Perakende Pazarının Hedefi 250 Milyar Dolar

2013’ü 215 milyar dolar ile kapatan toplam perakende pazarı 2014’te 250 milyar dolarlık rekor ciro büyüklüğüne ulaşacak

  19 Mart 2014 07:10 Çarşamba
Perakende Pazarının Hedefi 250 Milyar Dolar

Tüm Alışveriş Merkezleri ve Perakendeciler Federasyonu (TAMPF) ‘2013- 2014 Yılı Değerlendirme ve Bilgilendirme Toplantısı’ düzenlendi. Sektörel verilerin yanı sıra son dönemde yaşanan gelişmelerin ele alındığı toplantıya federasyon çatısı altında yer alan derneklerin temsilcileri ile 200’e yakın üye katıldı.

TAMPF Başkanı Vahap Küçük, düzenlenen toplantının açılışında yaptığı konuşmada, son 10 yılda Türkiye ekonomisinin istikrarlı iyileşmesinin içerde ve dışarda takdir edildiğini, bununla birlikte özellikle yılın ikinci yarısında bu iyileşmenin sürekliliğini riske edebilecek gelişmeler yaşandığını ifade etti. Küçük, 2013’ün ikinci yarısında Türkiye’nin son 10 yıldır sürdürdüğü istikrarlı iyileşme sürecini riske edebilecek gelişmelerin yaşandığına dikkat çekerek, “Hiç birimiz ekonomideki istikrarın, dolayısıyla bu istikrarı etkileyecek gelişmelerin bizleri ilgilendirmediğini söyleme şansına sahip değiliz. Bunun yanında, ekonomik istikrar bu ülkede bir fidan yeşertmek isteyen her birey için hava kadar, su kadar temel bir ihtiyaçtır. Hiç birimiz ekonomideki istikrarın, dolayısıyla bu istikrarı etkileyecek gelişmelerin bizleri ilgilendirmediğini söyleme şansına sahip değiliz. Hepimiz omuz omuza vererek, ellerimizin üstünde yükseltmeye çalıştığımız bu güzel ülke için gece gündüz çalışıyor, katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Çocuklarımızın bize emaneti olan güzel ülkemizi en güzel günlere taşımaktan başka bir endişemiz olmadığını bir kez daha vurguluyoruz” dedi.

Güneydoğu Ve Doğu Bölgeleri Birer Fırsat

Ülkeye katkının en yüce değer olduğu ve bu doğrultuda ülkemizin birlik ve bütünlüğü var olmasının en önemli öncelikleri olduğunu vurgulayan Küçük sözlerine şöyle devam etti: “Güneydoğu ve doğu bölgeleri birer fırsat. Hazır olan firmalarımızın yurt dışına açılması gerekiyor. İnşallah yaşadığımız olumsuz olayları 2014'te yaşamayız. 2014’de 1,5 milyon metrekarelik yeni ticaret ve istihdam alanı yaratılacak. Modern perakende sektörü yüzde 15’lik büyüme ile 2014’de 115 milyar dolarlık rekor ciro büyüklüğüne ulaşacak. 2013’ü 215 milyar dolar ile kapatan toplam perakende pazarı ise 2014’te 250 milyar doları yakalayacak. Modern perakendede yaklaşık 800 bin istihdama ulaşılacak. 2014 sonunda Türk markalarının toplam yurt dışı mağaza sayısı 4 bin olacak.”

Modern perakendenin 2013 yılında 100 milyar dolar ciro ve yaklaşık 700 bin çalışana ulaştığını ifade eden Küçük, geride kalan yıl içinde 100 bin kişilik yeni istihdam sağladıklarını ve böylece modern perakendede 700 bin kişilik istihdam rakamına ulaştıklarının altını çizdi. 2014’de işletmelerin nasıl hayatta kalabileceğine odaklanması gerektiğini belirten Vahap Küçük, "Daha fazla kar ve büyümeyi ileriki yıllara ötelememiz gerekiyor. Nakit yönetimi her şeyin önünde geliyor. Karın da büyümenin de önünde geliyor " dedi.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.