Devlet Yardımına Başvuru Şekli Değişiyor

İhracatçıların devlet desteğinden yararlanmak için yaptığı başvurularda e-imza ve KEP dönemi başlıyor.

  01 Nisan 2018 01:00 Pazar
Devlet Yardımına Başvuru Şekli Değişiyor

Türkiye’nin 2023 yılı hedefleri arasında dış ticaretten 1.5 pay almak bulunuyor. Ekonomi Bakanlığı, bu hedefe ulaşmak için ihracatçılara 2018 yılında yaklaşık 4 milyar TL’lik destek sağlayacak. Devlet yardımlarına başvurular 1 Nisan 2018 tarihinden itibaren Kayıtlı Elektronik Posta (KEP) vasıtasıyla e-imzalı dosya ile yapılmaya başlandı.

Ekonomi Bakanlığı tarafından ihracatçılara verilen devlet yardımlarının ihracatçılara ulaşmasına aracılık eden Ege İhracatçı Birlikleri (EİB) ihracatçıların devlet yardımlarından daha fazla yararlanması ve mevzuattaki güncel gelişmelerden haberdar olması için eğitim çalışmalarını sürdürüyor. EİB Koordinatör Başkanı Sabri Ünlütürk, Ekonomi Bakanlığı’nın devlet yardımlarından ihracatçıların azami yararlanması için 10 yıl önce ‘Mikro Eğitim Projesi’ni hayata geçirdiğini, geçen sürede ihracata yönelik devlet yardımlarını ihracatçılara anlatmak için 10 yılda önemli mesafe aldıklarını kaydetti. Ünlütürk, “Düzenlediğimiz yüzlerce eğitim programında binlerce dış ticaret çalışanına eğitim verdik. İhracatımızın artması için önemli adımlar attık.” şeklinde konuştu.

Devlet yardımlarına başvuruların KEP vasıtasıyla e-imzalı dosya ile yapılmaya başlandığını hatırlatan Ünlütürk: “Bu konuda ihracatçılara destek için çok sayıda seminer programını hayata geçirdiklerini belirterek, “Eğitim programlarımızda yenilenen devlet yardımları hakkında en güncel bilgileri ihracatçılarımızla paylaşıyoruz.” diyerek sözlerini noktaladı.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.