Türk Peştamalı ve Perdesine Büyük İlgi

22. Evteks İstanbul Uluslararası Ev Tekstili Fuarı’na yabancıların ilgisi sektörün yüzünü güldürdü.

  27 Mayıs 2016 09:05 Cuma
Türk Peştamalı ve Perdesine Büyük İlgi

Bu yıl 22. kez düzenlenen ve 26 ülkeden 1000’in üzerinde firmanın katıldığı Evteks Uluslararası Ev Tekstili Fuarı, 17-21 Mayıs tarihleri arasında CNR Expo Fuar Merkezi'nde gerçekleştirildi. ITF İstanbul Fuarcılık organizasyonunda Türkiye Ev Tekstili Sanayici ve İşadamları Derneği (TETSİAD) işbirliğinde gerçekleştirilen fuarda, 93 bin 972’si yerli, 39 bin 89’u yabancı olmak üzere toplam 133 bin 61 sektör profesyoneli yer aldı.

ABD, İran, Rusya, Ukrayna, İngiltere, Kanada, Birleşik Arap Emirlikleri, Çin, Hindistan, İtalya, İspanya, Romanya olmak üzere çok sayıda ülkeden ziyaretçinin yer aldığı fuarı değerlendiren TETSİAD Başkan Yardımcısı Ali Sami Aydın, “AB ve Amerika ülkelerinde geleneksel ürünlerimizi trend yapmaya başladık. Son yıllarda ABD’de, Türk peştamalı moda oldu. ABD’de başlayan bu akımın etkisini fuarda da gördük. AB ülkeleri ve ABD’nin bizim dantelli, buldan işlemeli el emeği ile ürettiğimiz ev tekstili ürünlerimize ilgileri büyük oldu. Yakında bu ürünlerimizi de bu pazarlara sokacağımıza inanıyoruz.” dedi.

1,5 Milyar Dolarlık İş Hacmi

Fuarda kendi kendini temizleyen perdelerden leke tutmayan ve anti alerjik kumaşlara, organik kumaşlara kadar pek çok özel ürünlerin sergilendiğine dikkat çeken Aydın, “Artık biz de sektörümüze inovasyonu, tasarımı ve Ar-Ge’yi katmayı başardık. Fuarda oluşturduğumuz trend alanı yabancılar tarafından ilgi ile takip ediliyor. Sektör olarak dünyada kendimizi ispat etmeyi başardık. Fuarın 1.5 milyar dolar iş hacmi yaratmasını bekliyoruz.” dedi.

Rus alıcılar, Türk perdesi için Evteks’e geldi

Evteks Fuarı aralarında Anka, Zorlu, Home Swett, Karaca, Soley, Özdilek, Verdi Tekstil gibi binin üzerinde markanın katılımına ev sahipliği yaptı. Evteks Fuarı’nda bir başka dikkat çekici gelişme de Rusya ve Ukrayna’dan gelen alıcıların Türk perdelerine yoğun ilgi göstermesi oldu. Buldan dokuma ve işlemesi Rus alıcıların ilgisini çeken bir başka geleneksel ürünler oldu. Buldan Ödel Firması Dr. Halis Ödel, “Buldan dokuma ve işlemesi Denizli’nin yaklaşık 2 bin yıllık bir kültürümüz. Evteks’te Buldan işlemeli yatak örtüsü, masa örtüsü, perde, peştamal, fular gibi ürünlerimize Rusya başta olmak üzere İtalya, İspanya, Romanya, Ukrayna gibi ülkelerin ilgisi büyük oldu.” dedi.

Ev Tekstil Komitesi İstanbul’da Toplandı

Uluslararası Tekstil Üreticileri Federasyonu (ITMF) bünyesinde faaliyet gösteren Ev Tekstili Komitesi de TETSİAD’ın ev sahipliğinde ilk kez Evteks Fuarı sırasında İstanbul’da toplandı. Türkiye Ev Tekstili Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TETSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Küçükçalık’ın açılış konuşmasıyla başlayan toplantıda, dünyanın en önemli ev tekstili üreticilerinden Gulahmed firmasının Yönetim Kurulu Başkanı ve Ev Tekstili Komitesi’nin kurucularından Bashir Ali Mohammad’de hazır bulundu. Toplantı, gerçekleştirilen açılış konuşmalarının ardından yapılan sunumlarla devam etti.

 

 


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.