İspanya Tekstil Makine Sektörü

84 firmanın faaliyet gösterdiği İspanya tekstil ve hazır giyim makineleri sektörü, Ar-Ge’ye yaptığı yatırımlar ile pazar payını her geçen gün arttırıyor.

  19 Haziran 2015 09:08 Cuma
İspanya Tekstil Makine Sektörü

İspanya Tekstil Makine Üreticileri Federasyonu (AMEC) çatısı altında faaliyet gösteren İspanya tekstil ve hazır giyim makineleri sektörü, iplik eğirme makinelerinden tekstil makineleri için ihtiyaç duyulan her türlü yedek parça imalatını gerçekleştiriyor. 84 firmanın faaliyet gösterdiği İspanya tekstil makine sektörü gerçekleştirdiği 250 milyon euroluk satışla dünyada önemli bir noktada bulunuyor. Genel olarak yüzde 85’i 30 kişiden az çalışanın olduğu orta ve küçük işletmelerin faaliyet gösterdiği İspanyol tekstil makineleri sektörünü yaklaşık olarak 2,250 kişiye istihdam sağlıyor.

70 firmanın faaliyet gösterdiği Katalonya Bölgesi, genel olarak satışların yüzde 56’sını gerçekleştirirken, sadece 10 firmanın bulunduğu Valencia ve Madrid’de bulunan firmalar satışların yüzde 42’sini gerçekleştiriyor. İspanyol firmalarının yüzde 85’i üniversite veya teknoloji merkezleri ile birlikte yürüttükleri Ar-Ge çalışmaları sayesinde tekstil teknolojisine yön veren bir konuma geldi.

Ürettiği tekstil makinelerinde kullanılan son teknoloji ve uygun fiyat politikası ile İspanyol tekstil makinelerini ağırlıklı olarak Hindistan, Pakistan, Bangladeş ve Vietnam gibi Asya ülkeleri ağırlıkta olması ile beraber, Brezilya, Meksika, Kolombiya, ABD, İran ve Türkiye de önemli pazarlar arasında bulunuyor.

Tekstil Terbiye

Özellikle tekstil boyama ve terbiye alanında İspanyol makinelerinin otomasyon sistemlerinin sağladığı hassasiyet ve hız gibi avantajlarla öne çıkıyor. Sürdürülebilir üretim prensipleri ile üretimi gerçekleştirilen tekstil boyama ve terbiye makineleri, minimum su tüketimi ile maksimum verim elde edilebiliyor.

İplik Eğirme

Bu alanda faaliyet gösteren üreticiler, özellikle büküm tezgahları, kısa ve uzun lifler için kompakt eğirme sistemleri, büküm makineleri, yırtma makineleri, palanga makineleri, döner kesme makineleri, ipek çilesi, örgü ve teknik iplikler için makineler üretimini gerçekleştiriyorlar.

Dokuma

En çok Ar-Ge çalışmasının yapıldığı alan olan dokuma makinelerinde büküm ve fitil, çözgü ve örgü makineleri üretimi gerçekleştiren İspanyol tekstil makine üreticileri, bu alanda uluslararası markalarla rekabet edebilecek konuma geldi. İspanyol makinelerinde kullanılan otomasyon sistemleri sayesinde pazar payını yükselten sektör, sunduğu fiyat kalite oranı ile satışlarını her geçen gün arttırıyor.

Teknik Tekstil

Son yıllarda tüm dünyada teknik tekstillere artan talep doğrultusunda, teknik tekstil makineleri de üretmeye başlayan İspanyol tekstil makine üreticileri, üretimini gerçekleştirdikleri makinelerle inşaat, otomotiv, sağlık ve tıp, tarım, paketleme ve kimya gibi sektörlerin ihtiyaç duyduğu ürünleri üretilebiliyor.



YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.