Teknolojiye Katkı Sunan Gençler Ödüllendirildi

Alman Tekstil Makine Üreticileri Birliği’nin (VDMA) bir kuruluşu olan The Walter Reiners-Stiftung, genç yetenekleri ödüllendirdi.

  08 Ağustos 2017 01:00 Salı
Teknolojiye Katkı Sunan Gençler Ödüllendirildi

The Walter Reiners-Stiftung, Frankfurt’ta gerçekleşen Techtextil Fuarı’nda beş genç mühendisi ödüllendirdi. En iyi bitirme projesi ve yüksek lisans tezi için iki promosyon ödülü ve ayrıca lisans mezunu ve seminer belgeleri için de üç ayrı yaratıcılık ödülü verildi. Kuruluşun ve Lindaurer Dornier şirketinin Yönetim Kurulu Başkanı Peter D. Dornier törende genç mühendisleri verilen ödüllerle onurlandırdı.

“Uzayda Yaşam“ konsepti ile Techtextil tarafından düzenlenen özel etkinlik ile ilgili konuşan Dornier şunları söyledi: “Teknik tekstilin uzay kolonizasyonunu nasıl oluşturduğunu, elyaf kompozit malzemelerinin ne derecede ağırlığı azalttığını, araba veya uçak yakıt tüketiminde azalma sağladığını gördüğünüzde, tekstil makinelerinin gerçek yüksek teknoloji sanayinin bir parçası olduğunu da ileri sürebilirsiniz. İşte bu yüzden, yeni teknolojileri için heyecanlı olan gençler için, sanayi de ilgi çekici hale gelmektedir. Genç mühendislere ödül kazandıran tezler de tekstil makinelerinin aslında yüksek teknoloji anlamına geldiğini açıkça göstermektedir.”

Tez kategorisinde 5,000 Euro’luk promosyon ödülünü TU Dresden’den Dr. Cornelia Sennewald aldı. TU Chemnitz’den Dirk Fischer de en iyi yüksek lisans tezi için 3, 500 Euro’luk ödüle layık görüldü. Philipp Kempert (TU Dresden), Karsten Neuwerk ve Lukas Völkel (RWTH Aachen) yaratıcılık ödülü kapsamında iki sömestr boyunca aylık 250 Euro’luk burs almaya hak kazandı.

YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.