İtalyan Tekstil Makineleri Colombiatex 2024'te

23-25 Ocak 2024 tarihleri arasında Medellin'de gerçekleşecek olan Colombiatex fuarında, önde gelen İtalyan tekstil makineleri üreticileri yerini aldı.

  06 Şubat 2024 08:35 Salı
İtalyan Tekstil Makineleri Colombiatex 2024'te

İtalyan pavilyonunda 23 firma yer alacak. ACIMIT üyesi firmalar arasında şunlar yer alıyor: Btsr, Color Service, Danti, Fadis, Flainox, Isotex, Itema, Kairos Engineering, Lgl, Lonati, Mcs, Monti-Mac, Nexia, Orox, Ratti, Reggiani Macchine, Salvadè, Santoni, Srs , Stalam, Tecnorama, Ugolini.

Kolombiya tekstil ve giyim endüstrisi son yıllarda büyük bir büyümeye tanıklık etti. Buna bağlı olarak tekstil makineleri ithalatı da arttı. 2023 yılında Kolombiya ithalatının 58 milyon euroya ulaşması bekleniyor. ACIMIT tarafından derlenen verilere göre, 2024-2027 dönemi için ülkenin ithalattaki büyümesinin yıllık ortalama %2,2 olacağı öngörülüyor. İtalya, üretim sürecinin modernizasyonuna yatırım yapan Kolombiyalı tekstil şirketlerinin uzun süredir teknolojik ortağı olmuştur. İtalya'nın Kolombiya'ya 2022 yılında ihracatı 18 milyon avroyu aştı (önceki yıla göre %50 artış). 2023 yılının ilk altı ayında İtalya'nın Kolombiya'ya ihracatı 9 milyon euroya ulaştı.

ACIMIT Başkanı Marco Salvadè, "İtalyan şirketlerinin Colombiatex'in son edisyonlarında istikrarlı bir şekilde yer alması, sektörümüzün Kolombiya tekstillerine niteliksel büyüme yolunda destek olma konusunda nasıl ayrıcalıklı bir ortak olduğunun kanıtıdır" yorumunu yaptı ve sözlerini şöyle noktaladı, “ACIMIT, İtalyan üreticiler ile Kolombiyalı tekstil şirketleri arasında toplantılar için fırsatlar yaratmaya kendini adamıştır. İtalyan Ticaret Ajansı ile iş birliği içinde İtalya'da çeşitli iş gezileri düzenleyerek bunu sık sık yaptık. En sonuncusu, seçilen Kolombiyalı tekstil operatörlerinin son Itma Milan'ı ziyaret etmesine olanak sağladı.”

ACIMIT Hakkında

ACIMIT (İtalyan Tekstil Makineleri Üreticileri Birliği), %86'sı ihraç edilen ve yaklaşık 2,7 milyar Euro değerinde ciroya sahip makineler üreten yaklaşık 300 üreticiden (yaklaşık 13.000 kişi istihdam eden) oluşan bir sanayi sektörünü temsil etmektedir. Yaratıcılık, sürdürülebilir teknoloji, güvenilirlik ve kalite, İtalyan tekstil makinelerini dünya çapında lider yapan unsurlardır.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.