Avrupa'nın Nonwoven Üretimi Büyüme Gösterdi

Nonwoven sektörünün önde gelen küresel kuruluşlarından EDANA, Avrupa’daki nonwoven sektörüne ait 2016 yılı istatistiklerini açıkladı.

  22 Mayıs 2017 01:00 Pazartesi
Avrupa'nın Nonwoven Üretimi Büyüme Gösterdi

Avrupalı Nonwoven Üreticiler Birliği EDANA, nonwoven sektörüne ait 2016 yılı istatistiklerini nonwoven üreticileri ve müşterileri için büyük bir küresel buluşma sunan INDEX™17’de açıkladı. Yeni rakamlar endüstrinin ulaştığı  ivmeyi ve devamlılığı gözler önüne seriyor.

EDANA tarafından derlenen rakamlara göre, belirsiz bir ekonomik iklime rağmen, Avrupa'daki toplam nonwoven üretimi 2016’da yüzde 2,5 oranında bir büyüme göstererek 2 milyon 378 bin 700 tona ulaşmış durumda. Avrupa Birliği'ndeki üretim artışı, genel olarak Büyük Avrupa'yı geride bırakırken, bazı ülkelerin de etkileyici bir gelişme gösterdiği belirtiliyor.

Son Dönemlerin Parlayan Yıldızı Türkiye

EDANA Pazar Analizi ve Ekonomik İşler Direktörü Jacques Prigneaux, raporla ilgili olarak, “Almanya, İtalya ve İspanya’da büyüme kaydedildi, hatta İspanya yüzde 5’lik oranı ile etkileyici bir artış gösterdi. Son dönemlerin parlayan yıldızı Türkiye ise istikrarlı bir seyir izledi ve diğer Avrupa pazarlarında gerçekleşen hafif düşüşü dengeledi.” açıklamasına yer verdi.

Rapora göre, nonwoven ürünlerinin çeşitli üretim işlemleri arasında da farklı eğilimler gözlendi. Örneğin, Sulu Serme(WetLaid) yöntemi nispeten istikrarlı kalırken, elyaf-bazlı malzemelerin üretimi Kuru Serme (DryLaid) ve Kısa-Elyaf Havalı Serme (AirLaid) teknolojileri üretimi sırasıyla yüzde 2,2’lik ve yüzde 2,9’lık bir artış kaydetti. Sonsuz Elyaflı İşlem yöntemi ile üretilen nonwoven oranı  yüzde 3,3’lük bir büyüme kaydederek ilk kez toplamda 1 milyon tona ulaştı. En yüksek büyüme oranı ise yüzde 13,1 artış gösteren sıcak hava ile ısıl bağlama işlemi yoluyla üretilen malzemelerde gerçekleşti.

Hijyen Sektörü Nonwoven Ürün Kullanımında İlk Sırada

Nonwoven ürünlerin başlıca son kullanım alanı yüzde 30,7'lik bir gönderim payı ile (ağırlık bazında) hijyen piyasası olmaya devam etse de diğer sektörlerde de nonwoven için önemli gelişim alanları kaydedildi. Tarım ve hazır giyim çift haneli büyüme kaydederken, hava filtreleme yüzde 3,2 artış, inşaat yüzde 4,5artış, yiyecek ve içecek ise yüzde 4,2 artış kaydetti.

Buna karşılık, otomotiv endüstrisinde yüzde 1'lik ufak bir düşüş kaydedildi. Tıbbi ve kişisel bakım mendil sektörleri, yüzde 0,4’lük ufak bir düşüş ile istikrarlı seyrini sürdürdü.

EDANA Genel Müdürü Pierre Wiertz ise açıklamasında, “40 yılı aşkın bir süredir, yıllık EDANA istatistikleri, ayrıntılı araştırmalar ve üreticilerden elde edilen kesin veriler sayesinde endüstriye benzersiz bir bilgi aktarımı sağlayarak,üye şirketlerimiz için paha biçilmez bir piyasa istihbarat kaynağı olduğunu kanıtlamıştır. EDANA’nın nonwoven istatistikleri konusundaki liderliği bize hem avantaj sağlamakta hem de küresel endüstri hakkında kaliteli verileri sunmak adına bir sorumluluk getirmektedir. INDA ile birlikte çalışarak, güncel istatistikleri, ANFA’dan alınan veriler (Çin, Japonya, Kore ve diğer Asya ülkelerindeki şirketleri temsil etmektedir) ile tamamlayan Worldwide Outlook 2014-2020'yi derlemekten ve yayınlamış olmaktan dolayı memnunuz.”sözlerine yer verdi.

 


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.