İsmail Gülle İTHİB’e Yeniden Seçildi

İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği’nin Genel Kurulu’nda, İsmail Gülle yeniden başkan seçildi

  23 Nisan 2014 16:00 Çarşamba
İsmail Gülle İTHİB’e Yeniden Seçildi

Türk tekstil sektörünün en büyük örgütü olan İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği’nin (İTHİB) 22 Nisan’da gerçekleştirilen Genel Kurulu’nda, seçimlere tek aday olarak giren İsmail Gülle yeniden başkan seçildi. Oy kullanan 217 üyenin, tamamının oyunu alan Gülle dört yıl daha İTHiB’in başkanlık görevini üstlenecek.

İTHİB Genel Kurulu’nda, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları ise Şerafettin Demir ve Ahmet Şişman olurken, yeni yönetim kurulu şu üyelerden oluştu: Ahmet Öksüz, Vehbi Canpolat, M. Fatih Bilici, Mustafa Denizer, Ali Aydın, Eşref Akın, Regaib Baykal ve Sultan Tepe. Ayrıca Genel Kurul’da İTHİB’in 2014 yılı bütçesi oy birliğiyle 11 milyon 950 bin TL olarak kabul edildi.

Türk Tekstil Pazarını Büyüttük

Oylamanın ardından Genel Kurul’da üyelere hitaben yaptığı konuşmada birliğin faaliyetlerinden söz eden Gülle, görev dönemi boyunca sektörün pazarlarını Güney Amerika’dan Uzakdoğu’ya kadar genişlettiklerini hatırlattı. Doğrudan tekstil ihracatının 8,4 milyar dolar olduğunu belirten Gülle, 2 milyar doların üzerinde ev tekstili ihracatı ile de sektörün 10 milyar dolarlık dış satım performansını aştığını söyledi.

Sabancı Holding’e ait SASA Polyester Sanayi A.Ş.’ın satılacak olmasının sektörün moralini bozduğuna dikkat çeken Gülle, bir şirketin aldığı kararlara karışma haklarının olmadığını, bununla birlikte bu durumun bir sağduyu meselesi olduğunu söyledi. Gülle, “Milli değerlerimize sahip çıkma adına uzun süre verdiğimiz uğraşlar sonucu ithalata vergiler koydurduk. Bunları yapmasaydık, çoğu yerli fabrikanın iflasını seyredecektik. Pahalı olmasına rağmen elyaflarımızı da SASA’dan almayı sürdürdük. Tüm tekstilciler olarak, az kazansak da heyecanla yolumuza devam etmeye çalıştık. Geldiğimiz noktada SASA’nın bir köfteci markasından bile daha az bir fiyata satışı, tüm morallerimizi alt üst etti. Bizler, Türkiye’de üretmek adına tarafız. Bu satışa da karşıyız. Konuyu Rekabet Kurumu’na götüreceğiz” dedi.

Teknik Tekstilin Payı Yükseliyor

Konuşmasında Türkiye’nin tekstil sektöründe katma değer, marka, tasarım üzerinden rekabet eden bir ülke durumunda olduğunu hatırlatan Gülle, teknik tekstil olarak tabir edilen teknoloji yoğun ürünlerin genel ihracat içindeki payının yüzde 15’lere kadar yükseldiğine dikkat çekti. Gülle, yeni döneme ilişkin faaliyetlerini şöyle özetledi:  “Türkiye’nin artık katma değer yaratan bir ülke olduğu algısını yerleştirecek stratejiler içinde olacağız. Katma değerli üretim konusunda hazırlık dönemini bitiren tekstil, gelecek 10 yıl içinde Ar-Ge ve inovasyon patlaması yapacak. Yeni pazarlara ihracatı artırmayı sürdüreceğiz. Avrupa Birliği ve Rusya halen sektörün en güçlü pazarları arasında. Gerçekleştirdiğimiz fuar etkinlikleri, ticari heyetler ve ikili görüşmelerle Güney Amerika’dan Uzakdoğu’ya alternatif pazarlarda önemli yol kat ettik. ABD başta olmak üzere Brezilya, Şili ve Kolombiya gibi Güney Amerika ülkelerine ihracatın canlanmasına önem vereceğiz. Ayrıca Orta Doğu ve Körfez ülkeleri her zaman hedef pazarlarımız olacak.”


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.
YENİ YÖNETİM,ÜLKEMİZ VE SEKTÖRÜMÜZ İÇİN HAYIRLI OLSUN.Çetin Kurudere
misafir 24 Nisan 2014 10:43 Perşembe
   
Yorum Sayısı (1)