TEMSAD 2015 İçin İddialı

ITMA 2015 Milano’ya ses getirecek etkinliklerle katılmayı planlayan TEMSAD, yerli tekstil makinesi üreticileri için de yurt içinde ve dışında çok sayıda workshop çalışması düzenleyecek.

  22 Temmuz 2014 09:47 Salı
TEMSAD 2015 İçin İddialı

Tekstil Makinecileri ve Aksesuar Sanayicileri Derneği (TEMSAD) ITMA 2015 Milano ile 2015’e iddialı projeler ile hazırlanıyor. Dernek tarafından düzenlenen toplantıda derneğin gelecek projeleri ele alındı. TEMSAD Başkanı  Adil Nalbant da yemekte bir sunum gerçekleştirerek, projelerini üyelerine anlattı. Nalbant, “ITMA 2015 Milano’ya ve 2015 yılına iddialı gireceğiz. Bunun içinde hazırlıklarımızı sürdürüyoruz” dedi.

Yayın Grubumuza konuşan Derneğin Genel Koordinatörü Ricahard Salvatore ise “ TEMSAD olarak 2014 hedeflerimizden biri de, ABD’den Çin’e anlaşmamız olan 16 ülkede workshoplar yapmak. Elçiliklerimiz aracılığı ile 16 ülkeden alım heyetlerini buraya çağırarak, üyelerimiz ile bire bir görüştüreceğiz. Bu yıl Aralık ayının başlarında Hindistan’ın tekstil başkenti Mumbai’de bir workshop yapacağız. Buradan satım heyetimizi alarak, oraya götüreceğiz ve oradaki tekstil üreticilerine bir sunum yaptıktan sonra üyelerimizi ile Hintli üreticilerin fabrikalarını ziyaret edeceğiz. Bu workshopları hem yurt dışında hem de için de düzenleyeceğiz. Satım heyetlerimizi yurt dışına götüreceğimiz gibi alım heyetlerini de buraya davet edeceğiz. Denizli ve Kahramanmaraş’ta, yerli tekstil üreticilerine yönelik workshoplarımız olacak. Daha sonra Bursa, Gaziantep gibi tekstil merkezlerinde de bunları gerçekleştirebiliriz. Mesela Denizli’deki workshopumuzu Denizli Sanayi Odası ile birlikte yapacağız. Üyelerimiz ile Denizli’ye giderek, buradaki tekstil üreticilerine, bir otelde sunum yapacağız ve makinelerimizi, aksesuarlarımızı tanıtacağız” dedi.

Milano’ya 125 Türk Firması Katılacak

Tekstilin, Türkiye’nin lokomotif sanayi olarak oldukça iyi bir geleceği olduğuna dikkat çeken Salvatore, “ Türkiye’de istihdamın yüzde 20’sini tekstil sağlıyor. Her yıl ortalama 300-350 milyon dolar arası tekstil makinesi ihracatı gerçekleştiriyoruz. Bunun da çoğunu, Endonezya’ya, Bangladeş’e, Hindistan’a, Çin’e ve Pakistan ile İran’a yapıyoruz. Üstelik bu konuda ihracatımız sadece Asya ile de sınırlı değil. Özellikle Güney Amerika ve İngiltere, Almanya’ya da makinelerimizi ihraç ediyoruz” diye konuştu.  Salvatore, Kahramanmaraş’ta düzenlenen Kahramanmaraş Tekstil Makineleri Fuarı’nı da desteklediklerini belirterek, “Bugünkü toplantı da ITMA 2015 Milano stratejilerini tartıştık. Bu yıl fuara 125 firmamız katılacak, şuana kadar da 80 üyemiz Milano’dan yerlerini aldı. Biz de, tıpkı 2011 Barcelona’da olduğu gibi 2015’te Milano’ya ses getirecek bir şekilde katılmayı planlıyoruz. 2011 konseptimiz çok beğenilmişti, bu konsepti daha da geliştirerek, Milano’ya damga vurmayı planlıyoruz” dedi.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.