“Türkiye’ye Yatırım Yapan Pişman Olmaz”

TGSD tarafından düzenlenen 'Gelecek Satın Alma Stratejileri ve Beklentileri' toplantısında konuşan TGSD Başkanı Şeref Fayat yabancı hazır giyim markalarına çağrı yaptı.

  01 Haziran 2017 01:00 Perşembe
“Türkiye’ye Yatırım Yapan Pişman Olmaz”

Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği (TGSD) tarafından her yıl düzenli olarak gerçekleştirilen 'Gelecek Satın Alma Stratejileri ve Beklentileri' toplantısının 4'üncüsü İstanbul’da gerçekleşti.

Üretimde, istihdamda, ihracatta ve ülkeye net döviz girdisi sağlamada öncü bir sektör olduklarını açıklayan TGSD Başkanı Şeref Fayat, her yıl 14-15 milyar dolar net döviz girdisi sağladıklarına dikkat çekerek dünyanın yedinci, AB'nin üçüncü büyük hazır giyim tedarikçisi olarak 500 bin kişiye istihdam sağladıklarını ifade etti.

İhracat rakamlarına da değinilen toplantıda, 2016 için 17 milyar dolar seviyesinde gerçekleşen ihracatın 2017'de de,  yaşanan jeopolitik sorunlara rağmen, aynı seviyede  gerçekleşmesinin beklenildiği açıklandı. Hazır giyim ihracatının ise 2017 yılının ilk dört ayında 5.4 milyar doları aştığı belirtildi. TGSD Başkanı Şeref Fayat, Türkiye hazır giyim sektörünün odak noktasının ise 2018 yılı ve sonrası olduğunu açıkladı.

TGSD’den Yabancı Yatırımcıya Çağrı

Yabancı oyuncuların Türkiye'ye ile iş yapma konusunda bölgesel nedenlerle çekinceleri bulunduğunu bildiklerini ancak Türkiye'ye yatırım yapan hiç kimsenin pişman olmayacağını belirten TGSD Başkanı Şeref Fayat, “Türkiye büyüdükçe, bu topraklara yatırım yapan, ülkemiz ile ticaretini sürdüren herkes kazanacak.” dedi. Fayat, sözlerini şöyle sürdürdü; “2018’den itibaren sektörümüz atağa kalkarak, dünyanın küresel oyuncuları tarafından en çok tercih edilen ihracatçı ülkelerinden biri olma konumunu güçlendirecektir. Küresel oyuncuların Türkiye ile ilgili planlarını genişlettiklerini biliyoruz. Bugün burada bizimle olan yabancı dostlarımızın Türkiye’ye olan inancını görmek, planlarını duymak hepimize güç veriyor.”

Toplantı içeriğinde yer verilen konulardan biri de Türkiye’de hazır giyim sektöründe sürdürülebilirlik bakış açısının yaygınlaştırılması ve böylelikle küresel oyuncuların öncelikli iş ortağı olan Türkiye hazır giyim sektörünün bu ayrıcalığının korunması oldu. 2018’in gündem konusunun ‘sürdürülebilirlik’ olduğunu vurgulayan Fayat,“Sürdürülebilirlik; daimi olma kabiliyetidir. Nitelikli üretkenliğin devamının sağlanmasıdır.” dedi.

Hazır giyim sektörünün yerel ve küresel markalarından temsilcilerin konuşmacı olarak katıldıkları panelde Kimtex Ceo’su Tanzer Gözek, İTHİB Başkanı İsmail Gülle, Adil Işık Tedarik Zinciri Direktörü İrfan Topçu, Boyner Grup Holding Özel Markalar Proje Direktörü Birsen Şehirli Tor, Hermes-Otto İnternational Avrupa Bölge Direktörü Heiko Drews, H&M Avrupa Bölge Müdürü Serkan Tanka, Koton Tedarik Direktörü Betül Dündar, LC Waikiki Tedarik Direktörü Şenol Dallı, Next Türkiye Direktörü Ros Philpot ve Spring Near East Manufacturing Tedarik ve Teknik Direktörü Şafak Kıpık yer alarak birer konuşma gerçekleştirdi.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.