Karl Mayer'in Gurur Duyduğu Bir Teknoloji

HKS 3-M ON, zamanımızın zorluklarına yanıt olarak ITMA yükseltmesiyle fark yaratıyor.

  05 Aralık 2023 08:30 Salı
Karl Mayer'in Gurur Duyduğu Bir Teknoloji

HKS 3-M ON, Karl Mayer'in ürün portföyündeki çığır açan dijital triko makinesi neslini temsil ediyor. ITMA 2023 için trend belirleyen modele etkileyici bir tam kapsamlı yükseltme yapıldı. HKS 3-M ON'un en son versiyonu, maksimum makine performansını en son teknolojilerle birleştirerek müşterilere karşılaştıkları zorluklara ilişkin yanıtlar sağlıyor. Artan maliyetlere rağmen karlılığa, sürdürülebilirliğe ve pazar dinamiklerine hızlı ve esnek yanıt verebilmeye, yeni iş fırsatlarına ve vasıflı işçi eksikliğine rağmen istikrarlı değer yaratma süreçlerine odaklanmaları gerekiyor. Dijitalleşme özellikle müşteri faydalarını artırmak için benzersiz bir potansiyel sunuyor.

“HKS 3-M ON'un genel konseptini daha da geliştiriyoruz. Odak noktası, örneğin sadece desenlendirme veya ürün yönetimi ile ilgili dijital çözümlerin yanı sıra mekanik optimizasyonlar ve yardımcı Bakım Çözümü teklifleridir. Yaklaşımımızla doğru yoldayız. Müşterilerimiz yeni olanakları çok sevdiler” diye açıkladı, Karl Mayer Triko Makineleri Küresel Ürün Sahibi Kay Hilbert ve ITMA sunumundan sonra durumu bu şekilde özetledi. Karl Mayer İş Birimi Çözgülü Örme Satıştan Sorumlu Başkan Yardımcısı Rainer Müller de aynı fikirde: "Çözgülü örme profesyonelleri için HKS 3-M ON, fuarın öne çıkan ürünüydü."

En son yenilikler arasında ek faydalar sağlayan bir top sarım cihazı, hız kaybı olmadan sıralı çalışma modellerine yönelik optimizasyonlar ve enerji verilerinin izlenmesi yer alıyor– bunların tümü prototip şeklinde sunuluyor. Diğer yenilikler, kullanımı basitleştirir ve daha iyi bir ürün kalitesi sağlar.

Ultra Hızlı Çoklu Hız: Gelişmiş Besleme Kontrolü

HKS 3-M ON, piyasadaki elektronik desen tahrikli en hızlı üç-çubuklu triko makinesidir. Yeni Gelişmiş Besleme Kontrolü (AFC) sistemi artık her zamankinden daha yüksek sıralı desenlendirme için dakikada bir dizi devir sayısı sunuyor.

İplik besleme özelliği buluta bağlanır ve orada hesaplanan optimum iplik besleme verileriyle çalışır. Bu, sıralı olarak güçlü bir şekilde dalgalanan iplik tüketimine sahip kompleks desenler üretirken bile maksimum makine performansını garanti eder. ITMA 2023'te izleyiciler, prototip çözümün plisse kumaşları 2.900 devir/dakika gibi şaşırtıcı bir hızda üretmesini şaşkınlıkla izledi. Ani ön-çalışma değişiklikleri sırasında iplik titreşimleri de önlenir. Bu özellikle hassas ipliklerin işlenmesinde faydalıdır.

Ürün kalitesi aynı zamanda tam ve eşit iplik beslemesinden de yararlanır. Çözgülü örme kumaş terbiyesi, özellikle desen değiştirme noktalarında vasatın üzerinde temiz ve düzenli görünüme sahiptir.

AFC sisteminin önümüzdeki yıldan itibaren, ilk olarak 210” HKS 3-M ON için ve daha sonra diğer makine tipleri ve çalışma genişlikleri için pazara ulaştırılması takvime alındı.

Örnekler:

Kalıp 1: Çoklu hız ile 1.700 devir/dakika, AFC ile 2.900 devir/dakika

Kalıp 2: Çoklu hız ile 1.900 devir/dakika, AFC ile 2.900 devir/dakika

Kalıp 3: Çoklu hız ile 2.000 devir/dakika, AFC ile 2.900 devir/dakika

Kalıp 4: Çoklu hız ile 1.200 devir/dakika, AFC ile 2.900 devir/dakika

Enerji Tasarrufuna Hazır: Enerji Verileri Hazır

Enerji tüketimi artık endüstriyel şirketler için en kritik başarı faktörlerinden biri. Karl Mayer, yeni Enerji Verileri Hazır seçeneğiyle triko makinelerinin elektrik tüketimini belirlemek ve izlemek için gerekli teknik donanımı sunuyor. İlgili teknoloji şalter dolabına entegre edilmiştir.

ENERJİ İZLEME SİSTEMİ yazılımını piyasaya sürdükten sonra müşteriler, ölçülen değerlerin vurguladığı potansiyele dayanarak enerji yönetimlerini optimize edebilirler. Yazılım, makinenin bağlı olduğu KM.ON bulutundan gerçek zamanlı enerji verilerini okur ve sonuçları analiz eder. Müşteri benzersiz şeffaflıktan yararlanır. Bir kontrol paneli, bir makinenin günlük enerji tüketimini, örneğin dakika başına ürün ve devir sayısını, ayrıca karbon ayak izini ve maliyetleri gösterir. Maliyet hesaplamaları ve tüketim rakamlarının belirlenmesi, üretim sürecinin enerji verimliliğinin optimize edilmesini mümkün kılar. Ayrıca onarım ve bakım uyarıları da rapor edebilir. Daha yüksek tüketim değerleri makinede aşınma ve yıpranmanın göstergesi olabilir; buna göre gerekli karşı önlemlerin derhal alınması mümkün olur.

