Amec Amtex ITMA 2019’dan Umutlu

İspanyol Tekstil Makine Üreticileri, 2019’da Barselona’da gerçekleşecek ITMA’da İspanya’nın tekstil endüstrisindeki konumunu pekiştirmeyi amaçlıyor.

  05 Mayıs 2017 01:40 Cuma
Amec Amtex  ITMA 2019’dan Umutlu

İspanyol Tekstil Makine Üreticileri Birliği Amec Amtex, müşterilerine kalite ve değer katan teknoloji çözümleri ile dünya çapında faaliyetlerini sürdürüyor. 2019’da Barselona’da gerçekleşecek ITMA’nın kendileri için önemli bir gelişme olduğunu belirten Amec Amtex Direktörü Carmina Castella Kastner, yayın grubumuzun sorularını yanıtlayarak, önemli bilgiler paylaştı.

İspanyol Tekstil Makineleri Üreticileri Birliği olarak, İspanyol Tekstil Makinelerinin uluslararası alanda tanıtılması için ne tür çalışmalara yer vermektesiniz?

İspanyol Tekstil Makineleri Üreticileri Birliği, 7 farklı sektörle birlikte, uluslararası sanayi şirketleri derneği olan Amec'e aittir. 1969 yılında kurulan Amec, çoğunlukla orta ölçekli sanayi şirketlerinden oluşan, uluslararası ve yenilikçi bir misyona sahip üyeleri ile ticari bir işletmedir. Amacımız, şirketlerin küresel bir pazarda rekabet etmelerine yardımcı olmak, böylece etkin üretici konumlarını geliştirmeye devam ettirmelerini sağlayacak bir yapı oluşturarak, onların uluslararası olmalarının ve yenilik yapmalarının önünü açacağız.

Amec Amtex, İspanya'daki şirketlerin, Avrupa'daki ITMA ve Çin'deki ITMA ASIA gibi sektörün önemli fuarlarına katılımlarını organize etmektedir. Ayrıca ticaret heyetler ve teknik seminerler düzenlemektedir.

Dünya tekstil makine imalatında İspanya'nın pazar payı nedir?

Biz, üretim, pazar payı gibi rakamsal verilerden bahsetmektense, kalite, değer kazandırmak, uzmanlaşma ve yenilik hakkında konuşmayı tercih etmekteyiz. İspanyol Tekstil Makine Üreticileri, 60 şirketten oluşan küçük bir grup tarafından kurulmuştur, ancak çoğu uzmanlık alanlarında lider konumdadır.

Amec Amtex şirket üyelerinin işbirlikçi bir profili ile uluslararası vizyonu olmakla beraber, dinamiktirler, hareketliler ve hem deneyimlerini hem de teknik bilgilerini paylaşmaya isteklidirler. Şirketler, işletmelerini ve üretmekte oldukları ekipmanları piyasanın mevcut ihtiyaçlarına uyarlayarak kriz yıllarından faydalandı. Yüksek teknoloji, kaliteli ve uygun fiyatlı ekipman üretiyorlar, hatta bazı şirketler kendi uzmanlık alanlarında dünya lideri konumundalar. Müşterinin ihtiyaçlarına göre özel çözümler üreterek, yeteneklerini öne çıkarmaktalar.

Dünyanın en önemli tekstil teknolojisi fuarlarından biri olan ITMA, 2019'da Barselona'da gerçekleştirilecek. Bu fuarın ülkenize ve İspanyol makine imalatçılarının dünya çapında tanınmasına nasıl katkıda bulunacağını düşünüyorsunuz?

ITMA'nın Barselona’da gerçekleşecek olması İspanyol Tekstil Makineleri Üreticileri için çok önemli ve İspanya’nın tekstil endüstrisi için genel olarak oldukça olumlu bir gelişme. En son Barselona'da gerçekleşen ITMA 2011'de, 5.500 metrekarelik bir alanı kapsayacak şekilde, 90'dan fazla İspanyol şirketimiz katılım sağlamıştı, hatta metrekare açısından, ülkeler sıralamasında 4. sırada yer aldık. ITMA 2019’dan umutluyuz ve bu sayıyı artıracağımızdan da eminiz.

Türkiye pazarı İspanyol Tekstil Makine Üreticileri için nasıl bir konumda? Türk firmaların İspanyol makinelere olan ilgisi nasıl?

Son yıllarda İspanyol tekstil makinelerinin Türkiye'ye ihracatında düşüş gözlenmesine rağmen hala ihracatta önde gelen ülkelerden bir tanesidir. Türkiye, 8. sırada yer almakta ve ihracatımızın yüzde 3'ünü temsil etmektedir.

2017 yılında Türkiye pazarına yönelik çalışmalarınız neler olacak?

Amec Amtex'in 2017 yılında Türkiye için özel olarak belirlediği bir faaliyeti yok, ancak tabii ki İspanyol şirketleri bireysel olarak bu pazarda yerlerini alacaklar. Türkiye’nin dört bir yanını gezecekler ve temsilcileri aracılığıyla müşterileri ile iletişime geçeceklerdir.

2017 yılında global pazara yönelik çalışmalarınız neler olacak? Amec Amtex olarak 2017 yılında nasıl bir satış portföyüne ulaşmayı hedefliyorsunuz?

2017'de Techtextil (Frankfurt) ve Irantex (Tahran) Fuarları’na katılmayı planlıyoruz ve ayrıca Kolombiya'da bir teknik seminer organize edeceğiz.

Eklemek istedikleriniz…

Barselona'da gerçekleşecek olan ITMA 2019 etkinliğini büyük bir heyecanla beklemekteyiz. Fuarın büyük bir başarı kazanmasını ve Türk katılımcı ile ziyaretçi sayısının da artmasını umut ediyorum.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.