Groz-Beckert, Bekaert Tarak İş Birimi’ni Satın Aldı

Örme, dokuma, keçe, tafting, endüstriyel makine iğneleri üreten Groz-Beckert, 2015’e yatırımlarla başladı

  21 Mayıs 2015 09:28 Perşembe
Groz-Beckert, Bekaert Tarak İş Birimi’ni Satın Aldı

Tel transformasyonu ve kaplama alanında dünyanın önde gelen şirketlerinden olan Bekaert, kısa elyaf, nonwoven, yün ve kamgran uygulamaları için tarak çözümleri sunan Tarak İş Birimi aktivitelerini Groz-Beckert’e sattı. Bekaert’in Tarak Çözümleri faaliyetlerinin Groz-Beckert’e satışı anlaşması firmanın Belçika, Hindistan, Çin ve ABD’deki tarak üretim tesislerini ve küresel pazardaki satış ve temsilcilikleri ile beraber şirket varlıklarını da kapsıyor.

Yıllık 26 milyon euroluk gelir elde eden Tarak Çözümleri faaliyetleri Bekaret’in konsolide satışlarının yüzde 1’inden azını oluşturuyor. Bekaert ve Groz-Beckert arasındaki anlaşmanın 2015’in ikinci çeyreğinde tamamlanması bekleniyor.  Bu işlemin bir parçası olarak, şirketler Bekaert çelik tellerinin Groz-Beckert’e sağlanmasını kapsayan, uzun süreli bir tedarik anlaşmasına girecek.

Bekaert, Türkiye’de Çelik Kord Fabrikasını Satın Aldı

Bekaert ve Pirelli, Pirelli’nin Türkiye’deki Çelik Kord fabrikasının Bekaert tarafından satın alma sürecini başarıyla tamamladı. Bekaert, İzmit’teki Pirelli Çelik Kord fabrikası’nın bütün hisselerini satın aldı. Şirketin yeni ismi Bekaert Kartepe Çelik Kord San. Ve Tic. A.Ş. oldu.

Türkiye’deki bu anlaşma 18 Aralık 2014 tarihinde anons edilen Figline (İtalya), Stalina (Romanya) ve Sumare (Brezilya) Pirelli çelik kord fabrikalarının hisse devirlerini takip etti. Bekaert ve Pirelli arasındaki anlaşma, Pirelli’nin Yanzhou (Çin) çelik kord aktivitelerini de kapsıyor. Bu beşinci fabrikanın satın alma süreci bu ülkeden gerekli izinler alındıktan sonra tamamlanacak. Geçen yıl başlayan satın alma süreci ile Bekaert’in konsolide satış gelirlerinin yıllık bazda 300 milyon euro artacağı tahmin ediliyor.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.