Türk Markaları Yurt Dışında Büyümeye Devam Ediyor

Yurt dışında yaptıkları yatırımlarla ünü sınırları aşan Türk markaları, yılsonunda 500 yeni yurt dışı mağaza hedefliyor.

  01 Ağustos 2017 01:00 Salı
Türk Markaları Yurt Dışında Büyümeye Devam Ediyor

Yurt dışında açtıkları mağazalarla Türkiye’nin adını uluslararası alanda daha da fazla duyuran organize perakende sektörünün büyüme hedefleri sürüyor. Türkiye’deki markaların çatı örgütü Birleşmiş Markalar Derneği (BMD), "Yurt Dışı Açılımı Toplantıları" ile sürece verdiği desteği gösterdi. Türk markalarının sınır ötesinde önemli ekonomik operasyonlara imza attığını belirten BMD Başkanı Sinan Öncel, yurt dışında bu yıl açılacak toplam mağaza sayısının 500’ün üzerine çıkacağını öngördüklerini söyledi. Öncel, “99 BMD markasının 110 ülkede 2500’ün üzerinde mağazası var. Bu rakamı yılsonunda 3 binin üzerine taşımayı amaçlıyoruz.” dedi.

Cüneyt Yavuz: Yurt Dışında Büyümeye Devam Edeceğiz

BMD Yönetim Kurulu Üyesi ve Mavi CEO’su Cüneyt Yavuz ise konuşmasında Türkiye'nin markaları olarak her zamankinden daha kararlı bir şekilde yurtdışında büyümeye devam edeceklerini vurgulayarak, “Bu çerçevede yeni pazarlara girmek isteyen markalarımıza ve halen yurt dışında faaliyet gösteren markalarımızın stratejik planlarına desteğimizi sürdüreceğiz.  Yeni ekonomi olarak adlandırdığımız e-ticaret ve dijitalleşmeyi daha etkin kullanacağız. BMD markaları olarak yurt dışı açılım çalışmalarımızda birikimlerimizi birbirimizle paylaşarak hedef pazarlarda çok daha hızlı yol alacağız.” sözlerine yer verdi.

Vahap Küçük: 2023’te Yurt Dışında 1000 Mağaza Hedefliyoruz

LC Waikiki Yönetim Kurulu Başkanı Vahap Küçük ise yurt dışında ilk mağazalarını Ekim 2009’da Romanya’da açtıklarını hatırlatarak, aradan geçen 8 yılda 35 ülkede 322 mağazaya ulaştıklarını söyledi. Yurt dışında 231 şehirde müşterilerle buluştuklarını anlatan Küçük, “Aralık sonuna kadar yurt dışında 82 yeni mağaza daha açıp 2017’yi toplamda 404 mağaza ile kapatacağız. 35 ülkeye bu yıl Malezya, Çin, İsrail, Malta’yı da ekleyerek yurt dışı operasyonlarımızı 39 ülkeye çıkaracağız. Yurt dışında 2018 sonunda 518, 2019 da ise 650 mağazaya ulaşacağız. Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. Yıl dönümü olan 2023’ün sonu itibarıyla yurtdışında 1000 mağazaya ulaşmayı planlıyoruz.” dedi.

Süleyman Orakçıoğlu: Dünyada En Çok Konuşulan 5 Markadan Biri Olacağız

Orka Holding Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Orakçıoğlu ise Damat, Tween ve D’S Damat mağazaları ve satış noktaları ile 70’i aşkın ülkede global yolculuklarını etkin bir şekilde sürdürdüklerini bildirdi. Gelecek 5 yılda dünyada hazır giyim sektörünün en çok konuşulan 5 markasından biri olmayı amaçladıklarını ifade eden Orakçıoğlu, “Halen yurt dışında 100, yurt içinde 200 mağazamız var. Yılsonunda yurt dışında 160, yurt içinde de 220 mağazaya ulaşmayı planlıyoruz. 2020 yılında ciromuzu ikiye katlayacağız.” sözlerine yer verdi.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.