ACIMIT, ITMA 2015 Hazırlıklarını Sürdürüyor

Tüm dünyadaki tekstil makine üreticilerini bir araya getirecek olan ITMA Milano’yu ACIMIT, küresel bir gösteriye dönüştürecek

  10 Haziran 2015 09:27 Çarşamba
ACIMIT, ITMA 2015 Hazırlıklarını Sürdürüyor

Bu yıl dünyanın en büyük etkinleri arasında sayılan ve 12-19 Kasım tarihleri arasında gerçekleşecek olan ITMA Milano’ya ACIMIT çıkartma yapmaya hazırlanıyor. Milano’nun 17.’sine ev sahipliği yapacağı ITMA’ya 380’in üzerinde İtalyan katılımcının olması planlanıyor.

İtalyan Tekstil Makinesi Üreticileri Birliği (ACIMIT) Başkanı Raffaella Carabelli konu hakkında, İtalyan katılımcıların dört yıl önce gerçekleşen Barselona’daki fuara göre yüzde 19 artış gösterdiğini belirterek, “Bu rakamlar, İtalya’yı, fuarda ürün sergileyen ülkeler arasında lider konumuna getirmekle kalmıyor; her şeyden öte, endüstrimizin canlılığını ve hepimizin İtalya tekstil sektörünün sağlıklı bir süreçten geçtiğine olan inancını da kanıtlıyor” dedi. İtalya Ekonomik Kalkınma Bakanlığı ve İtalyan Ticaret Ajansı’nın desteği sayesinde, İtalya tekstil makineleri sektörünün tanıtımı ve ITMA 2015’e katılımı hedefleyen birçok aktivite uygulamaya koyulduğunu belirten Carabelli, planlanan farklı girişimler arasında, 2015 süresince, İtalyan tekstil teknolojisinin sağlayabileceğinin en iyisini sunmak adına, Bangladeş, İran, Mısır ve Pakistan’ı da kapsayan birçok farklı ülkeden  gelen 200’e yakın tekstil işletmecisini İtalya’ya getirecek yabancı delegasyonların yeni misyonları bulunduğunu ifade etti.

Ziyaretçiler, Son Yenilikleri Keşfedecekler

Ayrıca verilecek ITMA 2015 ödülleri sayesinde, Etiyopya, Hindistan, Rusya ve Vietnam’dan 10 öğrenci, ITMA Milano Fuarı’nı ziyaret etme ve İtalyan tekstil makineleri sektörünce sunulan yenilikleri keşfetme fırsatı bulacağını da sözlerine ekleyen Carabelli, bütün bu etkinlerin Haziran ayı içerisinde İtalyan tekstil sektörünün birçok önemli oyuncusunun katılımı ile duyurulacağını ifade ederek, “Etkinliğin önemi, üretiminin yüzde 80’inden fazlasını 130’dan fazla ülkeye ihraç eden, İtalyan mükemmelliğini dünya çapında temsil eden bir sektör olan tekstil makinelerinin önemini fark eden Bakan Yardımcısı Carlo Calenda tarafından benimsenmiştir. Bakanlık ve İtalyan Ticaret Ajansı tarafından sunulan destek, gelenek ve tekstil sektörümüzü her zaman farklılaştırarak bizi global bir lider yapan inovasyon kombinasyonunu, Kasım 2015’te Milano’ya akacak olan tüm endüstri işletmecilerine kendinden emin bir şekilde sunmamızı sağlayarak bizi gururlandırmaktadır” şeklinde konuştu.

İtalyan Ticaret Ajansı Genel Direktörü Roberto Luongo ise “İtalyan tekstil makineleri endüstrisi için ihracat, iyi yapılandırılmış bir iş, neredeyse doğuştan gelen bir vasfı temsil etmektedir ve bu sebeple, biz de genellikle ACIMIT ve sektördeki firmaları desteklemekteyiz. ITMA 2015’in sektörde faaliyet gösteren tüm İtalyan firmalar için mükemmel bir fırsat olduğunun bilincindeyiz. Bu yüzden, Ekonomik Kalkınma Bakanlığı’nın desteğiyle, İtalyan firmaların fuarda bulunmasını desteklemek üzere özel bir proje hazırlanmıştır” dedi.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.