac³ ile dolanmış düğümler, yüksek üretim hızlarında bile piyasada bulunan diğer dolama ünitelerine göre çok daha eşit şekilde ayarlanabilir. Sık sık meydana gelen başarısız dolamalar geçmişte kaldı. Bu, daha iyi iplik kalitesi sağlar ve sonraki işlemler üzerinde olumlu bir etkiye sahiptir. Sonuç: Halının gözle görülür şekilde daha düzgün bir görünümü. Ayrıca, iplik tipine bağlı olarak basınçlı hava tüketimi %50'ye kadar azaltılır.

3'ü 1 arada katlama paketi, isteğe bağlı olarak RoTac³'lü BCF sistemleri S+ ve BCF S8 için mevcuttur ve ayrıca istek üzerine sonradan donatılabilir.

Oerlikon Hakkında

Oerlikon (SIX: OERL), yüzey teknolojisi, polimer işleme ve katkı üretimi alanlarında dünyanın önde gelen yenilikçilerinden biridir. Gelişmiş malzemelerle tamamlanan çözümleri ve kapsamlı hizmetleri, kilit endüstrilerdeki müşterilerin ürünlerinin ve üretim süreçlerinin performansını ve işlevini, tasarımını ve sürdürülebilirliğini iyileştirir ve optimize eder. Oerlikon, onlarca yıldır bir teknoloji öncüsüdür. Tüm gelişmelerin ve faaliyetlerin kaynağı, müşterilerin hedeflerine ulaşmalarına ve sürdürülebilir bir dünyayı teşvik etmelerine yardımcı olma tutkusuna dayanmaktadır. Merkezi Pfäffikon, İsviçre'de bulunan grup, faaliyetlerini iki bölümde yürütmektedir: Surface Solutions ve Polymer Processing Solutions. Grubun 38 ülkede 207 konumda 11.800'den fazla çalışanı mevcut ve 2021'de 2,65 milyar CHF ciro elde etti.

Oerlikon Polymer Processing Solutions Bölümü Hakkında

Oerlikon Polymer Processing Solutions bölümü; Oerlikon Barmag, Oerlikon Neumag, Oerlikon Nonwoven ve Oerlikon HRSflow markalarıyla suni elyaf tesisi teknolojisi ve akış kontrol teknolojisi çözümlerine odaklanıyor. Oerlikon, suni elyaf filament eğirme sistemleri, tekstüre makineleri, BCF tesisleri, kesikli elyaf sistemleri ve nonwoven üretimine yönelik çözümlerin önde gelen sağlayıcılarından biridir ve bir hizmet sağlayıcı olarak tüm tekstil değer zinciri için teknolojik çözümler sunar. Ayrıca Oerlikon, yüksek hassasiyetli akış kontrolü alanında bir dizi çözüm sunuyor. Buna, tekstil endüstrisi ve otomotiv üretimi, kimya endüstrisi ve boya ve vernik endüstrisi gibi diğer endüstri dalları için çok çeşitli dişli ölçüm pompaları da dahildir. Bölüm, Oerlikon HRSflow ile polimer işleme endüstrisi için yenilikçi sıcak kanal sistemleri geliştiriyor. Burada, Oerlikon Balzers ile iş birliği içerisinde tek bir kaynaktan yüksek verimli ve etkili kaplama çözümleri sunulmaktadır.

Gelecek odaklı bir şirket olarak, Oerlikon Group'un bu bölümünün araştırma ve geliştirmesi, enerji verimliliği ve sürdürülebilir teknolojiler (e-save) tarafından yönlendirilir. Polikondenzasyon ve ekstrüzyon hatları ve ana bileşenleri yelpazesi ile şirket, monomerden tekstüre ipliğe ve diğer yenilikçi polimerik malzeme ve uygulamalara kadar tüm üretim sürecine hizmet eder. Ürün portföyü, otomasyon ve Endüstri 4.0 çözümleri ile tamamlanmaktadır.

Oerlikon Barmag'ın ürün portföyünün ana pazarları Asya, özellikle Çin, Hindistan ve Türkiye ve Oerlikon Neumag ve Oerlikon Nonwoven için ABD, Asya, Türkiye ve Avrupa'dır. Oerlikon HRSflow, özellikle otomotiv ana pazarlarında yoğundur. Buna Almanya, Çin, Kore ve Brezilya dahildir. Bölümün dünya çapında 4500'den fazla çalışanı ile 120 ülkede üretim, satış, dağıtım ve servis organizasyonlarına sahiptir. Remscheid, Neumünster (Almanya), San Polo di Piave / Treviso (İtalya) ve Suzhou'daki (Çin) araştırma ve geliştirme merkezlerinde, yüksek nitelikli mühendisler, teknoloji uzmanları ve teknisyenler yarının dünyası için yenilikçi, teknolojik olarak lider ürünler geliştirmektedir.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.