Hassasiyetle Kesintisiz Kullanım: Tekrar Üretilebilir Platin Konumlandırması

Kılavuz çubuklarının saniyeler içinde kancadan çıkarılmasını mümkün kılan Yay Hareketi Asistanının geliştirilmesinin ardından, artık makine kullanımını büyük ölçüde kolaylaştıran başka bir yenilik daha var: platinlerin hassas, kullanıcı dostu ayarı için yeni bir ayar taklitçisi. Bu, deneyimli teknisyenler gerektiren ve yağlı parçaların işlenmesini gerektiren karmaşık bir süreçti. Ancak artık kolaylıkla, rahatça, hatta iş kıyafetiyle bile yapılabiliyor. Diğer avantajlar ise yüksek seviye yeniden üretilebilirlik ve hassas ayarlardır.

Yeni özellik HKS 3-M ON ailesindeki tüm modellerde mevcut. Yavaş yavaş diğer makine türlerine entegre edilmesi planlanıyor.

Süreç Entegrasyonu Yoluyla Ek Fayda: Yeni Top Sarım Cihazı no. 55X

Yuvarlama, kumaş tartımı ve belgeleme – yeni parti sarım cihazı no. 55 X tüm bunları yapabilir ve çeşitli işler için terazi ve etiket yazıcısıyla takımlandıırlmıştır.

Kumaş ağırlığı, top sarımlarının başka bir yere taşınmasına ve depolanmasına gerek kalmadan, zaman ve çaba gerektiren tek bir kesintisiz işlemle parti sarımının sonunda belirlenir. Ayrıca kumaş rulolarını, karışma risklerini en aza indirmek ve süreçleri kısaltmak için belirlenen değer ve diğer faydalı verilerle etiket oluşturmak da mümkündür. Ayrıca firma adı, ürün adı, kumaş uzunluğu, makine, sipariş numarası, tarih ve ipliğe ilişkin bilgiler gibi ek bilgileri de içerebilmektedir. Daha ayrıntılı veriler, etiketteki bir QR kodu aracılığıyla paylaşılabilir ve/veya örneğin makinenin KM.ON bulutuna bağlı olmasıyla KM.ON'un Dijital Ürün Yönetimi sistemine entegre edilebilir. Çözüm genellikle bu bağlantıyla ve bu bağlantı olmadan mevcuttur.

Prototip ITMA 2023'te sergilendi ve çok sayıda ilgi gördü. Yıl sonuna kadar belirli bir çalışma genişliği için pazara hazır olması planlanıyor. Orta vadede çok işlevli top sarım cihazı, hem elastik hem de elastik olmayan ürün portföyüne sahip tüm makine tipleri için sunulacak.

Daha Düşük Maliyetler ve Daha Az Çevresel Etki: Senkron Motorlu Doğrudan Tahrik

Sürdürülebilir ve aynı zamanda maliyet tasarruflu üretim süreçleri için HKS 3-M ON, piyasaya sürülmesinden bu yana ekonomik bir doğrudan tahrik ile takımlandırılmıştır. Standart IE3 tahrikin aksine, en yeni nesil tahrik sistemi kayış ve diş tahrikli kayış diskleri olmadan çalışır– bu parçalar düzenli olarak aşınır ve bu nedenle maliyet oluşturur ve çevresel etkiye sahiptir –ve çok önemli ölçüde daha az enerji gerektirir. Yüzde 8'e varan oranda elektrik tasarrufu sağlanabiliyor. HKS 4-M ON ayrıca daha sonraki modellerde de kullanıma sunulacak olan bu enerji tasarruflu tahrik teknolojisine sahiptir.

Kumaş Kalitesi İzleme için Daha Fazla Işık: İletilen Işık kurulumuna ve Yeni Arka Plan Işıklandırmasına sahip ICS

HKS 3-M ON, Entegre Kamera Sistemi (ICS) ile sürekli olarak yüksek kumaş kalitesi sağlar. Kanıtlanmış sistem artık iletilen ışık kurulumuyla optimize edildi ve böylece daha önce hiç olmadığı kadar herhangi bir kurulum değişikliği olmadan daha geniş bir kumaş yelpazesinin kalitesini izleyebiliyor. Kalın ve ince, pürüzsüz çözgülü örme kumaşlar tek ve aynı kurulumla, yani kameranın konumu değiştirilmeden izlenebilir. Bu evrensel kullanım, kumaşın altına ek bir yüksek çıkışlı ek bir ışık kaynağının entegre edilmesiyle mümkün olmuştur. Kamera kumaşa yukarıdan odaklanır. Bununla birlikte, kameranın kumaşın altına yerleştirildiği geleneksel ICS, aşırı kalın, ağır ve yoğun kumaşlar için hala tavsiye edilmektedir.

Kumaşın doğrudan makine üzerinde daha yakından kontrolü için kumaş, kumaş kontrol masası prensibine benzer şekilde, alımdan sonra da arkadan aydınlatılır. Arkadan aydınlatmalı kontrol, gözlem kalitesini artırır ve kusurlu kumaş rulosu riskini en aza indirir. Yenilikçi çözüm, HKS 3-M ON serisinin tamamı için mevcuttur. Daha sonraki bir tarihte diğer model serilerine sürekli olarak entegre edilmesi planlanıyor.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.