INDA, Kuzey Amerika Nonwoven Raporu’nu Açıkladı

Pazar analizlerinden oluşturulan 2014- 2018 Kuzey Amerika Nonwoven Endüstrisi Genel Görünümü Raporu, nonwoven sektörüne yön verecek

  06 Nisan 2015 09:17 Pazartesi
INDA, Kuzey Amerika Nonwoven Raporu’nu Açıkladı

Nonwoven sektörüne yön veren kuruluşlar arasında yer alan Nonwoven Kumaş Endüstrisi Derneği (INDA), “2014-2018 Kuzey Amerika Nonwoven Endüstrisi Genel Görünümü” raporunu yayınladı. Dernek tarafından yapılan pazar analizlerinden oluşturulan rapor, Kuzey Amerika nonwoven endüstrisine ilişkin 2008 ve 2013 yıllarına ait detaylı kapasite, üretim ve ticari akış verileri ile 2018 yılına kadar yönelik tahminlerin olduğu araştırma, şimdiye kadar yapılmış en kapsamlı analizleri içerdiği belirtiliyor.

Kuzey Amerika’nın toplam tüketim talebi için oluşturulan pazar raporunda, tek kullanım ürünler ve dayanıklı tüketim ürünleri olarak sınıflandırılan nonwoven ürünlerin artışında; temel üretim aşamaları ilik ve çözgü hazırlığı terbiye gibi aşamalar bulunmadığından kumaş oluşum sürecinin basitliği ve nonwoven ürüne istenilen niteliklerin verilebilmesi gibi özellikler üreticiler açısından nonwoven ürünleri cazip kıldığı belirtiliyor.

Nonwoven Ürünler Artacak

Daha hızlı ve daha ucuz üretimler olarak gerek üreticilerin gerekse de tüketicilerin gün geçtikçe daha yoğun ilgi gösterdiği nonwoven ürünler, her gün yeni alanlarda kullanıldığının belirtildiği raporda, kullanım amacına göre yapısı ile oynanabilen nonwoven ürünler tek kullanımlık ve uzun süreli kullanımlık olarak tasarlanabildiği belirtiliyor. Özellikle gelişen hijyen pazarının nonwoven ürünlerin yaygınlaşmasında önemli rol oynadığının belirtildiği raporda, kullan-at temizlik bezleri, bebek/hasta bezleri, ıslak mendiller, havlular, tıp çalışanlarının kullandığı eldiven ve maskelerin üretiminin hızla arttığı ve 2018’de şu andaki mevcut üretimin 4 katına, bilgisayar, jeotekstil ve otomotiv sektöründe kullanılan nonwoven ürünlerinin üretiminin de 2018’de 2 katına çıkacağı tahminine yer veriliyor.

INDA Başkanı Dave Rousse, rapor ile ilgili olarak “Oluşturulması uzun zaman alan bu rapor, INDA’nın sürekli olarak evrimleşen endüstrimizi oluşturan çok sayıda pazar ve alt kategori için kullandığı yeni sınıflandırma sistemini bünyesinde barındırıyor. 2014 yılına ilişkin gerçek veriler ve 2018 yılına yönelik tahminler, endüstrimize önemli pazar ve yatırım kararları için bir temel olarak güvenilir ve işlenebilir veriler sağlama misyonumuzu gerçekleştiriyor” dedi.

Yüzde 20 Büyüme Hedefleniyor

INDA Pazar Araştırması ve İstatistikleri Müdürü Brad Kalil’de yaptığı açıklamada “Bu yeni rapor, daha önceki sürümlerinin sağladığı bilgilerin ötesine geçiyor. Endüstrinin vazgeçilmezlerine daha derin bir kavrayış sağlamak üzere, nihai kullanıma yönelik piyasa segmanları ile üretim proseslerini  tanımlamakta ve açıklamaktadır. 2013 yılında Kuzey Amerika pazarı 1,9 milyon ton nonwoven malzeme tüketmiş olup, bu rakamın 2018 yılı itibariyle yıllık yüzde 20 büyüme oranıyla 22,8 milyon tona ulaşması beklenmektedir. Raporda tüketilen tekli mendiller ile bunların nihai kullanıcı açısından değerinin yanında, metrekare ve rulo malzeme cinsinden nonwoven tüketim ölçümleri de yer almaktadır. Rapor ayrıca ekonomik ve demografik trendler ile bu trendlerin Kuzey Amerika nonwoven endüstrisi dahilindeki talebe olan etkisinin analizini de içermektedir. 2018 yılına yönelik üretim tahmini karar mercilerine Kuzey Amerika nonwovenları alanındaki geleceklerini planlarken kullanabilecekleri güvenilir bir temel sağlamaktadır” dedi.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.