İtalyan Makinacılar Şanghay’da Hedef Tutturdu

ACIMIT verimlilik, sürdürülebilirlik ve çevresel şartların iyileştirilmesi konusunda önemli adımlar atıyor. ITMA Asya fuarına katılan 115 İtalyan makine üreticisi, Asya Bölgesi’nden gelecek talebi karşılamayı hedefliyor.

  19 Mart 2013 23:49 Salı
İtalyan Makinacılar Şanghay’da Hedef Tutturdu

İtalyan Tekstil Makine Üreticileri Birliği (ACIMIT) ITMA Asya fuarında sürdürülebilir teknolojilere odaklandı. Şanghay’da düzenlenen ITMA Asya fuarında 115 makine üreticisi ile yer alan İtalyanlar, 4.700 metrekarelik alanda ürünlerini sergiledi. ACIMIT’in organize ettiği Ulusal Sektör Grupları pavilyonu ise yaklaşık 66 firmayı bir araya getirdi. E4 salonunda dokuma makineleri sergisi yer alırken, W3'te nonwoven makineleri, E2'de terbiye makineleri görücüye çıkarıldı. RINA ile yaptığı işbirliği sonucunda önemli kazanımların elde edildiği belirtilirken, Asya Bölge’sinin taleplerini karşılamaya yönelik adımlar atıldığı ifade edildi. Gelecek yıllarda Asya pazarında verimlilik ve sürdürülebilirliğin ön plan çıkacağını vurgulayan İtalyan makineciler, aynı zamanda çevreci üretimle de çalışmayı destekleyeceklerini açıkladı.

 

ITMA ASYA fuarının iki yıl önce düzenlenen edisyonunda başarılı bir grafik çizen İtalyan Tekstil Makinecileri, ACIMIT'in de desteği ile ‘sürdürülebilir teknolojiler’ projesini başlattıklarını açıklamıştı. Aradan geçen iki yıl boyunca karbon ayak izi hesaplayan organizasyon olan RINA ile çalışmalar yürüten İtalyan firmalar,  makine kullanımında ortaya çıkan karbonmonoksit miktarını ortaya çıkardı. Karbon salınımını önleyen çalışmalar ile de ACIMIT üyesi 6 firma kaliteli üretim ile sertifika almayı başardı.

34 Firma Başvurdu, 6 Firma Sertifikalandı

Yeşil etiket adı altında verilen sertifika firmaların karbon salınımı konusunda duyarlılığını ifade ediyor. RINA’nın koyduğu kuralları uygulayan firma, sertifika almaya hak kazanıyor. RINA oluşumu sadece kural belirlemek adına çalışmıyor. Kuruluş aynı zamanda firmaların fiili uygulamalarını da izleme altına alıyor ve başarılı olanlara sertifika alma imkanı sunuyor. Bu uygulama firmaların yüzde 20’lik kısmının katıldığı bir süreci içeriyor. Olumlu sonuç alan firmalar da başarılı oldukları için sertifika almaya hak kazanıyor. İtalyan makineciler arasında proje için 34 başvurunun yapıldığı belirtilirken, olumlu sonuç alan 6 firmanın olduğu ifade edildi. Flainox, Itema, Jaeggli, Reggiani, Santoni and Tonello firmaları aldıkları belgelerini ITMA ASYA’da sergileme imkanı buldu. Örgüt olarak çalışmalarını yürüten üreticilerden sertifika alamayanlar ise, sürecin devam ettiğini ilerleyen dönemlerde bu belgeleri alacaklarını vurguladı. Gelecek için yapılan planlamalar doğrultusunda devam eden bu süreç, olası Hindistan ve Çin’den gelecek çevresel anlamda duyarlı davranma talebini karşılamayı hedefliyor.

Çin’in Bazı Bölgelerinde Kapasitenin Yüzde 80’i Doldu

Fuar sonrasında açıklamalarda bulunan ACIMIT Başkanı Sandro Salmoiraghi, sertifika alamayan firmaların da önemli çalışmalar gerçekleştireceğini ifade etti. Potansiyel müşterilere RINA tarafından sağlanan bilgileri sunduklarını açıklayan Salmoiraghi şöyle devam etti; “Sürdürülebilir teknolojiler projesine katılan 34 şirketin yanı sıra, diğer İtalyan katılımcılar da maliyet azaltma, üretimde kaynak tasarrufu gibi alanlarda yenilikleri ile fuarda yerini aldı. Sektör olarak başarılı bir şekilde büyümeyi sürdürüyoruz. Gelecek yıllarda gelen taleplere göre üretim politikamızı oluşturuyoruz.”

Şanghay’daki İtalyan Ticaret Komisyonu üyesi Maurizio Forte de fuar ve Çin’deki büyüme hakkında bazı açıklamalarda bulundu. Doğu Çin’de sanayi üretim kapasitesinin yüzde 80’lik kısmının dolduğunu vurgulayan Forte şunları dile getirdi; “Guangdong ve Shandong Bölgeleri’nde kapasite doruk noktaya ulaştı. Bunların dışında tekstil ve hazır giyim sanayisine yönelik üç özel bölge olan Zhejiang, Jiangsu ve Fujian yer alıyor.”

Sürdürülebilir Teknolojiler projesi ile önümüzdeki dönem için vizyon oluşturan İtalyan makinacılar küresel pazarda ACIMIT ile güçlü bir lansman sağlıyor. 300 firmayı temsil eden ACIMIT, yaklaşık 12.400 kişinin çalıştığı İtalyan makine üreticileri sektörünün aynı zamanda bilgi-veri merkezi konumunda. ACIMIT verilerine göre, 2.7 milyar Euro değerinde makine üretimi gerçekleştiren İtalyan makinacılar, üretimlerinin yüzde 80’den fazlasını ihraç ediyor.

 


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.