Mayer & Cie. Türkiye'deki pazar liderliğini genişletiyor

Mayer & Cie.‘nin Türkiye’deki pazar payı % 50'nin oldukça üzerinde ve hala artmaya devam ediyor.

  15 Aralık 2020 11:27 Salı
Mayer & Cie. Türkiye'deki pazar liderliğini genişletiyor

Covid-19 pandemisinde, bir yuvarlak örgü makinesi üreticisi olan Mayer & Cie. (MCT), Türkiye'deki pazar lideri konumunu daha da geliştirdi. Premium üretici, Türkiye pazarında önemli bir büyüme ile 2020 yılını tamamlıyor olacak. Dolayısıyla Türkiye, şirketin en güçlü ve en istikrarlı satış pazarlarından biri olmaya devam ediyor. MCT ve uzun süredir Türkiye temsilcisi olan Mayer Mümessillik bu zor dönemde dahi olumlu sonuçlar elde etmeye devam etti. Mayer & Cie'nin de tespit ettiği üzere bu yılki başarının nedenleri, üretimin Avrupa'ya yakın lokasyonlara kayması, Türkiye'nin son teknoloji ürünü makine parkuru ve ev-ofis giyimi için rahat giyim talebinin artmasıdır.

Türkiye, korona pandemisine rağmen büyüyen bir pazar

Mayer & Cie.’nin Türkiye bölge satış müdürü Stefan Bühler, "Korona sebebiyle ikinci çeyrekte ciddi bir gerileme yaşansa da bu yıl Türkiye pazarında % 80 oranında bir büyüme bekliyoruz" diyor.

2020'nin ilk çeyreğinde İstanbul Boğazı'nda güçlü bir başlangıç yapan MCT, Pazarın Avrupa'ya yakın üretim lokasyonlarına ihtiyacı sebebiyle Mart ortasına kadar ek kazanımlar elde etti. İkinci çeyrekte, karantina sırasında talep büyük ölçüde durma noktasına geldi. Bu sırada hükümet tarafından alınan önlemler ekonomik krizi hafifletmeye yardımcı oldu. MCT’nin Türk satış ortağı Mayer Mümessillik’in genel müdürü Ahmet M. Öğretmen, "İkinci çeyrekte GSYİH yaklaşık% 10 azaldı, bu yüzden kriz hafifçe atlatıldı diyebiliriz" diyor.

Temmuz 2020'den bu yana, Mayer & Cie. Yuvarlak örgü makineleri siparişleri tekrar artışa geçti. Ahmet M. Öğretmen, bu iyileşmenin kaynağını farklı karşılıklı etkileşimler olarak görüyor ve ekliyor “Hazır Giyim tekstil ihracatını arttıran bu yükselişin ana sebebinin Türk lirasının düşük kurudur, bu artışın karşılanması gerekiyor, Bu durumda Türk üreticilerin makine yatırımı yapmasını gerektirdi.‘‘

Relanit, düz süprem ile eş anlamlıdır

Türk süprem üreticilerinin tercih ettiği marka genel olarak Mayer & Cie. Köklü Alman firmasının Türkiye pazarındaki payı % 50'nin oldukça üzerinde. MCT’nin düz süprem pazarında Relanit 3.2 HS ile liderliği devam etmektedir. Relanit teknolojisi ile çok farklı ipliklerin ve özellikle elastomer ipliklerin örgüye dahil edilmesinde olağanüstü yüksek bir üretkenlik seviyesine ulaşılır

"İnterlok, Mayer & Cie'dir."

Mayer & Cie., ikinci büyük yuvarlak örgü disiplini olan ribana ve interlok kumaşlarda da açık ara liderdir. Ahmet M. Öğretmen, kısaca "İnterlok, Mayer & Cie’dir." diyor. Çift plaka kumaşlar için tercih edilen başlıca makineler OV 3.2 QCe, D4 2.2 II ve D4 3.2 II'dir. OV 3.2 QCe, inç başına 3.2 sistem sayısı ile, spacer, ince fayn, çelikli ve düz interlok örgülerde öne çıkıyor. D4 2.2 II, ribana, çelikli ve düz interlok için bir diğer popüler alternatiftir.  D4 3.2 II, interloka ek olarak Piqué, Punto di Roma veya termal gibi strüktürler üretmek isteyen firmalar için son zamanların tercih edilen makinesi olmuştur.

MBF 3.2 ise Türkiye'de revaçta olan bir diğer üründür. Üç iplikli bir polar makinesi olan MBF 3.2, kapüşon ve eşofman gibi spor gündelik giyim için kumaşlar örer ve bu özellik 2020 home office yılındaki trend ile oldukça örtüşmektedir. Ahmet M. Öğretmen, “Rahat kıyafetler yuvarlak örgüde yapılır ve yuvarlak örme sektörü bundan doğal olarak faydalanmaktadır" diyor.

Dünyanın en modern makine parkurları Türkiye'de

Yabancı tekstil alıcıları için Türkiye’nin zayıf para birimi yanında en az onun kadar çekici olan bir diğer avantaj Türk yuvarlak örme makine parkurunun modernliğidir. Mayer Mümessillik genel müdürü Öğretmen şöyle diyor: “Geçtiğimiz 10 ila 20 yılda yüksek kaliteli makinelere çok büyük yatırımlar yapıldı. Sonuç olarak, dünyanın en genç ve en güncel üretim tesislerine sahibiz. "

Bu avantajın yanında ülkenin coğrafi konumu ve büyük marketlere fiziksel yakınlığı sektörün büyümeye devam edeceğini ve dolayısı ile Mayer & Cie yuvarlak örgü makinelerine olan talebin canlı ve yüksek tutulacağını kanıtlar niteliktedir.

Mayer & Cie. 77.777 yuvarlak örgü makinesi Toraman Tekstile  Satıldı.

Bir Relanit 3.2 HS, İstanbul'da Toraman Tekstil'e gönderilmek üzere paketlendi. Relanit 3.2 HS, Mayer & Cie.'nin 80 yılı aşkın yuvarlak örme makinesi üretiminde ürettiği 77.777. Yuvarlak örgü makinesidir.

Ay tutulmasından daha seyrek

Aynı beş rakamdan oluşan seri numarasına sahip yuvarlak örgü makineleri, Albstadt merkezli üreticinin müşterilere düzenli olarak gönderdiği bir şey değildir. Süreci takiben, her bir schnapps numarası arasında, elektronik veya mekanik 11.111 tekli veya çiftli jarse makineleri üretilmektedir. Dokuz buçuk yıllık bir döneme tekabül eden yıllık ortalama 1.200 makine üretimine dayanmaktadır. Dolayısıyla, Schnapps numaralı Mayer & Cie. Yuvarlak örgü makinesi, ay tutulmasından çok daha az sıklıkta. İstatistiksel olarak, Albstadt'ta on yılda dört kez bir ay tutulması görülebilir.

 


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.