Üreticiler çözüm için OUTLOOK 13’te bir araya geldi

EDANA’nın 2013 yılı etkinlikleri arasında yer alan OUTLOOK 2013 organizasyonu, Küresel nonwoven üreticilerinin katılımıyla gerçekleşti.

  25 Kasım 2013 04:36 Pazartesi
Üreticiler çözüm için  OUTLOOK 13’te bir araya geldi

Tekstil endüstrisinin sorunları çözmek için EDANA tarafından organize edilen, kişisel bakım endüstrisi için rehber niteliği taşıyan OUTLOOK 2013 Konferansı 09-11 Ekim 2013 tarihleri arasında Portekiz’de düzenlendi. Etkinlik, nonwoven üretimi ve teknolojileri konusunda bilgi sahibi 30 ülkeden yaklaşık 200 şirketi ve profesyonel katılımcıyı bir araya getirdi. Konferans çerçevesinde sektördeki iş ortamı, gelecek perspektifleri, perakende ve hazır giyim eğilimleri, yükselen pazarlar ve son gelişmeler, nanoteknoloji ve sürdürülebilirlik, AB mevzuatı ışığında ele alındı.

Konferansın başında, Economist Intelligence Unit'in Ülke Yayın Yönetmeni Robert Ward, önümüzdeki on yıl için küresel ekonomideki gelişmeleri, gelecekte ön plana çıkacak ekonomik piyasalar hakkında kendi görüşlerini içeren bilgiler paylaştı. Konuşmasında nonwoven kişisel bakım ürünleri için bazı yeni pazarlara değinen Ward, Afrika ülkelerinin, yaşlanan nüfus ve ulusal ekonomik potonsiyalleri bakımından önemli bir pazar olduğunu vurguladı.

EDANA Genel Müdürü Pierre Wiertz, OUTLOOK'un kapanışında, nonwoven üreticilerinin, akıllı, etkin ve verimli ürünler üretirken tüketicilerinin ihtiyaç ve taleplerinin gelecekte değişebileceğini göz önüne alarak hareket etmeleri gerektiğinden bahsetti. Wiertz, "Siz üreticiler bugün gördüki; bugünün tüketicileri, ürün özelliklerine bağlı olarak daha fazla talepkar olmanın yanı sıra üreticinin, toplumun yararına göre hareket etmesini bekliyor. EDANA'nın Vision 2020 çalışması sayesinde, üye firmaların bu görüşü benimseyerek şimdiden gelecekteki tüketicinin ihtiyaçları için hazırlandığını ve işletmelerin bu taleplerle nasıl eşleştiğini görmekten çok memnunuz” dedi.

Katılımcılar ayrıca; Avrupa ve Brezilya için teknoloji ve bilgi transferini, piyasa verileri ve trendlerini,  EDANA ve INDA ortak çalışmasıyla hazırlanan kılavuz belgesinde yer alan “Tuvalete Atmayın” sembol teklifini, hammadde geliştirilmesi ve kullanımını, ıslak mendilde kozmetik düzenlemelerin etkisini içeren bilgileri inceleme fırsatı buldu. Outlook'un bir sonraki edisyonu Barselona'da 24-26 Eylül 2014 tarihinde gerçekleşecek.

EDANA/INDA Ortaklığında hazırlanan “Kılavuz Belgesi”

Nonwoven endüstrisinin iki küresel ortağı, Edana ve Inda, tek kullanımlık nonwoven ürünlerin Flushability (Tuvalete atılabilir) değerlendirilmesi için “Kılavuz Belgesi”nin üçüncü edisyonunu duyurdu. İlki 2008 yılında geliştirilmiş ve son güncellemesi 2009 yılında yapılan kuralları içeren kılavuz ile neyin flushable (tuvalete atılabilir) olduğu, neyin olmadığı ve bu sistem için uygun olmayan ürünlerin tuvalete atılmasını önlemek için  "Tuvalete atmayın" sembolü kullanılması zorunluluğunu sunuyor.

Endüstrinin iki ortağının, üreticilerden gelen geribildirimler ile oluşturduğu tavsiye niteliğindeki Kılavuz ürün geliştirmelerinde önemli bir rol oynayacak. Önceki iki sürümün görüşünü benimseyen Kılavuz Belgesi, bazı belirsizliklerin ortadan kalkması için geliştirildi. Sorunun çözümü için 7 temel test uygulandı. Yapılan testler ek bir atık su altyapısına gerek kalmadan, belediyelerin mevcut altyapı sistemlerde uygulandı. Daha sağlıklı bir atık su yönetimi uygulayabilmek için, nonwoven üreticilerinin etiketleme şartlarına ve kurallarına uymaları bekleniyor.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.