Afrika’da Büyük İşbirliği

IAF’ın en yeni üyesi Afrika’dan

  11 Ocak 2014 11:55 Cumartesi
Afrika’da Büyük İşbirliği

Afrikalı Pamuklu Tekstil Sanayicileri Federasyonu, Uluslararası Konfeksiyon Federasyonu’nun en yeni üyesi oldu. 24 Afrika ülkesindeki tekstil üreticilerinin oluşturduğu ACTIF (Afrikalı Pamuklu Tekstil Sanayicileri Federasyonu), geleneksel tarzda üretim yapan sektörü modernize etmek ve Afrikalı pamuk üreticilerinin bilinçlendirilmesi için çalışıyor.

Çin’in yerine daha ucuz işçilik maliyetleri olan Taylan, Tayvan, Myammar gibi ülkelere kayan tekstil sektörü üretiminin gelecek 10 yıl içinde Afrika’ya kayacağının düşünüldüğü bir ortamda, uluslararası rekabeti sağlayabilmek için dünya ile entegre olmanın önemini belirten ACTIF yetkilileri, Afrika’nın sahip olduğu potansiyeli dünyaya tanıtmaya çalıştıklarını ifade ettiler.Bununla beraber, Afrika pamuğunun dünya tekstil sektöründe daha fazla kullanılabilmesi için, Afrika pamuk üreticisinin ihtiyaç duyduğu teknoloji ve bilgi birikiminin yükseltilmesi gerektiğinin altını çizen ACTIF yetkilileri, bu sayede üretilen pamuğun tüm dünyadaki tekstilciler tarafından kullanılabileceğini belirttiler

ABD ve AB işbirliği toplantıları

Uluslararası alanda tekstil sektöründe daha geniş işbirliği ve iş işişkileri kurmak için faaliyet gösteren Uluslararası Konfeksiyon Federasyonu, ACTİF’le kurduğu işbirliğinden sonra Avrupa Birliği tekstil üreticileriyle de işbirliğine gidiyor.ABD ve Avrupa Birliği arasında daha fazla iletişim ve işbirliği kurmak isteyen Uluslararası Konfeksiyon Federasyonu, Amerikan Konfeksiyon ve Ayakkabı Birliği (AAFA) ile birlikte her iki ülkedeki pazar imkanlarının arttırılması amacıyla bir araya geldi.

Hem Avrupa Birliği hem de ABD’den markalar, perakendeciler, üreticiler, test laboratuvarları, hukuk firmalarının bir araya geldiği toplantıların ilki Kasım ayında gerçekleşti. Toplantıların ilkinde ticaret uyum politikaları ve karşılıklı işbirliği anlaşmaları gibi konular gündeme geldi. İlgililerin internet üzerinden takip edebildikleri toplantılar sonucunda Trans- Atlantik ve Trans-Pasifik bağlantılarının geliştirilerek Avrupalı tekstil üreticilerinin de faydalanması sağlanacak.

 




YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.