KYSD 20 Yıldır Sektörün Nabzını Tutuyor

Sektörde 20 yılı geride bırakan Konfeksiyon Yan Sanayicileri Derneği (KYSD), sektörün ihracat, istihdam ve üretim gücünü arttırmaya yönelik çalışmalarına devam ediyor

  14 Ocak 2016 08:00 Perşembe
KYSD 20 Yıldır Sektörün Nabzını Tutuyor

1995 yılında sayıları yaklaşık 40’ı bulan şirketin bir araya gelmesi ile kurulan KYSD, bugün 50 milyar dolarlık ihracata sahip tekstil ve konfeksiyon sektörüne hizmet veren bir yan sanayinin en önemli çatı kuruluşu. 20 yılı geride bırakan KYSD, tekstil ve konfeksiyon için vazgeçilmez olan yan sanayinin büyümesi adına önemli çalışmalara imza atıyor.  Bünyesinde bulunan 8 sanayi grubu (askı, dar dokuma ve örme, düğme toka ve metal aksesuar, etiket, fermuar, kapitone, iplik, tela-elyaf ve vatka) ile sektörün gelişmesi için pazarlama ve tanıtım faaliyetlerinde firmalara öncü olmak amacıyla bir dizi etkinlik ve organizasyona imza atan KYSD, aynı zamanda önemli fuarlarda da sektörü ve ülkemizi temsil ediyor.

KYSD ‘Yan Sanayi Olmadan Tam Sanayi Olmaz’ Anlayışıyla Çalışıyor

Tekstil ve Konfeksiyon sanayinin yan sanayiden bağımsız düşünülemeyeceğine her fırsatta vurgu yapan KYSD Yönetim Kurulu Başkanı Osman Ege, Türkiye’nin tekstil ihracatındaki büyümede yan sanayinin katkısının büyük olduğunu ifade etti. ‘Yan sanayi olmadan tam sanayi olmaz’ anlayışı ile çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Ege, güçlü yan sanayinin, güçlü hazır giyim ve konfeksiyon sektörü anlamına geldiğinin altını çizdi.

“Hazır Giyim ve Yan Sanayi Her Faaliyette Yan Yana Olmalı”

Hazır giyim sektörünün yan sanayinin temel müşterisi olduğunu ve iki sektörün birbirine her türlü faaliyette yardım etmesi gerektiğini vurgulayan Ege, sektörün daha fazla büyümesi için daha fazla yerli yan sanayi kullanılması gerektiğini belirtti.

Ekonomiye Güçlü Katkı

KYSD’nin bugün 110’u aşan üye sayısına ulaştığına dikkat çeken Osman Ege, “KYSD ve sektörümüz üretim, istihdam ve ihracat gücü ile ekonomiye birçok sektörden daha fazla katkı sağlamaktadır. Ülkemizin 50 milyar dolarlık konfeksiyon üretiminin yaklaşık yüzde 10’u sektörümüze aittir.  Tekstil ve konfeksiyon açısından vazgeçilmez bir yere sahibiz ve onları desteklemek için elimizden gelen her türlü gayreti gösterdik, göstermeye de devam edeceğiz.” sözlerine yer verdi.

“Yan Sanayinin Gücü Dünya Ölçeğine Ulaşıyor”

20 yıl önce küçük çaplı firmalarla kurulduklarını dile getiren Ege, bugün ise sektörün hem firma sayısı hem de kapasite olarak büyüdüğünü ifade etti. Sektörün dünya ölçeğinde öne çıkan bir güce ulaştığını ifade eden KYSD Yönetim Kurulu Başkanı Ege, sektördeki eksikleri gidermek için de büyük çaba sarf ettiklerini belirtti.

