Hayatı kolaylaştıran giyilebilir teknolojiler

Sadece birkaç sene önce bilim kurgu filmlerinin ana teması olan teknolojiler artık rutin hayatımızın bir parçası.

  26 Aralık 2019 14:48 Perşembe
Hayatı kolaylaştıran giyilebilir teknolojiler

Son yıllarda teknolojinin gelişmesi ile birlikte yenilikçi ve yaratıcı ürünler hayatın pek çok alanında kendisine kullanım alanı bulmaktadır. Giyilebilir teknoloji kavramıyla üretilen ürünler de bunlardan biri. Giyilebilir teknolojiler, teknolojinin yardımı ile oluşturulan inovatif ürünlerdir ve 21’inci yüzyılın en önemli teknolojik unsurlarından biri olarak kabul edilir. Her geçen gün hayatımızdaki etkisini artıran, giyilebilir teknolojik ürünlerin satışının 2022 yılına kadar 190 milyonu bulması bekleniyor. Birkaç yıl öncesine kadar ancak bilim-kurgu eserlerde görebileceğimiz teknoloji arasında insanı şaşkına çevirecek derecede farklı örnekler de yer alıyor. İşte teknolojinin ne denli ilerlediğini gösteren ilginç giyilebilir teknoloji örnekleri:

Electricfoxy Ping

Electricfoxy firmasının geliştirdiği Ping adlı teknolojik kıyafet, mobil cihazınızla iletişim kurarak size sosyal ağlarda ileti paylaşma keyfi yaşatıyor. Facebook hesabınızla kablosuz olarak iletişim kuran ve fonksiyonlarını ayarladığınız takdirde çok ilginç işler başarabilen Ping, teknolojide geldiğimiz noktayı bizlere şaşırtıcı bir örnekle sunuyor. Bu kıyafeti uygun şekilde ayarladığınız takdirde kapşonunu kapatıp açarak Facebook durumunuzu güncelleyebiliyorsunuz. Bunun dışında kıyafetin omuz kısmında bulunan minik titreşim motoru, Facebook’tan mesaj geldiğinizde omzunuza biri dokunuyormuş hissi uyandırarak sizi mesajlarınızdan haberdar ediyor.

Blacksocks Smarter Socks Plus+

Teknolojinin giyilebilirlik olarak sunduğu en ilginç ürünlerden biri de akıllı çoraplar. Blacksocks Smarter Socks Plus+ adlı çoraplar paketten çıktıkları anda veri toplamaya başlıyor. Akıllı telefonunuza indireceğiniz uygulama üzerinden RFID teknolojisiyle bilgi veren çoraplar, onları ne zamandan beri kullandığınızı, ne sıklıkla giydiğinizi ve kaç kere yıkadığınızı istatistiksel olarak raporluyor. Bu sayede çorabınızın eskiyip eskimediğinizi analitik veriler aracılığıyla tespit edebiliyorsunuz.

Levi’s x Google Jacquard Commuter Trucker Jacket

Şık ve rahat denim kıyafetler üreten Levi’s, dokunmatik özellikli bir denim ceket üretti. 21. yüzyılın kot ceketi olarak nitelendirilen bu ikonik moda ürünü Google işbirliğiyle üretildi. Kolunun ön kısmında dokunmatik bir yüzeye sahip olan ve Bluetooth bağlantısı sayesinde akıllı telefonunuzla senkronize hale geliyor. Bu ceket, akıllı telefonunuzdan uzaklaştığınızda sizi uyararak telefonunuzu kaybetmemeniz adına yardımcı oluyor.

Duruş Hatırlatıcı T-Shirt

Piyasadaki giyilebilir teknoloji ürünleri arasındaki belki de en faydalı örneklerden biriyse, İsveçli Kickstarter projesi olan Posture Reminder T-Shirt. (“Duruş Hatırlatıcı T-Shirt) Bu T-Shirt, omurganızın deforme olmaması için elinden geleni yapıyor. Spandex malzemeden üretilmiş olan T-Shirt içlik olarak da kullanılabiliyor. T-Shirt çağımızın büyük sorunu olan duruş bozukluğunun önüne geçmek için tercih edilebilir.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.