Çevre Dostu Üretim STeP ile Belgelendirilecek

Hohenstein, sürdürülebilir üretim koşullarına sahip olmayı amaçlayan markalar, perakendeciler ve imalatçılara yönelik bağımsız bir belgelendirme olan STeP sertifika sistemini tanıttı.

  16 Kasım 2013 04:06 Cumartesi
Çevre Dostu Üretim STeP ile Belgelendirilecek

Küresel çapta tekstil ve hazır giyim sektörünün talep ettiği kalite ve standartların oluşması için laboratuvar, test ve araştırmalar sunan Hohenstein Enstitü düzenlediği bir seminer ile “Sürdürülebilir Tekstil Üretimi (STeP)” sertifikasyonunu tanıttı. Seminerde yeni sertifika sisteminin sunumunu Honhenstein Uluslararası Satış Direktörü Jörg Diekmann gerçekleştirdi.

Almanya merkezli Hohenstein Enstitüsü tarafından belgelendirilecek olan STeP ile tekstil zinciri içerisinde yer alan üretim tesislerinde çevre dostu üretim süreçlerinin ve sosyal açıdan kabul edilebilir çalışma koşullarının devamlı surette var olması ve uygulanması amaçlanıyor. STeP sertifikasyonu tekstil ve hazır giyim üreticilerine farklı pazarlara girerek yeni tedarikçilerle çalışabilme olanağı sağlayacak. Uluslararası OEKO-TEX Birliği tarafından geliştirilen STeP sertifikasyonu, mevcut piyasa gereksinimlerine uygun hale getirilerek bir önceki OEKO-TEX Standard 100 sertifikasının yerini alacak. Sertifika kriterleri her yıl güncellenerek mevcut gereksinimlere, yeni bilimsel bulgulara ve yasal gerekliliklere uyumlu hale getirilecek. Geçerlilik süresi 3 yıl olarak belirlenen sertifikanın, firmaların uygunluk denetimlerinden geçmesi ve istekleri doğrultusunda uzatılması mümkün olacak.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.