Sektörün gelişimi için üyelerine eğitim, seminer gibi birçok imkan sağlayan KYSD bu çalışmaları ile sektörün vizyonunu daha da genişletmeyi amaçlıyor. Şu anda hazır üretimin yüzde 50’sinin ABD, Çin ve Japonya tarafından yapıldığını söyleyen Ege, Türkiye’nin pazar payını arttırmak için tanıtım ve pazarlama faaliyetlerini artırmaya yönelik çalışmalara imza attıklarını söyledi.

Üyelerinin katıldığı birçok fuara KYSD olarak destek olduklarını ve bu konuda çalışmalarını sürdüreceklerini belirten ve Ege, “Ifexpo, Egytex, Premier Vision Paris ve Premier Vision İstanbul, Fas Morooco Style üyelerimizin katıldığı, dernek olarak destek olduğumuz ve yer aldığımız fuarlar oldu. Ayrıca Egytex Mısır Kumaş ve Aksesuar Fuarı’na üyelerimiz ile Ticari Heyet düzenledik. Hepsi olumlu ve üyelerimiz için faydalı fuarlar oldu.” açıklamasında bulundu.

KYSD Önemli İşbirlikleri ile Özel Projelere İmza Atıyor

Hazır giyim ve konfeksiyon sektörünün yan sanayiden beklentilerini karşılamak için birçok önemli işbirliğine imza atan KYSD, aynı zamanda sektörün önemli kuruluşları ile ortak çalışmalar gerçekleştiriyor.  İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (İTHİB) ile ortak akıl toplantıları düzenleyen KYSD, ihracat başta olmak üzere birçok konudaki beklentilerini bu toplantılarda dile getiriyor. İstanbul Sanayi Odası, Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği (TGSD), Moda ve Hazır Giyim Federasyonu Başkanı (MHGF) gibi kuruluşlarla ortak çalışmalarda bulunan KYSD sektörün yararına olacak projeler geliştirmeye devam ediyor.

Yapılan çalışmalara ek olarak konfeksiyon yan sanayinin uluslararası pazarda rekabet edebilmesi için İstanbul Sanayi Odası (İSO) yönetiminde gerçekleştirilen Ur-Ge projesi hakkında bilgi veren Osman Ege KYSD’nin 20’den fazla üyesinin bu proje ile desteklendiğini söyledi. Ege, “İSO’da bulunan yan sanayi komitemiz, İSO yönetiminde Ur-Ge projesi başlattı. İSO Yönetim Kurulunun onayıyla start verilen projeye 20 den fazla üyemiz katılıyor. 3 yıl sürmesi öngörülen projede hem sektörümüzün ihtiyaç analizi ve eğitimleri yapılacak, hem de hedef ülkeler belirlenerek ticari heyetler organize edilecek. Böylece sektörümüzün ihracat payı arttırılmaya çalışılacak” dedi.

KYSD’den Sektördeki Eleman İhtiyacına Çözüm Önerileri

Tekstil ve hazır giyimin tüm alanlarında son yıllarda büyük bir vasıflı elaman ihtiyacı bulunduğunu belirten Osman Ege, bu ihtiyacın konfeksiyon yan sanayi alanında da çözülmesi gereken konuların başında geldiğini belirtti.

Bu konuda yürüttükleri çalışmalar hakkında bilgiler paylaşan Ege, “Derneğimizin bu konuda son olarak yaptığı çalışmalardan biri de, yan sanayide hangi vasıflarda eleman ihtiyacı olduğuna yönelik bir rapor hazırlamak oldu. Bu rapor İş-Kur’dan İhracatçılar Birliği aracılığı ile gelen tavsiye üzerine hazırlanarak, İhracatçılar Birliği’ne sunuldu.” sözlerine yer verdi.

Sektördeki eğitim ihtiyacına da değinen Ege, bu konuda dernek olarak sektöre katkılarının sürdüğünü belirtti. “Kendi üyelerimize verdiğimiz eğitim ve seminerlerle sektördeki eğitim eksikliğini gidermeye yönelik büyük çaba sarf ediyoruz” diyen Ege, bunun sektöre olumlu katkısını her fırsatta gördüklerini söyledi.

YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.