UHKİB Dünya Kadınlarını Giydirdi

Uludağ Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği 2016 Ocak-Mart döneminde, kadın dış giyim ürünlerinde yüzde 18 ihracat artışıyla 130 milyon dolarlık dış satışa imza attı.

  12 Mayıs 2016 09:00 Perşembe
UHKİB Dünya Kadınlarını Giydirdi

Uludağ Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (UHKİB), yılın ilk çeyreğinde ihracatını geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 18 oranında artırarak 130 milyon dolarlık dış satış gerçekleştirdi. UHKİB’in dış satışlarındaki bu başarısında kadın dış giyim ürünlerini yüzde 45 oranında artırması yer aldı. UHKİB aynı dönemde Avrupa Birliği ülkelerine gerçekleştirdiği hazır giyim ve konfeksiyon ürünü satışlarında yüzde 17, diğer Avrupa ülkelerinde ise yüzde 68 oranındaki  büyümeyle dikkat çekti.

Ürün grupları dikkate alındığında yılın en büyük ihraç kalemini yüzde 45 artış ve 75.5 milyon dolarlık satışla bayan dış giyim grubu oluşturdu. Bu ürün grubunun artışında, yurt dışı satışlarda Fransa’ya yüzde 311, Hırvatistan’a yüzde 100, İspanya’ya yüzde 84 oranındaki artışın etken olduğu belirtildi. Avrupa Birliği ülkelerine genel ihracat artışı ise yine 2016’nın Ocak - Mart döneminde yüzde 17 büyümeyle 100 milyon doları buldu.

“İhracat Hızımızı Artıracağız”

UHKİB Başkanı Şenol Şankaya, başarılı performanslarını Avrupa pazarında genel bir iyileşmeye bağlayarak, “Kadın dış giyim ürünlerinde yüzde 45 oranında artış bizi umutlandırdı. Beklediğimiz teşviklerin de devreye girmesiyle ihracat hızımızı artıracağız.” sözlerine yer verdi.

Sektörleri adına yılın ilk çeyreğindeki başarılı ihracat performansını değerlendiren UHKİB Başkanı Şenol Şankaya, “Avrupa pazarında talebin iyileşmesinden kaynaklanan ihracat artışımız, 2016 yılında bir önceki yıla nazaran daha iyi bir performans sergileyeceğimizin müjdesini veriyor. Ancak bugün yakaladığımız başarılı performansı sürdürebilmemiz hazır giyim yatırımcısının beklediği teşviklerin devreye girmesiyle hızlanacaktır.

Şankaya, yeni teşvik uygulamalarında iyileştirmelere dikkat çekerek, “Asgari geçim indirimi ödemelerinin kamu desteği kapsamına alınması, ilk yatırım sonrası yapılan ilave yatırımlarda orijinal teşvik unsurlarının uygulanması, mevcut tesislerdeki makinelerin yeni yatırımlarda teşvik uygulama kapsamına alınması sektörümüze daha da katkı sağlayacaktır.  Sektörün yatırım, ihracat ve üretimde yaşanan bürokratik sıkıntıların da daha hızlı aşılabilmesi için ‘Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracat Koordinasyon Kurulu’ hızla oluşturulmalı ve geleceğe daha büyük adımlarla ilerlemeliyiz.” dedi.

İhracattaki başarının ardında olan firmaları da unutmadıklarını kaydeden Şankaya, UHKİB üyesi 46 firmayı ödüllendirdiklerini ve manevi anlamda da teşvik ettiklerini belirtti.

 

 

 


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.