Autocoro 9 Vakumlu Telef Uzaklaştırma ile Daha Kârlı

Schlafhorst’un Autocoro 9 makinesi için geliştirdiği yeni Vakumlu Telef Uzaklaştırma (VTC,Vacuum Trash Cleaner), rotor iplik eğirme makinesinin otomatik temizliğini geliştirip, kârlılığı arttırıyor.

  08 Ekim 2018 01:00 Pazartesi
Autocoro 9 Vakumlu Telef Uzaklaştırma ile Daha Kârlı

VTC, ham madde toleransını artırarak eğirme maliyetlerini azaltıyor. Geri dönüşümlü veya kalın ipliklerin eğrilmesi, yüksek miktarda kısa elyaf içermesi sebebiyle fazla miktarlarda elyaf telefi üretir. Saurer’in E3 Enerji, Ekonomik ve Ergonomik vizyonuyla optimize edilen yenilik, bu duruma karşı koyar ve makineleri temiz tutmak için gerekli olan insan gücünü önemli ölçüde azaltır.

Asgari personel maliyeti ile verimli makine temizliği

Yeni VTC, makinenin ortasında bulunur ve telef bandının yarısını boşaltır. Sonuç olarak, daha az elyaf telefi bandın üzerinde birikir, böylece makinede yüksek atık yığılmalarının önüne geçilmiş olur. Daha fazla elyaf tozu dökülmeleri, uçuntuları ve makine içinde birikimleri önlenir. Makine, yüksek kısa elyaf oranlarında bile temiz kalır.

Otomasyondaki bu yeniliğin avantajları açıkça ortadır. Eğirme kutuları ve sarım cihazları ile makinenin alt kısmının temizlenmesi için elle gerçekleştirilen çalışma da Vakumlu Telef Uzaklaştırma sayesinde ciddi ölçüde azaltılır. Elyaf atık, telef toplama haznesine, yani ait olduğu yere götürülür. Bunlara ek olarak, fırça daha uzun süre temiz kalır, böylelikle fırça temizliği yüzde 80’e varan oranlarda azaltılmış olur. Makine başına gerçekleştirilen 10 dakikalık bir temizleme döngüsü tek başına operatörün masraflarından hızlı bir şekilde tasarruf sağlar.

Daha fazla hammadde dayanıklılığı toleransı, daha üstün kalite

Maksimum üretkenlik, minimum hammadde maliyetleri, en iyi iplik kalitesi - bir rotor iplik işletmesi bu hedefler arasında her gün makul bir uzlaşma sağlamalıdır. Synchro Piecing sayesinde, son derece yüksek uç birleştirme kapasitesiyle Autocoro 9, iplik işletmelerine ham madde seçiminde daha fazla esneklik sağlar. Vakumlu Telef Uzaklaştırma, Autocoro 9’un ham madde toleransını önemli ölçüde artırmaktadır. Aynı zamanda lif ve makinenin altındaki eğirme kutusu alanındaki elyaf parçacıklarının birikmesini önleyerek, ipliğin kirlenme riskini azaltmaktadır. Eğirme stabilitesi artar, bu da iplik kopuşlarını azaltır. Autocoro 9‘daki bu yüksek temizlik organizasyonu, performansı artırır, daha iyi IPI değerleri ve genel olarak daha yüksek iplik kalitesi sağlar. Bu üstün temizlik sayesinde Corolab kesmeleri de daha az olur.

Geri dönüşüm uygulamaları için maksimum katma değer

Autocoro 9, E3 felsefesine sadık kalarak, iplik fabrikalarına enerji açısından üç kat daha fazla katma değer katar. Bu geri dönüşüm için önemli bir kriterdir. Son derece yüksek rotor hızlarında bile, Autocoro 9, Synchro Piecing sayesinde yüzde 99’dan fazla randıman gösterme başarısına ulaşır.

Geri dönüşüm uygulamaları için özel olarak optimize edilmiş olan eğirme bileşenleriyle Autocoro 9, kritik ham maddelerden yüksek dirençli iplikler de üretebilir. Özel bir açma silindiri gerginlik altındaki elyafları korur.

Vakumlu Telef Uzaklaştırma, özellikle uzun makinelerde Autocoro 9’un bu önemli katma değerini geliştirir. Bu özellik, iplik fabrikaları için yeni tasarruf fırsatları yaratır. Hammadde, eğirme maliyetlerinin büyük bir bölümünü oluşturur. Günlük 10.000 kg'dan biraz az olan Ne 10 dokuma ipliği üretiminde, 1 cent/kg tasarruf ile 720 eğirme ünitesi bulunan Autocoro 9 makinesi başına ,senelik 35.000 Euro'dan fazla tasarruf sağlanır. Bu çerçevede, yenilikçi Vakumlu Telef Uzaklaştırma ile donatılmış Autocoro 9, fiyat duyarlı geri dönüşüm iplik pazarında tartışmasız pazar liderliğini hızla genişletiyor.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.