Alman Makineciler Çin’den Memnun Ayrıldı

VDMA, ITMA Asya Fuarı’nda BLUecoMPETENCE (Mavi-Eko-Yetkinlik) projesini Asya pazarına tanıttı. Sürdürülebilirlik ve enerji verimliliği konusuna yoğunlaşan girişim, bölgenin desteğini almayı başardı.

  20 Mart 2013 02:55 Çarşamba
Alman Makineciler Çin’den Memnun Ayrıldı

Alman Tekstil Makineleri Üreticileri Birliği (VDMA), Asya pazarında da payını arttırmaya yönelik adımlar atmaya devam ediyor. Alman üreticiler küresel piyasanın desteği ile etkinliğini arttıran BLUecoMPETENCE projesini Asyalı müşterilerinin de bilgisine sundu. Alman makinecilerin sürdürülebilirlik ve verimlilik üzerine yaptığı çalışmalar takdir edildi. ITMA Asya fuarına gelen katılımcılar projeye olumlu tepki gösterirken, VDMA’nın sertifika deneylerinden ziyade, pratik örneklere odaklanmış olması övgü aldı. Alman firmaların başarı hikâyeleri ‘Sürdürebilirlik Kar Getirir’ başlığı altında toplanıp, üreticilere Alman teknolojisinin yardımıyla, önemli miktarda ham madde ve enerji tasarrufunun nasıl yapılabileceğine dair sunumlar yapıldı.

Alman Üreticiler Fuarı Olumlu Karşıladı

 

Toplamda 6,402 metrekare alanda ürünlerini sergileyen Alman Makineciler, ülkeler bazında bakıldığında en çok alana sahip üreticilerin başında geldi. Fuara Çin dışından katılan ziyaretçiler açısından bakıldığında ise, Almanya 112 sergi ile ilk sırada yer aldı. Firma yetkilileri tarafından yapılan açıklamalarda, fuarın kendileri için oldukça başarılı olduğu vurgulandı. Karl Mayer Textilmaschinenfabrik’in yönetici ortağı ve VDMA Tekstil Makine Üreticileri Birliği’nin Başkanı Fritz P. Mayer yaptığı açıklamada ITMA Asya fuarının hedef kitleye odaklanmasından dolayı, fuara katlımdan büyük ölçüde yararlandıklarını ifade etti. Mayer, ziyaretçilerin büyük çoğunluğunun ciddi alıcılardan oluştuğunu vurgularken, gösteri sayesinde kazanılan iş imkânlarından mutlu olduklarını söyledi.

 

Bir Sonraki Durak ITMA Asya 2014


VDMA tarafından yapılan bir araştırmaya göre üreticilerin, fuar sonrası dönemde de başarılı süreçler yaşayacağı belirtildi. Araştırmaya göre Alman sergi sahiplerinin çoğu, fuar sonrası dönem için umutlu beklentiler içerisine girmiş durumda. Ancak, her segmentin başarılı olmasının da beklenmemesi gerektiğini vurgulayan yetkililer, bu başarılı süreçlerin yanında özellikle iplik sektöründe durgunluk beklediklerinin altını çizdi. Bunun yanında terbiye makineleri alanında çalışan sergi sahiplerinin büyük bir çoğunluğu, hem kısa dönemde hem de 2014’ün sonuna kadar olan uzun süreçte artış ve pozitif gelişim beklentisi içinde olduklarını açıkladı. ITMA Asya 2012’nin pozitif sonuçları, Alman firmaların ticaret fuarı planlarına da yansıdı. 2012 fuarına katılım gösteren Alman firmalarının yüzde 61’i, 16-20 Haziran 2014’te Şangay’da düzenlenecek olan bir sonraki fuarda da yer almayı planlıyor. Bu durum ITMA Asya fuarının, Çin’de ve Asya’nın diğer bölgelerindeki en önemli iş platformu olduğunun göstergesi olarak tanımlanmasına neden oluyor.


Türkiye, Endonezya ve Bangladeş’te VDMA konferansları

VDMA, Tekstil Makineleri Üreticileri Birliği, seri konferanslarına önemli miktarda tekstil üretimi olan ülkelerde devam edecek. Bu teknik sempozyumlar, tekstil firmalarındaki karar verme yetkisine sahip yöneticilerin, kaynak ve enerji bakımından yeterliliği artıran en son Alman teknolojilerini tanımalarını; elektrik ve hammadde için dalgalanan fiyatlara cevap bulmalarını sağlıyor. Önümüzdeki üç VDMA konferansının programı ise, Türkiye (Kasım 2012), Endonezya (Nisan 2013) ve Bangladeş (Kasım-2013) olarak açıklandı.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.